• Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3
  • KristenTjej84
    ViceGuy skrev 2010-03-17 18:54:57 följande:
    Förstår vart du vill komma med det här. Så istället för att vi ska behöva gå hela vägen till "Vart kom big bang ifrån?" så kan jag ställa motfrågan, Vart kom gud ifrån?
    Gud har alltid funnits, det är han som är världens och universums skapare, därmed skulle det behövas någon som var större än gud, om han skulle vara skapad.
    Vilket han inte är.
    En sak som vi människor inte kan förstå, men vad jag väl kan leva med då
    jag på så många olika sätt under årens lopp känt guds närvaro och sett hans mirakler ansikte mot ansikte, vilket för mig bevisat att han finns, även om jag som människa
    med begränsad hjärna inte kan förstå allting som har med honom att göra.
    Jag behöver inte förstå allting för att tro, snarare tvärtom, när jag kommit till tro så har jag börjat förstå saker mer än vad jag gjorde förut.
    Dock kan jag acceptera det faktumet att man som människa inte kan veta allt, som t ex det faktumet att gud är skaparen, inte den skapade.
  • M C
    KristenTjej84 skrev 2010-03-17 18:59:45 följande:
    Gud har alltid funnits, det är han som är världens och universums skapare, därmed skulle det behövas någon som var större än gud, om han skulle vara skapad. Vilket han inte är. En sak som vi människor inte kan förstå, men vad jag väl kan leva med då jag på så många olika sätt under årens lopp känt guds närvaro och sett hans mirakler ansikte mot ansikte, vilket för mig bevisat att han finns, även om jag som människa med begränsad hjärna inte kan förstå allting som har med honom att göra. Jag behöver inte förstå allting för att tro, snarare tvärtom, när jag kommit till tro så har jag börjat förstå saker mer än vad jag gjorde förut. Dock kan jag acceptera det faktumet att man som människa inte kan veta allt, som t ex det faktumet att gud är skaparen, inte den skapade.
    Nej, du tror att det är så här. Men bevisen talar mot dig.
    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • ViceGuy
    KristenTjej84 skrev 2010-03-17 18:59:45 följande:
    Det jag menar. Du vet redan hur det har gått till. Därför finns det inga argument eller bevis som kan få dig att tänka annorlunda. Så en debatt är meningslös :)

    Hur vet du förresten att bibeln är den sanna boken, och inte nån av de andra tusentals heliga skrifter som funnits genom alla dessa år?
  • KristenTjej84
    ViceGuy skrev 2010-03-17 21:15:35 följande:
    Det jag menar. Du vet redan hur det har gått till. Därför finns det inga argument eller bevis som kan få dig att tänka annorlunda. Så en debatt är meningslös :) Hur vet du förresten att bibeln är den sanna boken, och inte nån av de andra tusentals heliga skrifter som funnits genom alla dessa år?
    Har mer än en anledning, den som är lättast att förstå för någon som är icke troende är, att de personliga upplevelser jag haft av t e x Jesus, har stämt överens med bibeln.
    Allt som står om hans kärlek, hans visa ord, hans ljus och till och med hans judiska rötter har jag själv märkt att stämt överens med mina upplevelser.
    Därför kan ingen big bang troende eller vetenskapens förespråkare som förnekar gud, vifta bort vare sig mina upplevelser eller min tro.
    Jesus knackade på min hjärtas dörr, jag öppnade den och nu är han med mig vart jag än går och trots alla kamper jag fått utstå, så ångrar jag inte alls att jag tog emot honom då han räckte mig sin hand.
  • ViceGuy
    KristenTjej84 skrev 2010-03-17 21:22:58 följande:
    Varför älskar han just dig så mycket tror du?

