Inlägg från: Näbbgädda |Visa alla inlägg
  • Näbbgädda

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Hejsan tjejer. Jag undrar om någon snäll själ här inne kan hjälpa mig innan jag kokar över. Jag håller på att sy en solhatt. Eller en och en. 4 stycken oanvändbara har jag fått till hittills, därav irritationen just nu. Jag har delat själva kullen i 5, och äntligen fått till en snygg kulle. Men jag har kört fast i brättet. Det står rätt ner, och hatten ser mer ut som en kruka än en solhatt. Hur får jag brättet att gå utåt och inte bara rätt ner längsmed hatt-linjen? Hoppas ngn kan hjälpa mig med detta.

  • Näbbgädda

    Jag funderade på 2 olika alternativ... antingen att klippa själva brättet rundat inåt på den kanten som ska sys fast i hatten... blir den mer utåtstående då? Eller att klippa brättet i 2 delar och låta ändarna vara sneda så själva änden närmst hatten är kortare och änden utåt är längre... blir det utåtstående då kanske? Jag är lost.

  • Näbbgädda

    Tack för era svar. Det jag menade var att den stod rätt ner. Inte hängde, utan brättet var helt rakt plant nedåt. Samma omfång på brättet som själva hatten, ja det blev som en förlängning av själva hatten. Förstår ni? Försökte jag vika brättet på framsidan åkte allt med upp. Men jag klippte sönder en köpt solhatt och såg att brättet ska vara rundat, inte klippt helt rakt. Så jag sitter just nu med solhatt nummer 5. Jag hoppas det ska bli bra nu, annars kommer jag nog tillbaka ännu mer frustrerad.

  • Näbbgädda

    Hej tjejer. Jag skrev här för ett par dagar sedan då jag var måttligt irriterad på mina solhattar. Det löste sig och den blev kanonfin! Nu är jag tillbaka, om än mer irriterad. Sonen har lyckats ta av min pressarfot och nu hittar jag inte den. Jag har försökt fråga honom var han lagt den och visat honom på maskinen vad jag visar, men han är 2 år och svarar "Inteking" vilket för honom betyder ingenting. Han har gömt den ingenting. Snarare - han förstår ingenting. Min maskin är ingen märkesmaskin, det är en Linnea från Coop Forum, o de säljer inga pressarfötter. Vad gör jag nu?

  • Näbbgädda
    mrsIce skrev 2010-05-19 12:39:24 följande:
    Med risk för att jag ljuger, men jag har för mig att jag läst ngnstans att husqvarna grejerna skall passa till coops maskiner... Men som sagt, jag kan minnas fel...
    Jag slapp testa, för jag hittade den. Herre gud vilket flyt jag har idag!
    Stratus skrev 2010-05-19 12:39:30 följande:
    Tar tillfället i akt och köper ett nytt vrålåk.
    Det hade blivit en dyr pressarfot du! Nä, jag ska snart uppgradera mig till en bättre maskin, men tills utrymme finns får denna hänga med ett tag till. Den har fixat intensiv sömnad, säkert ett par tusen plagg har den spottat ut fint på 2 år, så det var väl investerade 700 kronor.
  • Näbbgädda
    stor grön drake skrev 2010-05-19 16:00:50 följande:
    Ja, hur man skulle få dit det kom jag på, men sen när man syr fast det, vad blir snyggt på smågrejer? Vilken söm? för råa kanter passar inte riktigt
    zick zack med lite längd mellan stygnen kanske kan funka?
  • Näbbgädda
    plura skrev 2010-05-19 15:06:12 följande:
    Wingtear:Ja Tingeling är ju ett alternativ Appropå vliesofix till applikationer tittade på Sos sida -vad ska ska man välja. Där finns flera olika och jag har aldrig köpt sånt tidigare.
    Jag ville också beställa papper till applikationer på stoffochstil för ett tag sedan, men det är ju omöjligt att förstå något där inne med deras hittepå ord till allt.
  • Näbbgädda

    God kväll i stugan!
    De flesta här syr väl barnkläder men jag har sett att en och annan pysslar lite på vuxenfronten också. Jag tänkte sy ett par harems-jeans-mudd-kinickers till mig själv, notera - utan fula vuxen-blöj-hänget i grenen ner till knäna. Funderar lite på hur jag ska göra på baken. Finns ju massa trix på hur man gör en lite bred rumpa lite mindre. Tex hur ska fickorna vara formade och var ska de sitta? Och den diagonala skärningen (Heter det så? skärning? skära, skurit, skurning? nej, skärning låter bättre ) mellan linning och bakfickor, var ska den sitta? Logiskt sett känner jag att en något lägre skurning samt större fickor som sitter långt ner skulle ge en mindre rumpa, men jag kanske är ute o cyklar? Någon som har koll?

  • Näbbgädda

    God kväll!

    Jag skrev ett inlägg igår och tackade för alla fina tips angående jeansen jag ska sy, men något hände och familjeliv ville inte posta, så jag tror inte det kom med. Hur som haver, tack så mycket. Nu hoppas jag bara denimen kommer i nästa vecka så jag kan sätta igång.

    Nu till en annan fråga. Jag har sytt lite kjolar idag med spets, och de blev så ruggigt söta. Jag kikade runt lite efter mer spets och undrar är det stoffochstil som är billigast på spets, eller har ni något annat tips?

  • Näbbgädda

    Klara, MG var faktiskt billigast när det gäller spets. Iaf på vissa med bara 5 kr metern. Dock upptäckte jag nu att jag har använt mig av virkad spets hemma, och det verkar inte finnas på de sidor jag kollat. Kanske loppis är enda stället? Eller för en gång skull ta mig i kragen o lära mig att virka kanske.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd