• dirpow­er
    Äldre 3 Oct 23:54
    247118 visningar
    5940 svar
    5940
    247118

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Åh så underbart! Ni delar fantastiska klipp :D


    Jag brukar skaffa mig förebilder som har god kontakt med Gud och det manifesteras genom mirakler. Just nu älskar jag Todd White på youtube. Vid ett tillfälle fick han gå in i muslimernas moské som syns på Jerusalemfotografierna. Gud hjälpte honom att skapa kontakt med rätt människor. Fantastiskt! :D


    Vill ni se dagliga helanden? Sök på youtube efter Todd White Street


    Vill ni se dagliga helanden i Sverige? Sök på youtube efter Peter Ahlman

  • dirpow­er
    Äldre 7 Oct 00:02
    Johan75 skrev 2014-10-06 21:57:15 följande:
    Kan inte dessa människor med helande krafter åka till Liberia? Ett land där över 85% av befolkningen är kristna och där det nu dör över ett hundra människor om dagen genom att de blöder ur alla kroppsöppningar.
    Om du ser klippen så förstår du att det inte finns några människor med helande krafter. Allt helande är av Gud. Precis som Jesus, som också vandrade runt och helade, så är dessa människors främsta uppgifter inte att hela Jordens befolkning utan att lära människor att Gud älskar dem, även du är älskad universums mäktigaste kraft. ..."Gud är kärlek." 1 Joh 4:8
  • dirpow­er
    Äldre 7 Oct 00:05
    även du är älskad av universums mäktigaste kraft
  • dirpow­er
    Äldre 7 Oct 11:13
    Johan75 skrev 2014-10-07 09:08:55 följande:
    Gud verkar vara ganska oberoende av religion då det finns massor av klipp på exempelvis indiska gurus som också "healar" människor från sjukdom. 

    Jesus verkade ju dock lite mer utan urskiljning. Han verkade besöka de fattigaste och sjukaste. Dagens förmedlare av Guds helande kraft verkar bara besöka hyfsat rika vita människor i områden med modern och utvecklad sjukvård. 

    Igen - om de har förmågan att kanalisera denna förmåga från Gud - varför åker de inte till Liberia och jobbar mot ebola? Förtjänar inte dessa svårt drabbade människor att också få veta att Gud älskar dem? 

    1. Även bibeln berättar att faraos tjänare gjorde samma mirakler som Moses och Farao lät sig bedras trots de stora skillnaderna. Jag har faktiskt inte sett några sådana klipp, du får gärna visa ett.

    2. Det är din uppfattning. Reinhard Bonnke är en känd helandeevangelist. Oftast går han inte personligen ner från scenen och helar människor publiken utan Gud låter stora mängder få helanden där de redan står. På Reinhards stora möten i Afrika skymtar vi knappt de vita rika besökarna. Här kan du själv se dessa enorma samlingar:


    3. Vad du har sett rapporteras i media om insjuknanden är inte Guds arbete utan ett utdöende som Satan vill använda för att skrämma människor. Lever man i ständig fruktan så är man lik Satan. Satan vill att alla ska må som honom och följa med honom till platsen som är förberedd för honom. Personligen är jag övertygad om att Gud redan verkar i dessa områden men fortfarande. Att rädda värden från ebola är knappast Guds plan utan Gud sände sin Son för att rädda världen. Det är frälsningsplanen. Där evangeliet predikas finns ofta helanden. Ungefär som att lära en fattig att fiska istället för att ge honom mat. Bibeln talar om att det blir värre eftersom att vi lever i en fallen skapelse. Allt är utdöende och sjukdom är en del av den processen.

    Se bara på Darwins teori, han trodde att arter utvecklades men så fel han hade. Ingen ny art utvecklas utan mångfalden är utdöende och enfalden kommer med åkommor.

    Livet är på väg att dö ut och mycket är tack vara människan. Eftersom att människan är sin egen olycka så gör vi bäst i att omvända oss till Gud. Naturen skulle klara sig utmärkt utan människor men vi är satta på Jorden.

    De mutationer som skett har aldrig frambringat nya arter bara olika raser inom en art och det är en filtrering av gener som skett, inte ett tillkommande av nya gener. Det kända exemplet när Darwin fann med en fink, var fortfarande en fink. De är lika precis som alla människor är lika. Ett annat exempel är kattdjur. De kan fortfarande få kattungar med varandra. Om du samlar ihop alla hundar som finns idag och låter dem para sig hur de vill så kanske vi får tillbaka ursprungsrasen. Hundarna bär tillsammans på all genetisk mångfald som den första rasen hade i sig, den som klev ut ur Noas ark. När man strängt avlar hundar för att filtrera ut den genetiska mångfalden i små grupper av raser så mår hundarna dåligt. I stort sett alla renrasiga hundar har åkommor, endast blandraserna blir friska. Skulle vi sortera bort alla hundar som inte är av en speciell ras så förlorar vi mångfalden och det kallas utdöende.


