Inlägg från: ursulae |Visa alla inlägg
  • ursulae

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Usch, inget har gått bra sedan jag fick min CoverPro... Jag är så nedslagen. Jag försökte sticka ner halsmudden på ett par tröjor, men det gick helt åt skogen. Så försökte jag fålla tröjorna men det funkade inte över sidsömmarna...
    Kantbandningen ska jag inte ens gå in på, den har jag gett upp. men om någon snäll själ kan ge något tips om fållning och nedstickning av muddar så skulle jag bli SÅÅÅ TACKSAM!

  • ursulae

    När jag fållade så blev det liksom inga stygn ett par centimeter efter sidsömmarna, jag gissar att det har att göra med att det blev så mycket tjockare tyg, men jag vet inte hur jag ska göra. Jag försökte justera med pressarfotstrycket men fick det ändå inte att funka. Det blev jättebra mitt fram och mitt bak, men det räcker ju tyvärr inte... Vid ett par tillfällen gick ena nåltråden av också.

    När jag stickade ner halsmuddarna såg avigsidan ut som ett fågelbo efteråt. Jag har svårt att förklara eftersom jag är ny på det här med CP...
    Halsmudden var i två (såklart)lager sos-mudd och tröjan är interlock från JNY, någon som har tips om vilka inställningar som passar då, när man stickar ner mudden?

    Manualen var väldigt tunn, kan ingen skriva en handbok om CP, och kanske om OL också! Jag hade lätt betalt dyra pengar för att ha en bok full med anvisningar och tips!
  • ursulae
    Mimmi 71 skrev 2010-03-19 08:52:50 följande:
    Vad använder du dig av för nålar? Testa att använda dig av 80 eller 90 EL-nålar. EL betyder att de är lite längre och därför minskar risken för hoppstygn. Vid fållar så brukar jag lägga OL-sömsåmånen åt vart håll så att det inte blir så tjockt och försöker dessutom trycka till lite så att det blir lite plattare. Har sällan problem med hoppstygn om allt är som det skall (inställningar, nålträdning och nålar). Jag syr nästan utelutande en avig täcksöm över alla mina raglansömmar och det har ju blivit en del meter sytt
    Tack för dina tips!
    Har du (eller någon annan!) några tips när det gäller inställningar? Jag tycker att det är svårt att utläsa något ur manualen. Eller finns det någon websida som har tips för sådant? Jag vill verkligen bli kompis med min nya maskin!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd