• Anonym (U)
    Äldre 16 Jun 01:37
    158627 visningar
    22 svar
    22
    158627

    När ger Mirtazapin effekt?

    mamma57 skrev 2015-06-15 13:51:48 följande:

    Hej!
    Jag undra varför man blandar olika antidepp. Min dotter (28 år och ADHD med ångest och sömnsvårigheter) går stadigt på 40 mg Citalopram men har problem med ångest och oro. Hon har nu fått Mirtazepin 15mg/kväll för att kunna sova bättre. När hon tar dessa blir hon snurrig och lite borta och sover inte så mycket bättre. Svårt att vakna och komma igång. Är ensamstående mamma så det är ju inte så bra att hon är så trött på morgonen. Prövat detta en vecka. Ska hon fortsätta?
    Orolig


    Jag åt citalopram men hade stora sömnsvårigheter. Fick då Mirtazapin för att ta nån timme innan läggdags. Båda är antidepp men verkar lite olika därför blanda. Jag blev sjukt trött, kände sig nästan full och snurrig. Ville bara stupa i säng. Blev lätt att somna men vaknade istället flera ggr per natt med hemska drömmar. Svettades som en gris också. Tröttheten satt i tyckte jag. Körde jag bil och det var mörkt klarade jag knappt hålla ögonen öppna, kunde inte fokusera.

    Slutade med Mirtazapin. Biverkningarna var värre än vad den skulle hjälpa med. Apropå vikt gick jag upp 8 kilo. Mat har aldrig varit så lockande.
Svar på tråden När ger Mirtazapin effekt?