Inlägg från: Emstersalster |Visa alla inlägg
  • Emstersalster

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Måste tacka för tipset om Bibbis Textil som jag läste om här för några dagar sen! Jag är hyfsat ny inom sybloggandet men har hittat massor bra info här i sytråden!

    Mitt senaste alster- en dicsobyxa till sonen, kom och kika om ni vill!

    www.emstersalster.bloggsida.se


  • Emstersalster

    God förmiddag i stugorna!
    Här vankas det applikationer under sovstunden men jag undrar om jag behöver fliesofix när jag ska sy på linne och applikationen är av bomullstyg. Jag har både det och Totally stable hemma men just när man inte ska sy i elastiskt material, är det nödvändigt med fliesofix då?


  • Emstersalster
    mrsIce skrev 2010-04-29 09:36:03 följande:
    Snygg..! Måste säga att jag fullkomligen ÄLSKAR "halsduken" du sytt!! Vill du ge lite mer info om hur du sytt den (ja, jag är lite trög ). Ungefär hur stort tyg använde du (80 x ?) ? Hur gjorde du med kanterna, ingenting, overlockade eller mudd?
    Vad kul att du gillade den! Jag lägger ut en liten tut på bloggen ikväll när det finns färre barn vakna!
  • Emstersalster

    Iiiii, idag kommer min Janome 644d, ska bli så kul!

    Jag gillar mina band, naturvita med brun text, tvärtom är också fint, rätt så neutralt. Jag höll på att beställa blå med gul text men hejdade mig i sista stund. Det hade säkert blivit färgglatt och roligt men lite mycket kanske.


  • Emstersalster

    God förmiddag!
    Angående jersey eller interlock, vad föredrar ni sy vad i? Tex till en body, mysbyxor, filt... Jag har aldrig medvetet köpt interlock men inser nu när jag tittar på min orangea "mudd" att det nog kanske är interlock. Underbart att mudda med, kraftig med lagom stretch.
    /Emster (Fortfarande tygamatör...)


  • Emstersalster
    stor grön drake skrev 2010-05-19 14:14:48 följande:
    När syrrans ungar var på piratkalas kom lillasyster i familjen som tingeling passade jättebra, finns massor med pirater i peter pan Ni som syr applikationer... gjorde egna (riktiga) för första gången igår, gjorde bakvänt med vliesofixen men det blev bra endå. Nu undrar jag, hur syr ni fast dem sen? De stora körde jag med bred dekorsöm (typ megatät sicksack) men på de små gick det inte, blir för tajta svängar. Testade raksöm som jag fått tips om, men det blev bara fult... Finns det någon annan skojig söm som blirsnygg på små applikationer med mycket kurvor (blommor) Har inte mycket datatid nu, jag pimpar vagnen locket (vindskydd/bentäcke eller vad man nu vill kalla det) är klart, grymt nöjd med det, håller nu på med skötväska. Hinner säkert bli gråhårig på den innan allt är klart, men snyggt borde det bli. Sen är det bara insattsen till, men den är jag inte  100 på hur jag ska göra ännu så den får vänta tills väskan är klar.
    Jag håller på att göra bokstäver ca 3 cm höga och då har jag minskat bredden på den täta sicksacken till 2 mm. Då tycker jag det funkar att göra pilliga svängar.
    plura skrev 2010-05-19 15:06:12 följande:
    Wingtear: Ja Tingeling är ju ett alternativ Appropå vliesofix till applikationer tittade på Sos sida -vad ska ska man välja. Där finns flera olika och jag har aldrig köpt sånt tidigare.
    Jag har köpt hos Bibbi, dels vliesofix för själva applikationen och sedan Totally Stable för att stabilisera upp det mjuka tyget jag applicerar på. Funkar jättebra!
  • Emstersalster
    Made in Taiwan skrev 2010-05-26 04:01:10 följande:
    "Jo jag har sett Boobs (tror jag) att dom har en sommarklänning med smock över bysten som jag funderar på att göra.
    Är det någon som vet hur pass lång smockpartiet måste vara, hur pass långt ner på magen bör det gå/överlappningen så att säga. Bör man göra smock över ryggen också eller bara över bysten??"