    Varför låter han miljontals människor svälta och dö, medan han välkomnar dig in i sin famn?
    The true delight is in the finding out, rather than in the knowing. -Isaac Asimov
  • KristenTjej84
    ViceGuy skrev 2010-03-17 21:48:40 följande:
    Varför älskar han just dig så mycket tror du? Varför låter han miljontals människor svälta och dö, medan han välkomnar dig in i sin famn?
    Jag har aldrig sagt att han älskar bara JUST MIG.
    Hade du tagit dig en noggrannare titt på videoklippen jag skickade, bland annat på
    över en miljon människor i afrika( som någon kallade för masspsykos) som tillbad Jesus i en konferens, så skulle du ha märkt hur spridd Jesus kärlek är.
    Om alla dessa miljoner människor som tror på Jesus i världen, inte hade fått känna hans kärlek på övernaturligt sätt precis som jag..hur skulle de då kunna samlas tillsammans att prisa Jesus med så stor glädje och frid som på videoklippen?
    Jesus älskar ALLA lika mycket, men han har också gett oss människor ett ansvar att välja att följa honom och älska sina medmänniskor och hjälpa dom så gott vi kan med våra tillgångar som han gett oss, trots allt, all svält och dylikt skulle kunna fixas bara alla i världen kom överens om att hjälpa varandra i broderlig kärlek.
    Jesus sa att han vill att man ska älska sin nästa som sig själv.
    Då det finns människor som blankt och heligt struntar i vad Jesus sa och vill,
    och väljer att sätta sig själva först och köpa bilar för 60 miljoner kr istället för att
    satsa pengarna på en brunn som gav vatten åt folk som lever i brist på det..
    Kan man då skylla Gud för det???
    Han har gjort sin vilja & styrka känd, och kommer säkerligen att fortsätta göra det fram tills alla människor har fått chansen att höra talas om honom, då kommer han tillbaka och gör jorden till ett paradis.
    Så tror jag..
  • ViceGuy
    KristenTjej84 skrev 2010-03-17 22:05:41 följande:
    Jag vet inte ens vart jag ska börja.

    Är hemskt ledsen men kommer inte att kunna fortsätta denna diskussion, tar för mycket tid och energi som i slutändan inte kommer leda någon vart.

    Hoppas du får ett supertrevligt liv, med eller utan jesus.

    Må gott!
    The true delight is in the finding out, rather than in the knowing. -Isaac Asimov
  • KristenTjej84
    ViceGuy skrev 2010-03-17 22:44:27 följande:
    Jag vet inte ens vart jag ska börja. Är hemskt ledsen men kommer inte att kunna fortsätta denna diskussion, tar för mycket tid och energi som i slutändan inte kommer leda någon vart. Hoppas du får ett supertrevligt liv, med eller utan jesus. Må gott!
    Tack! må gott du med!
  • Milkina cerka
    KristenTjej84 skrev 2010-03-17 21:22:58 följande:
    Har mer än en anledning, den som är lättast att förstå för någon som är icke troende är, att de personliga upplevelser jag haft av t e x Jesus, har stämt överens med bibeln. Allt som står om hans kärlek, hans visa ord, hans ljus och till och med hans judiska rötter har jag själv märkt att stämt överens med mina upplevelser. Därför kan ingen big bang troende eller vetenskapens förespråkare som förnekar gud, vifta bort vare sig mina upplevelser eller min tro. Jesus knackade på min hjärtas dörr, jag öppnade den och nu är han med mig vart jag än går och trots alla kamper jag fått utstå, så ångrar jag inte alls att jag tog emot honom då han räckte mig sin hand.
    Är likadant här, mina upplevelser kan ingen ta ifrån mig, inte mina bönesvar heller, men jag tror faktiskt att de som inte varit med om upplevelser o. svar har svårt, för att inte säga att det är omöjligt för dem att förstå. H a n har prövat mig mer än en gång, ångrar heller ingenting.
    Bär ditt barn som den sista droppen vatten.
  • starkrose

    Jesus välkomnar alla i sin famn. Det går bevisligen att leva som troende Kristen i alla delar av världen och under de mest konstiga och hemska prövningar var man än befinner sig i vår värld. Kristna finns överallt, i alla världens hörn.


Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3