Inlägg från: molnen |Visa alla inlägg
  • molnen

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Någon som syr mössor ? behöver tips på mönster . Har sett någon variant som sytt som ett rör och sedan vikt ihop och sytt ett x högst upp ( svårt att förklara) ,hur gör man ? någon som har mått /mönster /bloggat om hur man gör ?

  • molnen
    tinni78 skrev 2010-10-03 09:39:53 följande:
    Jag brukar sy sådana mössor men har inget mönster på det, jag har inte heller några mått utan har mätt mot mössor som passat eller på huvudet. Min dotter som har 50 cm stort huvud brukar jag klippa till 45 cm tyg ungefär (beroende på hur stretchigt tyget är. Jag syr ihop mössan först så det blir som ett rör, sedan viker jag den med avigsidan ut. Sedan mäter jag och syr en fjärdedel in vid sömmen bak och mitt fram, sedan lägger jag de andra hörnen rätt och syr båda med en söm. Det är lite svårt att få det bra i mitten eftersom det är extra knöligt där.
    Tack ,ska testa mig fram .
  • molnen
    Elias Emil skrev 2011-01-08 18:00:36 följande:
    Jag tycker det finns många fina tyger men skulle nog vilja ha ännu fler att välja på....men jag kanske inte har hittat de affärerna. Finns ju mycket på JNY, znok, sos mm men tänk om det fanns ett ställe med alla dessa tyger och lite till. Men ekonomiskt är det väl svårt för ett företag att ha för mycket.
    Vad är znok ?
  • molnen

    Letar ett tyg (som var sytt barnkläder i i en blogg)  ,grön ,lila svart mm med båtar ,bläckfiskar,hajar,fiskar på -någon som känner igen detta och vet var jag kan köpa det ?

  • molnen

    Letar ljuslila/mellan lila muddväv som ska passa till ett enfärgat tyg från JNY ( hittar bara mörklila hos henne nu )


    Någon som shop som har detta ?

  • molnen

    Var hittar jag mönster på flickkjol st 116? vill att den ska vara klockad , sydd i flera  stycken (bitar) typ som Molos kjolar.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd