• Terppa

    Min katt är döende!

    Min sjuåriga katt, min högt älskade vän, min lilla pälsbebis är döende.
    Igår var vi hos veterinären med honom då han magrat mkt på sista tiden och börjat dricka mkt mer. Det visade sig att hans njurar håller på att lägga av, de var nere på 25% funktion och det finns inget att göra. Vi ger honom nu specialkost för att förhoppningsvis vinna lite tid med honom, men veterinären var inte hoppfull, hon sa att det bara handlar om månader nu, kanske bara n´gra veckor, innan han blir så dålig att han måste få somna in!

    Jag fixar inte det här! Sisu har alltid funnits där för mig, jag skaffade honom som 18åring, när jag bodde ensam och hade inte mkt till vänner. Men han fanns där, alltid glad när jag kom hem, sovandes varje natt bredvid mig, kom och gosade när jag var ledsen. Vi har idag fyra katter allt som allt men just han är extra speciell för mig, det kommer aldrig finnas någon som min Sisu!

    Hur orkar man? Hur kan jag göra hans sista tid så bra som möjligt och hur göra vid avlivningen för att det ska vara så ostressande som möjligt för honom?

    Han får nu extra mkt kärlek, får sova inne hos oss i sovrummet varje natt och så men vad mer kan vi göra? Jag kommer aldrig komma över det här, den här katten är bara ett ytterst litet snäpp under min son i mitt hjärta, jag älskar honom så mycket!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-01 02:32
    Tänkte bara skriva att Sisu nu har fått somna in... Han blev till slut så dålig att jag inte kunde dra ut på det mer, han var fortfarande tillgiven och kelen men sov så mkt och sista beviset för hur dåligt han mådde kom när han kissade i sängen, något han aldrig någonsin gjort, inte ens som kattunge innan han lärde sig gå på lådan. Så för två veckor sen fick han stilla somna in i min famn hos veterinären. Vi har begravt honom bland blommorna vid vårt lantställe i en fin papp-kista som veterinären gav oss, med sig fick han en nalle (han tyckte om att bära runt på nallar i munnen) och ett foto på matte&husse. Vi har gråtit så mkt men det känns fortfarande overkligt. Han har ju funnits hos oss i nästan åtta år ändå!

    Jag kommer aldrig glömma min Sisu, en katt som han får man bara en gång i livet, han var perfekt på alla vis. Tack för ert stöd!

  • Svar på tråden Min katt är döende!
  • sommar häxan

    skönt att höra att några bryr sig om sina katter då det finns sånna som tar sommarkatter och avlivar friska djur.


    lider med dig och saknar min älskade nalle katt som försvann för mig i somras.

  • dezibel

    Lider med dig! Men hör dig för om inte veterinären kan komma hem till er och låta misse somna in hemma? Mycket mindre stressande och obehagligt än att åka iväg till en klinik. Och du slipper en massa folk omkring dig när du har det som mest jobbigt.
    Ett plus är att dina andra katter förstår att Sisu är "borta", annars går dom ofta och letar efter den katten som bara "försvann".
    Skickar en tanke & en kram!

  • bitte67

    Åh, jag vet verkligen vad du går igenom. Igår var vi till veterinären med vår gosekisse och lät honom somna in. Han blev 14 år och hade samma symptom som din, plus att han var dement. Det gick oerhört fort, han som aldrig varit sjuk tidigare. I förra veckan var han pigg men man märkte på honom att han började bli dement då han kissade utanför lådan istället för i. Den här veckan har det bara gått utför så igår tog jag beslutet att låta honom slippa lida. Jag var med honom ända till slutet och fick även stanna kvar hos honom efteråt så länge jag kände för det. Sorgen är stor men jag vet att jag gjorde det bästa för honom.

  • humelibum

    Hej,

    Jag är i samma sits.. jag va hos veterinären i torsdags med min älskade katt. Fick konstaterat att hans njurar också håller på att lägga ner. Jag kan inte riktigt ta till mig det, har haft honom sen jag flyttade hemifrån. Han är en hittekatt så jag vet inte riktigt hur gammal han är men runt 12år kanske. Han är ju en liten "gubbkatt" men jag hade hoppats få fler år med honom.


    Nu har han ätit Royal Canines Renal blöt mat sen i tordags och är lite piggare. Men han har problem med magen, blir förstoppad.

    Jag skulle göra vadsomhelst för honom, och det är så svårt när han ena dagen känns pigg men nästa dag är han nere. Jag hoppas ändå att han ska få lite hopp och livslust när våren kommer och få leva en sommar till.

    Mycket som snurrar i huvudet, när man ska dra gränsen, om ändå katten kunde prata..


    Jag vågar knappt tänka på dagen han måste avlivas, men jag försöker vänja mig vid tanken.. usch.
    Jag hoppas få en veterinär att komma hem till mig den dagen så han får somna lugnt hemma på sin favvo plats

  • Puma87

    Ush jag vet hur det känns min katt som jag vuxit upp med fick samma problem och det märktes också när hon  hade ca 25% kvar av njurfunktionen och efter nogrant övervägande med flertalet veterinärer så avlivade vi henne en vecka senaredå dom offtast har så ont att det kan ränkas som djurplågeri att hålla dom vid liv enbart för sin egenskull.

