• amanda h

    Vattnet i UK

    Hej! Jag har ett riktigt jobbigt problem och undrar om någon där ute i UK har haft samma.

    Sen jag flyttade till UK (Skottland), så har jag haft många urinvägsinfektioner samt en njurinfektion. Visst, när jag bodde i Sverige så hade jag också urinvägsinfektioner, men inte 1 gång i månaden, det är ju löjligt mycket! Börjar nu bli jäkligt trött på detta och har kommit på en teori. Kan det vara så att det är vattnet? Jag är en väldigt renlig person, har bra hygien och följer alla råd för att undvika urinvägsinfektioner, men likförbaskat får jag det om och om igen.

    Vad tror ni? Har ni haft någon reaktion på kranvattnet när ni flyttade till Storbrittanien?

    Kram Amanda

  • Svar på tråden Vattnet i UK
  • ullis01

    Jag hade stora problem en langre tid nar jag flyttade hit (sodra England), inte samma problem som dig men jag madde fruktansvart illa och kraktes mycket. Min lakare sa att det formodligen var vattnet och att jag skulle prova ett brita filter. Det hjalpte och gradivs sa vande sig min kropp vid vattnet till slut och nu har jag inga problem med det langre.

  • pco

    hej ts


    jag tror att det beror på vattnet:P du får la köpa me dig vatten hem från lilla götet där vi bor haha :P 
  • adrianaochsienna

    Svar till Ullis: Jo, jag misstänkte faktiskt att det berodde på vattnet, och nu blir jag ännu mer övertygad alltså, när du skriver det också menar jag. Jag ska pröva ett tag nu att endast dricka köpt vatten i ett tag, och därefter prova med filtret som du beskrev. Jag hoppas detta hjälper. för det blir ju ett otroligt jobbigt problem annars.

    Svar till pco: Hej Vickis, kul att du också är medlem på familjeliv. :) Ja just det, ber mamma skicka över 100 liter vatten med posten!

  • Örnie

    Det finns massor av folk ute i Europa som anser att kranvattnet inte är drickbart. Ibland är det bara en fördom. Men jag tycker att du ska kolla upp det med ditt lokala vattenverk, för det är ju faktiskt möjligt att det stämmer ibland. Det måste finnas analyser och rekommendationer. (T ex kan man i Tyskland få veta om de anser att kranvattnet är lämpligt till bebisar eller inte.)

  • pco

    hej hej..jag hoppas oxå in här o lämnar en kommentar.


    jag pratade me min mamma om detta igår o hon sa att man faktiskt kan få urinvägsinfektion pga vädret..om d vart mycke fukt o sånt..så d kan va luften du inte är van vid..d e samma när jag åker upp t norrland bara så blir jag alltid sjuk pga att jag inte är van vid vädret o d e oavsett om d e vinter elr sommar lixom.
  • 3tjejer

     Om du lätt får urinvägsinfektion så testa att dricka mer tranbärsjuice etc. Äta och dricka saker som är sura så blir miljön mindre trevlig för bakterierna som orsakar uvi.

    Vi använder bara filtrerat vatten att dricka men det är för att vi inte gillar klorsmaken på vattnet.

    Kanske hittar du några tips på tex http://www.1177.se/

  • Vaniljkex

    Vet inte hur det ar i Skotland, men har i London ar kranvattnet jattehart med mycket kalk. Sa jag antar att det inte ar det basta for underlivet att tvattas i. Har ingen bra losning pa problemet dock Vad man dricker borde inte paverka, tycker jag. Men jag dricker inte kranvatten alls, bara flaskvatten.

Svar på tråden Vattnet i UK