Inlägg från: maximum |Visa alla inlägg
  • maximum

    Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...

    Håller man undan disk och tvätt så tycker jag att resten går lättare. För har man alltid någorlunda så är det roligare att städa annat också.
    Vykort och gamla saker slänger jag men sonens kort typ födelsedags kort mm sparar jag i en låda.
    Julkorten sparar jag i en påsa bland julgardiner och dukar som kommer fram i advent, då kan man kolla vilka man fick kort utav förra året så vet man vilka man ska skicka till i år.
    Det finns ingen genväg för städat hem. det är bara att göra det.

  • maximum

    Jag slänger också en hel del saker. Men håller med dig om att vissa saker kan man bara inte slänga.
    Men sen måste man tänka att grejerna finns ju kvar i ditt minne och hjärta. Man kan inte stoppa tiden med saker.
    Jag ser till att ha det undanplockat när jag går och lägger mig. Vill vakna till en ny dag med nya möjligheter. Inte till en ny dag med gammalt kvar.
    Gör man så känns det också mycket bättre. Sonens leksaker hinner jag slänga ner i lådorna på de 30 sek som vällingen är i micron och vips så finns inge leksaker framme.
    Disk hatar jag också så himla mycket att jag sätter ner allt i diskmaskinen och diskar upp endel grejer för hand direkt.
    På morgonen har jag som rutin att tömma diskmaskinen som jag startade när jag gick och la mig på kvällen, det gör jag under tiden kaffet rinner ner.
    Toan städar jag medans sonen badar på kvällen.

  • maximum

    -Posten sorterar jag på direkten. Sambons post läggar jag på hans skrivbord min post likaså, reklam öppnar jag inte utan den låker direkt till återvinningen. sätt en lapp på brevlådan att du inte vill ha reklam så slipper du dom högarna.

    Som Mia skrev så tvinga dig själv först och belöna dig sen. Jag brukar "tävla" mot ngt här hemma. tex som kaffet och diskmaskinen. Jag kan tävla mot kaffebryggaren, jag ska hinna tömma diskmaskinen innan kaffet är klart.
    Eller plocka undan det och det innan micron plingar osv.

  • maximum
    moln och sol skrev 2010-02-28 12:13:17 följande:
    Hihi, det lät ju lite som när man var liten och skulle hinna upp för trappan innan porten slog igen, eller förbi lyktstolpen innan bussen osv, men då hade jag alltid något hemsk som skulle hända annars...  Det låter som en bra och rolig idé ! (om man inte har något "annars" med i det hela förstås.)"Posten sorterar jag på direkten", skrev du. Om du då får en tandl. tid skriver du upp den i almanackan direkt och slänger lappen. Sätter du in lönelappar och så i någon pärm direkt? Inbjudan till tex fotbollsskola eller så som du inte riktigt tagit ställning till, var lägger du det? Jag är så dålig på att fatta definitiva beslut, så såna saker som jag inte bestämt mig för blir kvar på byrån tills jag rensar i den högen efter ett halvår eller så, och jag ser att de inte längre är aktuella. Vad i postväg sparar du och var? På detta område känns det som att jag är född igår...
    Jag har en almanacka precis innanför dörren där skriver jag upp tider mm. Inbjudningar hänger jag på kylen.
    Lönerlappar, viktiga kvitton och så sätter jag in i en pärm. där jag har fliksystem
Svar på tråden Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...