    Kanske inte får dig att må så mkt bättre men jag skulle göra om det än idag om jag hamnade i den situationen för det är inte rätt att behålla en döende katt med smärtor för sin egna  skull. Katter är ju ett djur som döljer smärtan väl.


    Kitty 081003
  • Terppa
    Puma87 skrev 2010-03-11 12:56:11 följande:
    Ush jag vet hur det känns min katt som jag vuxit upp med fick samma problem och det märktes också när hon  hade ca 25% kvar av njurfunktionen och efter nogrant övervägande med flertalet veterinärer så avlivade vi henne en vecka senaredå dom offtast har så ont att det kan ränkas som djurplågeri att hålla dom vid liv enbart för sin egenskull.Kanske inte får dig att må så mkt bättre men jag skulle göra om det än idag om jag hamnade i den situationen för det är inte rätt att behålla en döende katt med smärtor för sin egna  skull. Katter är ju ett djur som döljer smärtan väl.
    Fast Sisu verkar verkligen inte lida, bortsett från att han är törstigare och mager. Han kelar mest hela tiden, idag fick han tokryck och sprang runt med sin folieboll ett par gånger, han äter bra och är rätt pigg.
    Jag skulle aldrig dra ut på avlivning om  han mådde dåligt, jag vet vad som är rätt, att låta honom lida för min egen skull är det inte.

    Jag har för övrigt fått tillåtelse från sambons pappa att berava honom vid deras sommarstuga. Sisu är innekatt men han älskar att få gå ut i sele, ligga i gräset och äta lite av det, sola och ta det lugnt. Känns (under omständigheterna) bra, att veta var han är begravd och att det är på ett vackert ställe där han skulle vara lycklig.
  • Puma87
    Terppa skrev 2010-03-12 01:31:06 följande:
    Fast Sisu verkar verkligen inte lida, bortsett från att han är törstigare och mager. Han kelar mest hela tiden, idag fick han tokryck och sprang runt med sin folieboll ett par gånger, han äter bra och är rätt pigg. Jag skulle aldrig dra ut på avlivning om  han mådde dåligt, jag vet vad som är rätt, att låta honom lida för min egen skull är det inte.Jag har för övrigt fått tillåtelse från sambons pappa att berava honom vid deras sommarstuga. Sisu är innekatt men han älskar att få gå ut i sele, ligga i gräset och äta lite av det, sola och ta det lugnt. Känns (under omständigheterna) bra, att veta var han är begravd och att det är på ett vackert ställe där han skulle vara lycklig.
    Jo men han ahr säkerligen ont då katter är mästare på att dölja sin smärta och håller kroppen på att stänga av ja då har man ont krävs inget geni för att fatta det tyvär.

    Men det är ju ditt val likså som att du ska begrava honom utomhus även fast man inte får det (vad jag har hört i flera år reglerna kan ha ändrats)
    Kitty 081003
  • Puma87

    "Generellt gäller nedgrävningsförbud för döda djur utom på anvisad plats" dvs på djurkyrkogård


    Kitty 081003
  • NiXxI

    Vi nattade vår hund för snart sex veckor sedan. Det var oerhört tungt och inte alls det vi hade önskat. Han skulle bli 10 till sommaren. Världens finaste boxer.
    Han började läcka urin för ett bra tag sedan, men vi trodde inkontinens...sedan ökade det drastiskt det senaste halvåret...
    Vetrinären berättade då att vid njursvikt och andra invärtes problem upplever våra älskade djur otroligt mycket smärta, men de går på överlevnad...dvs de visar inte sin smärta för att just överleva.

    Smärtan efter vår förlust är större än någon annan, inte ens när min älskade farmor gick bort mådde jag så här. Tror det ligger lite i att det är en annan som bestämmer livsödet för ens älskade djur.....

    Igår tatuerade jag in en tass med ett Q som trampdyna....behöver ha honom nära än så länge...fast han står i bokhyllan också...väntar på att tjälen ska släppa så att vi kan begrava honom. Tog en enskild kremering.

    Vad jag ville säga var att jag är så ledsen för din skull och att djuren tyvärr upplever mer smärta än vad de påvisar. Fundera på hur du känner att det känns bäst när du ska gå vidare....min tatuering var en väldigt fin tröst för mig....även om den aldrig tar tillbaka min älskade Quinton <3

    Min tass med ett Q för Quinton

    Varma kramar


    jahapp
  • Terppa
    Puma87 skrev 2010-03-12 08:11:43 följande:
    Jo men han ahr säkerligen ont då katter är mästare på att dölja sin smärta och håller kroppen på att stänga av ja då har man ont krävs inget geni för att fatta det tyvär. Men det är ju ditt val likså som att du ska begrava honom utomhus även fast man inte får det (vad jag har hört i flera år reglerna kan ha ändrats)
    Det ÄR alltså förbjudet? Jag diskuterade det nämligen med 'svärfar' och han sa att det är tillåtet på egen mark. Hade först tänkt kremering nämligen.

    Jag vet att katter döljer smärtan ooch allt det. Men jag tror på vad min veterinär säger. Och om hon säger att hans allmäntillstånd i övrigt är bra och att han inte behöver avlivas nu så är jag beredd att tro på det. Varför skulle hon säga det om det inte var så? Deras uppgift är ju att se till djurens bästa.
Svar på tråden Min katt är döende!