• Ulleru­ll
    Äldre 1 Jun 19:22
    600821 visningar
    11405 svar
    11405
    600821

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Ååå..undra när jag ska få tid att sy...hinner kolla in här lite då och då..vi planerar och fixar med tomten, fullt upp när kvällen kommer är det sängen som gäller helt slut.

    Har en väskbeställning jag måste göra, en dagiskasse med lång rem, har fortfarande inte klurat ut hur jag ska vändsy den.

  • Ulleru­ll
    Äldre 1 Jun 19:38

    Jag är lite sugen på att beställa några pressarfötter till min brothermaskin (vanliga symaskinen) från ebay, famförallt en kantbandsfot till stumma prylar (typ dagisväska). Men det verkar finnas lite olika att völja på, vet inte vad det är för någon jag ska ha.

    Ni som har en, vad har ni för sort?

    Här är en sort, kan man bara använda färdiga band med den tror ni? (det står pre folded or not på den här)
    här är en större grej som liknar lite min "kantbandsgörarmetallsak" det står att det ska gå att använda färdiga och egna band till den här, vet inte om jag gör egna så ofta dock.

    och så funderar jag på om det kan vara bra att ha en rynkfot, en sån här

    vad har ni för åsikter i pressarfotsvärlden?

  • Ulleru­ll
    Äldre 1 Jun 20:25
    Kaja skrev 2010-06-01 19:43:00 följande:
    Den första modellen är för färdiga band. Men den klarar olika bredder. Jag har en till min "gamla" husqvarna och en till min Bernina. Berninan är kopia och Husqvarnan är orginal. Orginal-delen är stadigare, har lite längre tänder i mitten och lättare att använda, men båda två är väldigt praktiska, man får trixa lite mer med kopian tycker jag.

    Den där andra skulle jag inte ge mig på. Då får du nog använda den bredden på band som du har. Den justerbara är lite trixig vid skarvar, men den där modell två gissar jag är väldigt knepig vid skarvar.

    Rynkfoten. Vet inte. Men, rynkar man mycket så är det nog en hit. Det är INTE så kul att sitta och göra sånt manuellt...
    Det låter som om det är den första jag ska ha då, vet inte om detta är kopior eller inte.

    Rynkar inte nåt nämnvärt, men det skulle äkert bli mer om det inte vore så tråkigt att rynka.
    Fiffa5 skrev 2010-06-01 19:45:03 följande:
    Till min Janome har jag en som ser ut som den första du länkade till, där det går att ändra bredden på snedslån man syr dit.  Tror dock att det måste vara färdigvikt snedslå och att den inte funkar att sy ditt muddväv med. Men jag använder min när jag kantar dagisväskorna och det funkar bra.
    Jag använder ju mest färdigvikt (använder dock aldrig nedslå i stor sätt för att jag tycker inte det blir bra på baksidan när man syr på dem med raksöm) å så har jag en snedslåvikare jag kan vika egna med om jag skulle behöva ha i ett speciellt tyg.

    Det får alltså bli den första.
  • Ulleru­ll
    Äldre 1 Jun 21:50
    Kaja skrev 2010-06-01 21:36:20 följande:
    Ja, eller så kan man skaffa sig en av varje som är födda ungefär samtidigt på året, men som är helt olika i storlek. Sonens sommarbyxor i storlek 74 passade fin-fint till dottern kring jul. Liiiite kallt med shorts och tunna linnebyxor då!

    Men som sagt. Fler timmar på dygnet borde de sälja på Postorder!
    Jag skffade mig förvisso inte en av varje, det blev två med snippa, men det underlättar inte nämnvärt när den ena är född i mars och den andra i augusti, sommarkläder straxt innan jul och vinterkläder typ fodrade brallor nu lagom till sommaren.

    Jag skulle vra den förste att köpa flera timmar, trots att jag är fl ledig. Nu åller vi på med tomten så jag är helt slut på kvällarna + att jag gjort ngot galet med ryggen, mest troligt nån nerv i kläm när jag suttit en stund kan jag inte gå utan att falla ihop lite irri...underlättar inte för sömnaden då jag måste sitta å sy, lite jobbigt att stå då.
  • Ulleru­ll
    Äldre 3 Jun 20:58

    Ang anonymitet så hade jag tänkt vara anonym för folk jag inte känner men så var jag ju med i lokaltidningen som postade min bloggadress, där rök den anonymiteten. MNen jag har märkt att om man inte lägger upp inlägg så ofta så är det inga besökare alls nästan, så lite anonym är jag nog fortfarande. Har ju dock bilder på barnen men det är ju bara de vi känner som vet vilka de är och känner igen dem.

  • Ulleru­ll
    Äldre 3 Jun 21:18
    mrsIce skrev 2010-06-03 21:09:59 följande:
    Vilket fint hus och tomt ni har!!!
    Tack! Efter mycket slit börjar det ta form. Vi köpte ett parhus som vi totalrenoverat och byggt om till enfamiljshus...pjuh..
  • Ulleru­ll
    Äldre 4 Jun 10:27

    plura: Vilket skåp?

    Var ju tvungen att googla mig själv...På andra sidan kom det födelesannonsen från 2007 + facebook men bara med namn ingen bild och på 3:e sidan födelseannonsen från i höstas med no 2 samt min examensuppsats + en artikel från lokaltidningen.

    Det var inte mycket att hurra för, så bra!

  • Ulleru­ll
    Äldre 4 Jun 10:29

    Jag skulle vilja sy en byxdräkt till stortjejan, med smock. Men hur gör man med mönstret, tänkte att det är ju bara att förlänga ett byxmönster, men då blir det ju en söm mitt fram. Om man inte gör som lindex och syr av i midjan,men det vill jag inte. Förslag?

  • Ulleru­ll
    Äldre 4 Jun 11:03
    plura skrev 2010-06-04 10:54:25 följande:
    Det låga (bänken) med bilder -jättefint.
    Hur förstorar man en bild/logga föresten? Huvudet gick genast igång och funderar på var jag skulle kunna göra nåt liknande

    För att inte vara helt ot -så tvättar jag tyg
     
    Ahhh..ja den blev riktigt bra faktiskt. Bilderna har svärmor skrivit ut på jobbet, hon har a3 skrivare i färg jobbar med reklam typ. Men det borde ju gå att gå till ett tyryckeri eller liknande för att skriva ut stora bilder. Alt hos en fotograf el liknande men det blir dyyyrt.
  • Ulleru­ll
    Äldre 4 Jun 12:09
    yrväder skrev 2010-06-04 11:21:45 följande:
    Jag skulle nog göra som så att jag gör en söm mitt bak bara, och resten är ett helt stycke. Dvs inga sidosömmar eller nåt. För det är ju främst bak som grendelen behövs.

    Funderade på den varianten gällande en pyjamas där jag vill ha öppning mitt fram, men ingen söm mitt bak.
    Oj, nu blev det tankebry....hur gör man fram då då?, det blir ju knepigt med grenen. Nu gör jag ett test som ett par vanliga byxor, MEN jag har ju fortfarande hack i knivarna till ol, så jag kom inte längre än till tillklippning och jag vägrar sy ihop det med vanliga maskinen.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd