• AnniPanni

    Finns det bara Mollipect som hostdämpande/slemlösande för mindre barn?

    Det är ju så att man ofta hostar mer med Mollipect just för att det är slemlösande och luftrörsutvidgande men det är ju det som är meningen - att man ska hosta upp slemmet

    Nu är min minsta 2 o hon får vanliga receptfria för hon kräks av mollipect o jag tycker att de fungerar lika bra/dåligt som millopect.

    Vet inte om en 1åring får ta cochilana? *stavningen hmmm*

    Vi har en en 5åring som hostar typ ifrån aug-maj varje år och vi har fått någon skum gammeldags hostmedicin ifrån vår husläkare.

  • AnniPanni
    camillas1985 skrev 2010-03-03 10:25:46 följande:
    Fast jag tycker nog inte att han hostar mer av den heller, den hjälper inte alls och han får så svårt att sova. Har försökt höja under huvudet på honom men det fungerar inte för han rör på sig så mycket så han halkar bara ner i fotänden. Hörde förut att varm röd saft skulle vara jätte bra men det fungerar då inte på honom och jag tycker mer att det känns som att sockret ska göra honom mer slemmig.
    Mollipect blir man ju lätt lite skakig av - det är ju som en mildare astmamedicin

    Har du testat att höja hela sängen? Många höjer bara med kuddar o då glider man ju lätt ner när man sover. Vi höjer hela sängen med antingen telefon kataloger (det enda de används till ) eller sådana här sovpuckar som man kan köpa på babyaffär.
  • AnniPanni
    arrro skrev 2010-03-03 10:35:34 följande:
    Hej! Jag fick molipect och bricanyl utskrivet till min 20 månaders. Han har hostat sen dec, mest på natten. Men varje gång jag ringt har dom sagt att jag ska avvakta. Men nu gav jag mej inte. Typ slemhosta på dan,och torrt på natten...Han får bricanyl(luftrörsvidgande) innan han lägger sej och har inte vaknat pga av hostan en enda gång sen dess. En vecka sen.
    Mollipecten är annars luftrörsvidgande i sig, men en del barn behöver ju mer

    Vi har också haft den kombinationen, fast med ventoline separat.
  • AnniPanni

    Lepheton-Desentol fick vi..fast då var hon 2år... är en medicin som knappt skrivs ut längre. Är en kombination av lepheton som är hostdämpande med efedrin och desentol som är en antihistamin som är lite lugnande.

    Den kanske är mer ok än Cocillana....

  • AnniPanni
    kjellis skrev 2010-03-03 11:14:20 följande:
    Bricanyl fick alltid jag när jag var liten, fick det även till sonen efter att jag bett om det, verkar inte som det är lika vanligt längre. Det verkar iofs bronkvidgande och inte slemlösande, men det ger ändå effekt.
    Det var nog vanligare för ca 4-5 år sen tror jag. Min yngsta som nu är 2 fick inte ventolin trots att vi bad om det när hon var under 1 o hade en envis hosta.

    Verkar som att läkarna har ändrat åsikt lite där.
  • AnniPanni
    Jezamine skrev 2010-03-03 11:14:13 följande:
    Men vuxendosen är den relevant här?
    Kanske som ett exempel att det som står på bipacksedeln inte alltid gäller utan att läkaren sätter den rekomenderade dosen?

    Kanske kan en 1åring få cocillana om det är en riktigt tuff hosta.
  • AnniPanni
    kjellis skrev 2010-03-03 11:24:36 följande:
    Fast det var alldeles nyligen vi fick det. Ventolin och Bricanyl är ju dessutom inte samma sak trots att det verkar liknande.
    Samma är det inte men bra liknande... har själv kört på båda då jag är astmatiker.
Svar på tråden Finns det bara Mollipect som hostdämpande/slemlösande för mindre barn?