    Det finns inget exempel på att det skulle tillkomma nya gener vid en mutation för mutationer handlar alltid om utdöende. En gen som är till fördel kan få övertag i en speciell miljö men samtidigt förlorar vi den andra genen och den kommer inte tillbaka för det finns inget tillkommande av gener. Allt är utdöende. Om Eskimåer förlorar sitt färgséende för att det är mer gynnsamt att vara utan det så skulle den genen inte komma tillbaka av sig självt. Eskimåerna hade behövt få barn med oss andra som har den genen för gener uppstår inte på nytt.

  • dirpow­er
    Äldre 7 Oct 11:49
    Johan75 skrev 2014-10-07 11:33:04 följande:
    Jag tog bort det där dravlet om Darwin som jag bara inte kan se hur det har med varken tråden eller det jag skrev att göra.

    Det är alltså inte "Guds plan" att rädda människor från ebola, men att bota ryggont och ömma fötter i Stockholms shoppinggallerior är en del av denna plan? 

    Och Nigeria - ett av de rikaste länderna i Afrika (framförallt en kristna befolkningen) och en av världens snabbast växande ekonomier? Ja det känns väl logiskt att vara där ifall man nu vill expandera sitt varumärke i Afrika.

    Igen - varför är de inte i Liberia just nu? Är det Gud som säger åt dessa personer att inte åka dit? 

    Hur resonerar man när man lovordar att någon botar ryggont i Sollentuna men inte lidande barn i Afrika?
    1. Gillar du inte Darwinismen?
    2. Nej. Guds plan förklarade jag inte på det viset. Helanden är bara ett av alla tecken där evangeliet drar fram.
    3. Så kan man tycka.
    4. Fortfarande, att du finner en video om en plats, utesluter fortfarande inte att Gud är verksam i resten av världen.
    5. Guds plan är för alla. Även de i Sollentuna. Joina istället för att klaga på allt som inte görs på ditt sätt. 
  • dirpow­er
    Äldre 7 Oct 12:55

    Johan75 skrev 2014-10-07 12:06:56 följande:
    Varför skulle jag inte göra det? Eller, skit i att svara på det. Den här tråden har liksom inte med Darwin och hans idéer att göra.
    dirpower skrev 2014-10-07 11:49:56 följande:
    2. Nej. Guds plan förklarade jag inte på det viset. Helanden är bara ett av alla tecken där evangeliet drar fram.
    En eventuell guds eventuella plan är inte det enda  jag ifrågasätter. Jag ifrågasätter även de personer som hävdar att de kan göra människor friska men som inte vänder sig till de mest behövande.Fast nog verkar Gud märkligt i mina ögon när han botar ryggont i Sollentuna men låter barn dö i fruktansvärda plågor i Liberia. 

    dirpower skrev 2014-10-07 11:49:56 följande:
    5. Guds plan är för alla. Även de i Sollentuna. Joina istället för att klaga på allt som inte görs på ditt sätt. 
    Ja, det ingår tydligen i Guds plan att låta vissa barn dö en utdragen död med enorma smärtor samtidigt som andra barn ska slippa exem. Jag har all rätt att klaga när jag ser saker jag finner felaktiga, och jag har ingen lust att "joina" grupper som är lyriska över att någon botar småblessyrer i Sollentuna men inte ens verkar fundera över varför så många dör i obeskrivliga plågor i Liberia.

    Många av Jesus efterföljare mötte martyrdöden och andra lidanden men de hade redan vunnit evigt liv. "de mest behövande" kan man tro är de som lider fysiskt, men i själva verket kanske många av dem redan har funnit frälsningen. Jag kan inte detaljförklara varför vissa människor ber men ändå inte får bönesvar men det finns många hinder som kan stå emellan en människa och dennes helande. Det är att ha evangeliet i hjärtat som är det viktiga, helandet är bara ett av de tecken som förhärligar evangeliet. Om du frågar mig så är "de mest behövande" de som riskerar att gå miste om det eviga livet. Du har fått chansen att veta att Gud älskar dig och att du behöver bli räddad. Chansen står kvar eftersom att du lever.

    Peter åker till fler platser än Sollentuna om du är intresserad, själv bor jag i Västerås och valde därför att se "Miracles in Västerås". Joina inte bara de småskaliga grupperna om du har välsignats med ett hjärta som brinner för de behövande i Liberia. Joina Gud. Alla är inte kallade till Liberia men om du starkt känner för Liberia så ska du definitivt åka.
  • dirpow­er
    Äldre 7 Oct 13:02
    Vibban01 skrev 2014-10-06 22:31:43 följande:
    Helande är bara bluff!
    Vem har lärt dig det?
  • dirpow­er
    Äldre 7 Oct 15:21
    Vibban01 skrev 2014-10-07 14:06:28 följande:

    1 Kor 13:8
    "Kärleken tryter aldrig. Men vare sig det finns gåvor till profeterande, skall de tas bort, eller tungomål, skall de upphöra".