    Till Made in Taiwan:

    Jag gjorde en smockklänning förra veckan (finns i bloggen några inlägg ner) och jag "smockade" dryga 20 cm. Jag är en normal stl 38, inte så stor byst. Jag tänkte att jag syr smock tills det täcker bysten plus några cm till, då blev det att det gick ner en bra bit över ryggen. Det beror förstås på om man är stor eller liten upptill.

    Lycka till!
  • Emstersalster

    Angående anonymitet på bloggen har jag också funderat mycket på det i och med att jag inom kort kommer att byta domän (har bloggsida.se idag, använd aldrig den, bloggen ligger nere i tid och otid!). Jag kommer att byta till familjens egna domänadress där vårt efternamn finns med. Då finns det ju ingen mening med att vara anonym längre men på bloggen skriver jag aldrig något privat och jag nämner inte andras namn. Jag tänker att om man ska sälja seriöst är det bra att folk vet vad jag heter i alla fall men min familjen behöver ingen veta något om.


  • Emstersalster
    melizza skrev 2010-06-07 14:45:15 följande:
    skulle behöva lite hjälp med min OL.....jag har en janome 644 D

    när jag syr vanligt 4 trådig overlocksöm så syns det liksom på det räta som om det är glest liksom......nån som fattar eller?? jag vill inte att trådarna ska synas på det  räta sen när man sytt klart.......vart ska man vrida för att strama åt så att dem inte sysn på rätan sen??
    Jag hade samma problem med min J644, speciellt när jag ska sy i vävda tyger från att ha sytt med trikåinställningarna. Dessa inställningar har jag haft nu när jag sytt solhattar i stretchdenim från vänster till höger: 2,5- 3- 3,5- 4
    Jag tajtar alltså till den synliga sömmen (den längst till höger) men att göra det hjälper inte om man inte gör gripartrådarna (de två till höger) lite lösare, alltså mer än tre, fyra nånstans. vet inte om det kommer hjälpa dig men så gjorde jag.
  • Emstersalster
    Knastroll82 skrev 2010-06-27 10:42:35 följande:
    En fråga
    Var kan man få tag på gummiringar till nappband?
    Livsmedelsgodkända såklart.
    Jag letar också, vet att Klara med K har men de är slut för tillfället (har varit det hela våren). Någon annan som vet?
  • Emstersalster

    Har nån av er varit med om att overlocken efter att ha varit med om en trög resa över lite tyg helt plötsligt börjar gå långsammare? Trög i starten är den och går inte för fullt när jag gasar. Handmataren är också trögare.

    Vart kan man vända sig om detta inte avhjälps här hemma? Ingen här i stan för mitt märke.Har köpt min Janome 644 i England.

  • Emstersalster
    melizza skrev 2010-07-04 16:29:07 följande:
    sydde ett par 3/4 muddbyxor till mig själv igår men blev inte så nöjd med framgrenen så att säga....den blir så bylsyg på nått vis.....bak sitter dem perfekt men fram blir dem liksom bylsiga och pösiga

    hur ska jag ändra på mönstret för att få fram en bättre framdel......ska man ha mindre gren eller kortare eller är det nån som vet ett bra mönster på enkla dambyxor????
    När jag syr mina trekvartsbyxor klipper jag framgrenen rakt vinkelrätt mot midjekanten. Den ska inte slutta som en rutschkana utan gå rakt ner. I grenen böjer man av ganska tvärt, då bör det inte bli bylsigt alls. Maila mig gärna om jag har skrivit otydligt! emstersalster@gmail.com

    Vad gäller min egen maskin är den inoljad men går fortfarande trögt så det blir väl att lämna in den.
  • Emstersalster
    gewjyn skrev 2010-08-02 14:44:17 följande:
    Hur syr man egentligen på muddar och halslinningar och liknande på OL? Måste man sy på muddremsan innan man syr ihop plagget eller? Jag har ingen friarm på min maskin och tycker att det är lite knöligt att få till. Några bra länkar om att sy med OL?
    Det snyggaste är förstås att sy ihop tex ärmen innan man syr dit mudden men när jag gör små plagg tex bodys brukar jag sy dit mudd/jerseyremsan på ärmslutet först och sen sy ihop ärmen och sidan i ett. Det funkar rätt så bra tycker jag. Har själv ingen friarm heller men upplever inte att jag saknar den.

      
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd