• Äldre 28 Feb 12:48
    380166 visningar
    2071 svar
    2071
    380166

    Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...

    Alltså, det gäller ju som du säger att ha en grundordning. Jag kan se att det mesta av huset ser helt okej ut för det mesta, men att vissa saker som saknar grundordning alltid havererar (typ tvätten).

    Sen tycker inte jag att man ska hänga upp sig så mycket på det där "släng, släng, släng"-tänket om man inte är en släng-människa. Jag är en "spara", och skulle jag tvuinga mig att slänga grejer innan det blev städat så skulle det aldrig bli städat för jag kan inte. Satsa på att ha ordning på grejerna och bra förvaring istället.

    Det underlättar ju om man har mycket plats onekligen... jag har t.ex. ett syrum, där har jag alla garnrester, tyglappar, bandstumpar, papperslappar... men jag har hyllor på hela väggen ovanför skrivbordet med förvaringslådor. Superenkelt att hålla ordning, ner med garnrester i den lådan, tyger ligger i skåpet, allt till scrapbooking ligger i en låda.

    Posten har vi i en förvaringspryl från Ikea innanför dörren med ett fack till mannen och et till mig, posten sorteras ner i den innan man så mycket som tagit av sig skorna. Ett annat tips för att få ordning i hallen är att fixa korgar, en för varje person, som mössor, handskar, halsdukar åker ner i. Då står det fortfarande grejer på golvet, men det är snygga korgar istället för osorterade kläder. Vi har köksskåp från Ikea uppsatta precis under taket, de tar ingen plats och syns inte men slukar en hel del av sånt där när dte inte används.

    Disken hatar jag. Mitt enda tips är diskmaskin. Och att skrapa av ordentligt och skölja det som ändå blir stående på bänken. Är det avsköljt och snyggt staplat ser det inte riktigt lika illa ut.

  • Äldre 28 Feb 19:44
    #17

    Ibland har jag inbillat mig att Flylady är svaret på våra problem!

    flylady.net

  • Äldre 28 Feb 20:32
    #19
    moln och sol skrev 2010-02-28 20:21:41 följande:
    Vad är det, flylady.net alltså?
    Eh, du kan ju titta? Men det är alltså en websajt om städning och hur man får ett snyggt, prydligt och välorganiserat hem.
  • Äldre 28 Feb 21:11
    #24
    moln och sol skrev 2010-02-28 20:59:22 följande:
    Jodå, jag ska förstås titta! Men innan man får klarhet i vad en site "har att erbjuda", så tänkte jag att du kanske kunde beskriva om det är forum där man skriver eller artiklar att läsa eller andra personer med samma "problem"  Kul med en städsite!
    Det är en jättestor sajt, massor av artiklar, tips om hur man kommer igång, en epost-tjänst där man får mail med städuppdrag att utföra medsamma med mera med mera.
  • Äldre 7 Mar 11:58
    #60
    Nyfiken gul skrev 2010-03-07 10:35:25 följande:
    Det är det som är problemet. Det finns inga undantag. Det finns inget som är så viktigt att man struntar i att plocka undan efter sig. Basta!! om tv-programmet börjar om 5 minuter - ja shit happens- det är bara att städa på tills det är klart. Använd inspelning på dvd:n! Titta på programmet när ni städat färdigt. Och även om saker ohappandes händer så behöver ju inte hela familjen bli lamslagen bara för det.
    Fast hu... inte vill jag leva ett liv där det som står absolut högst på listan över vad som är viktigt i livet är Städning. Nej, då får det hellre vara lite skitigt Till en rimlig gräns förstås!
Svar på tråden Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...