    Du skriver "skall de upphöra". Så frågan är när? Om vi läser vidare så berättar vers 10 om en tid då det fullkomliga kommer. Vers 12 om en tid då vi skall se ansikte mot ansikte och en tid då kunskapen skall bli fullständig.

    Den tiden är inte här ännu. Ta inte sakerna ur sitt sammanhang. Var uppmärksam på kontext.

  • dirpow­er
    Äldre 7 Oct 15:50
    Johan75 skrev 2014-10-07 13:11:45 följande:
    Jag är inte ett dugg intresserad av Peter, även om han åker hela vägen till Örebro eller Växjö. Anser han att han kan hjälpa människor som lider bör han åka dit de lider mest. 

    Om det är omvändelse till kristendom man är ute efter borde ingen av dessa personer hålla till i USA, ändå är det väldigt vanligt (troligtvis det vanligaste landet på jorden att hitta människor som sysslar med detta). Varför är de då inte i Sverige, Kina eller Indien? Nej, konstigt nog är det ofta redan frälsta som blir botade av dessa personer - bortkastat arbete om man följer din linje.

    Vill Peter, och alla andra som sysslar med detta omvända sekulära svenska skeptiker (som jag) är detta enkelt. Åk till Liberia. Sätt upp sjukvårdsinrättning bredvid läkare utan gränser och Röda korset. Ta hjälp av medicinsk personal för att utreda vilka som lider av ebola. Behandla dessa medicinskt, men utöva även denna kanalisering av Guds kraft på patienterna. Uppvisa att de har betydligt högra grad av tillfrisknande än de endast medicinska inrättningarna. David Blane-wannabees i Sollentuna Centrum imponerar inte direkt på mig. 

    Nej, allt känns (som vanligt) som undanflykter för att befästa att allt som är fint är "Guds mirakel" medan det hemska som händer "inte är Guds fel eller ansvar".

    Du kan inte få hela världen att anpassa sig till hur du vill ha det. Du får nöja dig med de bevis som redan finns och vad bibeln talar om för dig
    Rom 1:20 Ty alltsedan världens skapelse har hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomlighet, kunnat uppfattas i hans verk och varit synliga. Därför finns det inget försvar för dem; 

    Be inte enkla människor om bevis för Guds existens för ingen kan tvinga fram det åt dig. Är du villig att underkasta dig och älska Abrahams Gud, Isaks Gud och Israels Gud så be då Gud att möta dig. En ärlig bön. Brian Welch från bandet Korn berättar om sin egen ärliga upp uppriktiga bön: 

  • dirpow­er
    Äldre 8 Oct 20:50
    Vibban01 skrev 2014-10-07 15:58:12 följande:
    Det var Jesu Apostlar som hade dessa förmågor, med Apostlarnas död upphörde dessa förmågor.

    Mirakulösa förmågor.
    För att underbygga sitt vittnesbörd använde apostlarna de mirakulösa förmågor som Jesus tidigare hade gett dem och de andens gåvor som de fick på pingstdagen och därefter. (Apg 5:12; 9:36?40

    Även andra fick andens mirakulösa gåvor, men skildringen visar att detta bara skedde när en eller flera av apostlarna var närvarande eller när apostlarna hade lagt sina händer på dem.

    Paulus var inte en av de tolv men tjänade ändå på detta sätt, eftersom han var en apostel utsedd av Jesus Kristus personligen. (Apg 2:1, 4, 14; 8:14?18; 10:44; 19:6)
    Det var alltså endast apostlarna som kunde vidarebefordra sådana gåvor till andra.

    De mirakulösa gåvorna skulle därför upphöra när apostlarna och de som hade fått gåvorna genom apostlarna dog. (1Kor 13:2, 8?11) I ett bibliskt uppslagsverk står det därför om de här förmågorna: ?De förekommer inte i kyrkan på 100-talet, utan den tidens skribenter talar om dem som något som hörde till det förgångna, ja till apostlarnas tid.? (The Illustrated Bible Dictionary, utgiven av J. D. Douglas, 1980, bd 1, sid. 79)
    Du har sååå fel. Gud utför alla mirakler, inte människor. Gud har inte slutat att existera. Jag tror på en levande Gud, gör inte du det? Precis lika levande är Gud idag som när Moses blev tillsagd att göra saker och Gud lät mirakler ske. Gud är inte som Allah som är låååångt bort och hör ingenting. Pratar vi om samma Gud? Gud är äkta och du kan ha en intim gemenskap med honom precis som alla andra i bibeln som hade gemenskap med Gud. Det finns inget tillfälle i historien då Gud vände sig bort och slutade ha gemenskap. Det är ju gemenskap som är syftet med vår existens. Endast i Guds gemenskap är vi tillfredsställda.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3