Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Mimmi 71 skrev 2010-03-11 09:27:14 följande:
    Det blev en kort sömnad. Känningar av sockerfall innebar en 2:a frukost (frukost nr ett intas innan jobb/dagmammelämning vid 05.30). Te (Gobli, jag tror jag har slutat med kaffe, smakar inget bra för tillfället ) och en macka framför datorn igen. På en halvtimma klippte jag iallafall till resterande stycken (bakstycke, ärmar och kantband), sydde ihop tröjans raglansömmar och stickade ned dem med avig täcksöm Några vändor framocktillbaka så blir nog den tröjan klar Ja pyjamas är ju inget höjdarprojekt. Jag drar mig för att sy dem för alla tryckknappar. Men nu har jag ju en KAM-press, så det behöver jag ju inte göra längre Inser att jag måste sy mer saker med tryckknappar i Har ju bara tryckt i 4 knappar sedan jag fick hem den.
    här är det visst hemligheter på gång Är ett grattis på sin plats?
  • yrväder
    Mimmi 71 skrev 2010-03-11 10:03:32 följande:
    Nej då Sockerfall beror på tidigare magoperation och "magsjukan" är en släng av den "riktiga" kräksjukan som drabbat både mig och lilleman. Nu är sockernivån återställd (hoppas jag9 och jag överger er än en gång. Nästa gång jag kommer upp hit (sitter ju i källaren och datorn står fortfarande kvar i dagsljus ) så hoppas jag på en färdig tröja.
    Okej Tänkte när kaffe inte längre föll dig i smaken
  • yrväder

    Näe nu har jag suttit vid datorn hela morgonen och inte kommit mig till syrummet alls. *sparkar mig själv i baken* Nu ska jag gå och få nåt gjort!

  • yrväder
    Mimmi 71 skrev 2010-03-11 11:58:11 följande:
    Ja, nu äntligen. Det lades på brevlådan igår kväll Jag känner mig riktigt bedrövlig med att inte ha fått gjort det tidigare. Jag skall bättra mig som sömnadskompis
    Ok, då kommer det förmodligen imorgon då Absolut ingen fara! Ditt dröjer lite till, lyckas inte få ramarna rena. Skulle åka till kusinen och prova att spola av dom i bilhallen med högtryckstvätt, men så har han varit dunderförkyld i veckan så han har inte varit där. Blir till veckan. Förhoppningsvis får jag dom rena då, annars kommer jag nog köpa en ny....Dröjer det allt för länge får du väl både fram och baksida som kompensation.
  • yrväder

    nu är vi lite OT, men är det nån som vet vad som gäller ang timanställning och fp? Nu är det ju inte aktuellt än, men jag hörde att för att få räkna sgin på mina timmar (springvikarierar inom kommunen) så måste man vara inskriven som arbetslös på af. nån som vet om det stämmer?

  • yrväder
    melizza skrev 2010-03-11 12:25:13 följande:
    hej tjejer idag har jag varit på min tygaffär och kollat på overlocker......hon visade mig en pfaff hobbylock 2.0 tror jag och en coverpro 3.0 jag vill ju egentligen ha en med täcksöm men jag vet inte om jag ska börja med en coverpro på en gång eftersom jag aldrig sytt med overlock nånsin sen hade hon en 3 år gammal coverpro begagnad som hon ville ha 5000 för så min fråga är då.......vad skulle ni gjort?? köpt overlocken hobbylock för 4000 eller begagnad coverpro för 5000 eller en ny coverpro för 9000??? har liksom lite bestlutsångest....
    har för mig att pfaffs gamla cover bara hade tvånålig coversöm, den nya har 3nålig.
    Men nu har inte jag testat en kombimaskin annat än på abf och jag lyckades inte trä om den alls. Jag är rätt nöjd med att ha en overlock och en separat cover, tror inte jag skulle använda coversömmarna så mkt som jag gör om jag hade en kombinerad som jag var tvungen bygga om.
  • yrväder
    Mimmi 71 skrev 2010-03-11 12:42:20 följande:
    Det är absolut ingen brådska och någon kompensation behövs inte alls. Jag har ju som du märkt en hel del att sy iallafall Och om det blir nya ramköp så kan vi komma överens om något annat eller också så kan jag ha det innestående tills dess att du själv önskar köpa nya ramar.
    Ja blir dom inte rena så vill jag nog köpa ny ram ändå, trycker inte jätteofta, men det är störigt om man inte har nån alls. Men han på screentec menade att han aldrig varit med om att dom inte blivit rena med supermedel och högtryckstvätt så jag håller tummarna.
  • yrväder
    6barnsmamman skrev 2010-03-11 16:03:10 följande:
    Hjälp! Panik utbryter....Finns det nån här som har sytt blöjor från ottobres mönster??? jag har sytt lite enkla formsydda förut, avritade från imse vimses modell,men nu hade jag beställt färdiga blöjklipp i PUL o mönster från ottebre. Ritar av dotterns storlek, hon har precis gått över till 74/80, döm om min förvåning när PUL:en inte räcker till!!!! Mönstret ser enormt ut!! Nn som vet om det är stort i storlekarna? Hur ska jag göra tro, skarva i PUL:en?trött jag blir!!
    Jag gör några slags halv-onesize till syrrans flicka, så jag knäpper ner dom i dagsläget, och nu är hon 66 cm lång och väger 6.5 kg. Har testat dom i uppknäppt läge på svågerns pojk, som har 92/98 i kläder och väger 12 kg (2.3 år) och han kunde ha dom utan problem. Mina är 50 cm långa och mellan tabbarna är det 40 cm. Dom är framknäppta fast med ganska korta tabbar.
  • yrväder
    6barnsmamman skrev 2010-03-11 17:53:48 följande:
    Hmm, min dotter är 68cm lång o väger 8kg, vi har precis fått gå över till 74 framför allt eftersom hon är rätt lång. blir till o provklippa ett antal exemplar kanske, vill ju inte sabba PUL-bitarna.
    Just längden var problemet på syrrans flicka oxå, därför slutade det med att jag sydde åt henne. Hon är rätt smal oxå och jag misstänker att hon har rätt lång överkropp. Köpesblöjor som var nog höga blev för stora i benen, var dom lagoma i benen så blev dom för korta istället.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd