• Anonym (STÄDHJÄLP)

    Vad kostar städhjälp?

    Hej

    Vill vara anonym för att jag inte vill att alla ska veta att jag behöver hjälp...

    Vad kostar det per timme?

    Jag skulle vilja ha lite strykhjälp en gång i veckan kanske o samma med städ...
    Kanske någon som storstädar toan en gång i veckan..

    Jag städar toan varje dag för det tycker jag är bra men vill ha lite mer hjälp nu när jag e gravid...

  • Svar på tråden Vad kostar städhjälp?
  • nean82

    Lite olika beroende på företag men surfa runt lite och kolla hemsidorna. Sedan har ju olika företag olika innehåll dvs att storstädning betyder en sak och tar längre tid och kostar mer. Du köper ju tid och kan bestämma själv vad du vill att den ska användas till.

    Tips är att kolla på företag som är inriktade på hemstädning.

  • Anonym (STÄDHJÄLP)

    nån som redan har städhjälp som kan berätta om sina erfarenheter...

  • morningsun

    Vi har Hjälp Hemma, vilket funkar bra. Städning av hela huset varannan vecka, samt strykning. Kostar ca 1700:-/månad efter skatteavdrag tror jag.

    Varannan vecka funkar fint för oss. Toaletterna och köket blir skinande rena och sängarna nybäddade. Alla golv blir svabbade och dammsugna, likaså fria ytor. Sopkorgen töms och utrymmet under diskbänken blir städat. Vi har också specifikt bett om invändig rengöring av mikron -- man brukar kunna anpassa städningen en del (det var samma med förra städfirman). Sedan småstädar vi emellanåt. Firman lämnade av ett antal putsdukar och liknande när vi började, därefter har vi stått för allt städmaterial, inklusive rengöringsmedel.

    En sak ska man dock veta om vit städhjälp: arbetsskyddslagstiftningen förbjuder att personalen "plockar", vilket alltså betyder att kvällen innan städhjälpen kommer måste vi plocka undan alla leksaker som ligger utspridda, se till att disken är gjord och ta fram nya lakan/påslakan/örngott osv. Svart städhjälp är mer "fullservice" har jag förstått av dem som har det och många föredrar det trots att det inte är nämnvärt billigare än vit. Dessutom har städföretagen ofta minimikrav på hur ofta de jobbar hos en. Vet inte hur det är med den biten om det är svart istf vitt, men det kan vara bra att veta. Vår firma vill inte komma mer sällan än var annan vecka.

    Förresten ska det inte vara skämmigt att anlita hjälp (om inte nån gammal snedvriden pigdebatt går varm där du bor). Jag lejer bort däckskiften, biltvätt, kemtvätt, måleri, snickeri, rörmokeri och biltransport (jag åker taxi ibland). Ibland får nån annan duka, laga mat och diska också (på restaurang). Så det skulle väl snarast vara konstigt om det inte också gick att leja bort städningen emellanåt utan att någon har synpunkter.

  • Anonym

    våra städare kostar 800 per månad och dom kommer varannan vecka och städar hela lägenheten på 100 kvm.

  • Anonym

    100 kr per timma svart men jag brukar ge lite extra pengar plus att hon gärna tar emot våra avlagda men fina kläder som en liten bonus.

  • Sassajajja

    Vår städhjälp tar ca 210 kr i timmen (efter avdrag). Vi betalar inget för resor ut till oss. Hon städar max 2 timmar varannan vecka oftast går det lite fortare. Vårt hus är 150 kvm.

    Jag tycker att det är helt fantastiskt. Varannan vecka börjar vi om på noll, badrummen och köket är tipptopp, golven torkade, allt dammat. Innan vi skaffade städhjälp var huset sällan helt städat. Vi hann med ett badrum men inte båda. Vi städade köket men hann/orkade inte damma. Det är mycket lättare att hålla en OK nivå när man vet att det blir perfekt på torsdag. Det hjälper oxå till att hålla undan grejor från golv, bord etc. Varje onsdagkväll innan hon kommer springer vi runt och plockar i ordning allt så att det blir lätt att städa.

    Helt enkelt... superbra!

  • Anonym (toppen)

    100 kr timmen (så brukar hon får en bonus till jul på ca "en månadslön" extra). Hon kommer 4 timmar i veckan (vi är 2 pers i en lägenhet på 90 kvm). Diskar, tvättar, hänger in ren tvätt, stryker, byter sängkläder, dammsuger, dammtorkar, våttorkar, städar badrum, tömmer soporna, tömmer diskmaskinen samt gör något extra ibland tex putsar fönster (fast bara från insidan - vill inte ha på samvetet att hon ska hänga ut genom fönstret) om hon hinner.

    Vi plockar undan kvällen innan. Är ganska bra att man får en liten push att stoppa in post i pärmar, plocka in kläder som blivit liggande och allmänt fixa och dola lite minst en gång i veckan så att det inte gror igen med sånt över tid. Vi sorterar också tvätten åt henne - ibland kan det ju bli fel med något som missfärgas eller krymper och vi vill inte att hon ska behöva ta det ansvaret, bättre att det är vi som slarvar och gör fel.

    Mest välinvesterade pengen i vår budget för ett trivsamt liv! Älskar att komma hem på torsdagkvällar och det är tvättat, städat, diskstället och maskinen är tom, tvättkorgen är tom, hänger strukna blusar i garderoben och det är rena sängkläder i sängen.

  • o l oj

    Ska man städa strycka ..plucka undan 100kv påv2timmar ...så skamligt fan har du samvete..ef.som hon gör alt då får hon knulla din man också..

  • 890622

    Är det väldigt viktigt för dig att ta in någon som är "professionell" städare eller kan du tänka dig att ta in någon vanlig person som också gör ett bra jobb?

Svar på tråden Vad kostar städhjälp?