Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Skumboll skrev 2010-05-18 10:46:33 följande:
    Nu vill jag inte vänta mer på jnys randiga jersey.... ingen som vet när den kommer? mailade jenny om en redan liggande order och passade på att fråga - men fick inget svar. 
    Mejlade förra veckan och då skulle den komma under veckan (som var), och de blå stjärnorna i fredags, men det har ju inte lagts upp iaf. Frågan är ju om det kommit men att hon bara inte hunnit lägga upp pga flytten.
  • yrväder

    Jag är van vid dyra trådpriser, till vanliga maskinen köper jag bara guterman, annars blir den sur 33 kr för 200 meter, fast en rulle räcker ganska långt, sålänge man inte använder den på over-el coverlocken.

  • yrväder
    gewjyn skrev 2010-05-18 13:34:47 följande:
    Tänkte utnyttja sovtiden idag till att rita upp mönster på sånt som behöver sys och skulle börja med solhatt. Jag var säker på att jag hade hittat mönstret till den jag sydde förra året på Ottobres hemsida, men där hittade jag bara en som kallas flickhatt och som har mindre brätte bak, och det hade inte min. Jag har mönstret avritat på både denna flickhatt och på hatten jag sydde som har tårtbitar i kullen och jämnbrett brätte runtom, men de är ju såklart för små i år och jag har inte skrivit på mönstret varifrån det kommer. Någon som har en aning?
    Det är inte ottobre nr 3/09 då? Där finns en solhatt som många sytt, 4 tårtbitar i kullen och jämnbrett brätte runtom.
  • yrväder
    Skumboll skrev 2010-05-18 16:48:40 följande:
    Men då är de inte vikta? Annars lät det jättebilligt!
    Jag tror dom har höjt priset sen gobli köpte.
  • yrväder
    Preppy skrev 2010-05-18 20:23:38 följande:
    Namnband.....var det inte någon som sa att man kunde skriva namnet på rad ett och två och sedan vika? Räcker "ramen" så att man kan sy fast det då? Hmmm det blir ju inte mycket kvar att sy i när man bara beställer helt vanliga band. Jag vill också ha vikbara band till mössor och sånt. Känns dock overkill att specialbeställa när jag bara syr till mina egna kryp.
    Näe jag tror dom skrev att man kan skriva namnet två gånger efter varann, då blir texten lite mindre och syns helt på vardera sidan om man viker dom. (funkar väl bara om man har kortare namn)
  • yrväder
    plura skrev 2010-05-18 20:52:33 följande:
    inte synts dåligt, men jag hade från början orange respektive bruna med vit text, jättefina. Senare beställde jag bruna med orange text och turkosa med brun text, gillar dom inte alls. Texten syns, det är inte det, men jag tror att kontrasten blev för liten på den brun/orange och sen var deras turkosa färg ganska urvattnad.
  • yrväder
    tinni78 skrev 2010-05-24 16:25:36 följande:
     Är det någon som har tips på hur man får självhäftande kardborreband att sitta kvar på bomullstyg? Eller är det inte tänkt att man ska kunna sätta det på bomullstyg?
    Klistret på självhäftande kardborreband är inte gjort för textil, så nej, det kommer inte att fästa.
  • yrväder

    En fråga, bör solskyddskläder vara tajta, eller kan man sy dom lite större? Är rädd att hon ska växa ur dom innan sommaren är över annars.

    Sen tycker jag väl iof att det ser så flummigt ut med värsta supertajta dressen, så jag hade hellre sytt nåt som är lite mindre tajt.

  • yrväder
    Kaja skrev 2010-05-24 21:34:47 följande:
    Alltså. Jag tror nog att tanken är att de ska vara tajta. Men, för oss som har spinkiga barn så är vi vana vid att de flaxar och det går bra det också. Jag tror att tanken är att om man badar med dem så är det skönare om de sitter åt, men ska de funka som solskydd så kan de ju lika gärna vara lösa. Eftersom jag inte gillar att barnen springer omkring med blöta kläder så byter vi om när vi ska bada och då går det bra om de är lösa.
    Ok, förmodligen kommer hon väl inte bada så mkt, fast man vet aldrig, hon kanske visar sig vara värsta badälskaren. Fast sånt material torkar väl rätt fort så det kanske inte är nån fara.
  • yrväder
    Titinea skrev 2010-05-25 10:05:39 följande:
    Har du hittat sånt där solskyddstyg, eller syr du med vanligt? Hur vet man vilken solskyddsgrad vanligt tyg har egentligen? någon som vet?
    Jag har köpt en filt 150 *90 cm för 250 kr, inte helbilligt meterpris, men en färdig dress ligger ju på runt 400-500 kr samt så har vi inte hittat nåt färdigt som passar lillskruttan. Vill helst ha byxa+tröja och dom finns nästan bara i större storlekar.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd