• Äldre 14 Nov 22:01
    598600 visningar
    11405 svar
    11405
    598600

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Nu hoppar jag också in här! Har efter flera års fundulerande bestämt mig för att börja sy kläder. Imorgon ska jag åka och köpa mig min första symaskin!

  • Äldre 15 Nov 12:56

    En enkel nybörjarmaskin blidde det, o de e knappt att jag förstår mig på den. Men nu fattas bara en massa typ. Har en tygoutlet ca 100m bort från mig, funderar på att gå dit o kika.

  • Äldre 15 Nov 22:12

    Tack Saftflickan! Jag köpte en Fasett. Ingen värstingmaskin direkt, men den duger för det jag gör nu. Är ju amatör så de bara skriker om det. Sist jag sydde på symaskin va typ I mellanstadiet.

  • Äldre 16 Nov 16:21

    Som jag skrivit innan, är helt amatör när det kmr till symaskiner. Men va fasen kan jag göra när nålen kommer imot metallplattan hela tiden, böjer sig o går av? Fyra (!) nålar gick sönder igår på loppet av 30 min! Nålen knr alltså imot kandet på metallplattan, ni vet där de lilla avlånga hålet är? Nu har jag skruvat loss plattan för att sätta dit den igen o hoppas på att det går bättre.

  • Äldre 16 Nov 17:39

    Ja, det står ju hur man gör för att sätta dit den. Köpte liksom symaskinen igår, så de känns lite surt att lämna in den redan nu... Den funkade skitbra tills jag skulle sy på mudd på ett par byxor, efter de har den bara strulat.

  • Äldre 16 Nov 19:36

    Alltså, nålen stöter I kanten I 'syhålet' längst mot mig till vänster, så även fast jag skulle dra, så drar jag ju tyget ifrån mig, fast jag drar inte mer än nödvändigt. Jag hade plattan bortskruvad o la sedan dit den utan att sätta fast den, då låg den bra, men så fort jag skruvade fast den så vart det snett. Jag försökte sy ändå, men övertråden 'filades' av varannan cm typ. Känns jääättekul att ha köpt en spriilan ny symaskin för tusenlappen som inte ens höll ett dygn. :-/ ja ska iväg till symaskinsaffären imorgon o se om jag kan hitta en annan.

  • Äldre 18 Nov 18:50

    Saftflickan; Ja, det förstår jag. Jag hade tänkt mig en Singer längre fram, men vill inte lägga för mycket pengar nu I början om de sen bisar sig att jag inte alls tycker att det är roligt att sy. Nu har jag iaf lämnat tillbaka den o fått en ny, o på denna så sitter nålen perfekt. Bara o hoppas att den håller sig också. har ni någon bildtråd eller liknande som man kan få kika på lite bilder?

  • Äldre 19 Nov 14:52

    Saftflickan; Jädrar va duktig du är! Hur länge har du sytt? Stormorsan: aa, det är nog sant. Får ta o kika på en. Vart är bästa stället att beställa en, typ Singer ?

  • Äldre 22 Nov 13:23
    majasmamma skrev 2011-11-20 08:28:53 följande:
    Tack! Sydde första barnplagget för nästan ett år sen, men har alltid varit intresserad av symaskinen.

    Har du någon lokalsymaskinsbutik där du bor? Begagnat brukar vara lättast att köpa direkt i butik. Ska du köpa ny maskin rekommenderar jag symaskinsexperten.se. Bra service och snabb leverans =)

    Okej. Ja, jag har några stycken faktiskt, hade tänkt åka på fredag och kolla lite.

    Annars så är det fan så mkt mer fräs i denna än den jag hade innan. Har inga problem med att sy något, oavsett typ av tyg. Har ni annars något bra tips på tyger som inte kostar typ 200kr/m? Någon sida på nätet eller så?

    Känns som om jag bara frågar o frågar. Men ni får stå ut lite.     
  • Äldre 22 Nov 13:59
    majasmamma skrev 2011-11-22 13:27:48 följande:
    Det flesta tyger ligger runt det priset om man vill kvalitet. Stoff och stil ligger lite lägre i pris.

    Tack. Jag kom ju på att IKEA faktiskt har ganska fina tyger. Blir att åka dit o kolla. Jag har en tygaffär 100m från mig, men där säljs enbart enfärgade tyger, och jag vill gärna ha lite färg o mönster.
  • Äldre 8 Jan 11:00

    Sydde mitt första lapptäcke här i veckan. Och supernöjd vart jag.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd