Inlägg från: Jalapeno |Visa alla inlägg
  • Jalapeno

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    jag är faktiskt förvånad att inte fler barnklädesbloggare syr med rynkfot. Jag har känt mig ganska ensam om mina volangsingoallor i ett par år nu. Ett tips är att titta om inte lite mindre diff ser bra ut. Hög diff = mycket rynk, ger otrolig tygåtgång.

    Apropå det var det en lokaltidning som tyvärr inte finns på nätet som gjorde mer än halva marknadsreportaget till en intervju med mej med flera stora bilder. Jättekul! Måste bara komma ihåg att lägga ut de osålda grejjerna på bloggen. Jag är verkligen skitkass på att hantera den publicitet jag fick och ganska kass på att verklinge sy många klänningar med volanger nu när det är inne.

    (Jag ställde mej alltså på marknad för att sy upp en del av mitt tyglager. Det gick sådär på marknaden fanns även en loppis ..... Resultatet blev plus minus noll) 

  • Jalapeno
    Ullerull skrev 2010-07-05 21:02:36 följande:
    jag köpte ju en volangfot nu, men jag vet inte om jag är kompis med den. Det var dock till den vanliga maskinen ocg hur det är att sy i trikå med den vet jag inte. Jag behöver träna lite tror jag. Har ni till ol eller till vanlig maskin?
    jag har till overlocken men det är nog bättre med en till den vanliga. Oftast behöver man sy en extra gång iallafall för att "botten" på rynkorna hamnar så det nästan blir hål
  • Jalapeno

    shadow, hon ha rbrodermaskin. det är jag säker på. Då kan du programmera in mycket i maskinen
    detta är en materialsport

    grattis till syrummet! lumlumlum

  • Jalapeno
    GOBLIgobli skrev 2010-07-09 08:12:16 följande:
    Nope, det har hon inte. Hon skrev ett inlägg om sin maskin för ett tag sedan och det är en helt vanlig "coop-maskin" eller hur hon uttryckte det.
    åh shit. Hahaha
    jag brukar alltid tänka att det som är för bra för att vara sant - oftast är just det
  • Jalapeno
    GOBLIgobli skrev 2010-07-09 18:48:37 följande:
    Jag tycker det är rätt kul att det verkar finnas en viss trend länderna emellan när det kommer till vilken stil saker sys i. Finnarna gör applikationer, norrmännen gör en vis stil av spetshuvor och hjärtan, gärna i fleece och ull och för att inte tala om tyskarnas übersyglädje! Massor med färger, band, sömmar, broderier, helt underbara tycker jag. En av mina favvisar: 5005sabine.blogspot.com/
    håller verkligen med dej!
    vad är då den svenska trenden? Långärmade tröjor och muddbyxor i jny och mjukatyger? eller är det a-linjeklänningar i 70-talspåslakan? Svårare att se "inifrån" 
  • Jalapeno
    Ullerull skrev 2010-07-09 19:09:21 följande:

    Jag ska starta massproduktion av små vantar utan tumme.


    Lilltjejen på 11 månader klämde fingrarna i vagnen igår så att ringfingernageln slets loss från halva ungefär och långfingernageln saknas helt. HOPPAS HOPPAS att hon kommer att få en ny nagen bara.

    Tänkte sy ett gäng med tunna vantar utan tumme som hon kan ha över kompressen. Hon ska typ ha så i ett par månader.


     


    uuuusch, stackars liten!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd