Inlägg från: Dannyboy |Visa alla inlägg
  • Dannyboy
    Lampstället skrev 2012-12-03 11:41:25 följande:
    Sjukdomar kom genom vårt sätt att leva,

    Så det var vi som skappade bakterier, virus och andra sjukdomsalstrande kreatur? Närdå och med vilka labratorier,för det klarar vi inte ännu... Måste ha varit atlantianerna.
    Varför lider så många andra djur och växtarter av allehanda sjukdomar... Har de också ett felaktigt leverne?
  • Dannyboy
    Ankankamon skrev 2012-12-03 13:02:45 följande:
    Det är ju Noaks fel. Han kunde väl ha lämnat alla bakterier och virus utanför Arken, men näääää. De skulle prompt med.

    Ahh jasså det var så det var ... Attans att han nu upplät så mycket plats åt dessa mänskligt skapade styggelser men inte gav rum åt alla guds djurarter och istället lätt de drunkna och numera är borta för evigt på grund av honom. Synd att Noak inte byggde en större båt, han hade ju gott om tid på sig 

  • Dannyboy
    Lampstället skrev 2012-12-03 15:44:55 följande:
    När virus och bakterier är på rätt plats gör de nytta ingen skada, men vi har med vårt leverne ändrat på de premisserna.

    Vad är ebola virusets rätta plats? Hiv virusets? Människolöss?

    När skulle vi ändrade vi vårat leverne och hur? Jag måste säga att jag inte riktigt förstår Lampstället i ena stunden säger du att det var vi människor som skapade dessa oknyt och nu säger du att det var vi människor genom felaktigt leverna som gjort att dessa guds varelser hamnat på "fel" plats och därför så orsakar skada?

    Hur och på vilket sätt har vi ändrat vårat leverne och varför har både djur och växter ja organismer ända ned till och med bakterier problem med andra sjuksomsalstrande organismer? Har dessa djur och växter också ändrat sitt leverne?

    Är det den enskilda människans leverne som orskar sjukdomar (lite som man kan förstå det i NT) eller är det samhället?
  • Dannyboy
    Ankankamon skrev 2012-12-03 15:49:26 följande:
    Vi ska inte klaga på Noak, att kvista över till t.ex. Kina och plocka med sig pandor måste ju ha varit helsikes så jobbigt. Och sen att få t.ex. lejonen att förstå att de inte får käka zebror på x antal år (innan de två stackars zebrorna har hunnit föröka sig ordentligt) måste ju nästan ha varit värre. Hungriga lejon är inte att leka med.


    Åhh men det var ju djuren själva som kom till Noak, han kravlade inte runt själv... Hur de tog sig över stora vattenmassor för att ta sig till mellanöstern framgår inte riktigt inte heller hur de djur med väldigt speciella födobehov löste det medan de vandrade. Men det är mycket som är oklart så vi får nöja oss med att Gud helt enkelt löste alla frågeteken som man kan ha mott ett syndafall genom magi och att gud missat eller helt enkelt inte tänkte på att det varit mycket enklare och mer praktiskt att låta alla djur vara kvar där de var och helt enkelt döda nästan alla (utom vad cirkus 8 stycken?) människor genom en mer artspecefik utrotning.
  • Dannyboy

    "De frågorna får du fördjupa dig i själv. Hur vi ändrat vårt leverne var en ganska dum fråga." Tssss det var inte ett speciellt kristet svar Lampstället. Petrus 3:15 , 3:16 var alltid beredd att svåra var och en som kräver besked om ert hopp. 16 Men gör det ödmjukt och respektfullt i medvetande om er goda sak , så att de som talar tills om ert fromma liv i Kristus får skämmas för sitt förtal. Lampstället ditt sätt att inte svara på frågor och att svara utan ödmjukhet och utan respekt gör bara att jag tycker att du bör skämmas som inte följer din tro.

  • Dannyboy

    En bra debatt mellan en ateist och en kristen? Du skämtar eller hur? En film av kristna som inte förstår ateism och som skapar en film med strawman areister. Tyvärr, argumentationen i filmen är urdålig och fylld av logiska felslut. I argumentationent sig också att Herkules egentligen inte är ateist utan en arg teist vilket förvisso förklarar hans brist på logik och förmåga att argumentera. Redan titeln är idiotiskt, ingen vettig ateist säger att gud är död.

    Bra diskussioner mellan ateister och teister kräver att det verkligen är mellan just ateister och teister och inte sådan här påhittad smörja. Turligt nog finns verkliga debatter som man kan titta på där inte de religiösa får bestämma båda sidor av argumentationen.

Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3