• plura
    Äldre 10 Mar 17:10
    600560 visningar
    11405 svar
    11405
    600560

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Mer frågor
    Finns det nåt lätt sätt att beräkna tygåtgång på?
    Tänkte mest om man skulle "springa på" nåt fint tyg, perfekt till en jacka eller klänning. Känns så onödigt att alltid köpa för mycket, bara för att vara på den säkra sidan

  • plura
    Äldre 10 Mar 17:17
    Tjej 83 skrev 2010-03-10 17:08:10 följande:
    hehe jo iofs men man ska ja först ha hyllor?ja har en  påse men lite lite tyg i,  eftersom vi renoverar, ingen plats att sitta heller egentligen men orkar man flytta runt sina saker så är de ok...så man kan äta då o då under dagen, samt att maskin o tyger inte ska bli smutiga av byggdamm osv...  lite jobbigt men vill man sy så får man trixa lite haha
    Själv har jag köket till syrum -så jobbigt att plocka fram och undan hela tiden. Har tyger i garderoben
    lindalake skrev 2010-03-10 17:09:46 följande:
    plura: man får inte beställa från England längre. eller iaf den affären som alla köpt ifrån säljer inte hit längre. Kolla här istället butik.skovdesymaskiner.se/
    Tack för info -då slapp jag fundera på om jag skulle våga handla därifrån.
    Skall kolla in Skövdesymaskiner nu

    (Varför blir det grå text för?)
  • plura
    Äldre 10 Mar 17:20
    Jalapeno skrev 2010-03-10 17:14:47 följande:
    iallafall är det för mycket till barn o för lite till vuxna att betälla just en meter. 1 meter är rätt kass längd faktiskt. Hittar jag nåt jag gillar brukar jag köpa 1½ för att ha valmöjlighet och inte så många spillbitar kvar. Där ser ni ett av skälen att jag har så vansinnigt mkt tyg
    Tack för svar.
    Ja en meter känns ju jämt och bra, men blir riktigt fel som du säger.
  • plura
    Äldre 11 Mar 10:29
    Mimmi 71 skrev 2010-03-11 07:04:31 följande:
    Är man tygoholic? Idag skall jag plocka upp nästan 10 kg tyg ifrån JnyDesig. Sambon gnydde lite på att paketet var stort när han kom hem med det. Sedan skickade jag iväg en beställning till Tygpyssling och ytterligare en beställning från S&S skall gå iväg idag. Nu är det hög tid att ta tag i sömnaden!!! Idag känner jag mig betydligt piggare, men pga smittorisk för magsjuka, så stannar jag hemma idag också. Här skall sys, för lillemannen är ivägskickad till dagmamma för första gången denna vecka (även han har ju varit drabbad).Sy, sy, sy och förtvätta tyg!!! Hej på er på ett tag.
    Kan känna mig "som ett barn i en godisaffär" när jag kikar runt bland tygerna.
    Försöker motivera varför jag ev. kan behöva just det här eller det där

    Den som tror att det är gratis (nästan) att sy egna kläder -vet inte vad den pratar om.
    Tur att man har lite gammalt som ligger.
  • plura
    Äldre 12 Mar 10:56
    Kaja skrev 2010-03-12 10:30:38 följande:
    Jag har varit lite låg nu några dagar. När livet ÄNTLIGEN skulle bli bättre efter alla tråkigheter i vinter.... ja, då rasar motorn på bilen. Kamremmen skulle visst vara inblandad. Troligen motorbyte och 20000 i utgifter, såvida man inte skrotar bilen helt, den borde vara värd kanske 30000 och frågan är om det är värt jobbet... Himla tur att jag inte köpte broderi-enheten till symaskinen. Nåja. jag har sytt lite till mig själv. Bilder i bloggen.
    Åh vad tråkigt, sånt vill man inte lägga pengar på.
    Det är nästan samma anledning som vi har till att åka omkring i en bil för 5 när vi är 7 i familjen (vi kör i omgångar -inga barn i bagaget)
    Minibussen den står fint parkerad framför huset
    -Jättefin tunika.

    Mimmi:
    Vilken fin tröja.
    Vill också ha lite randiga tyger.
  • plura
    Äldre 12 Mar 11:35
    bakabakalitenkaka skrev 2010-03-12 11:02:11 följande:
    Är det nån mer än jag som är arbetslös och hemma om dagarna? Eller sitter ni andra och håller koll på jobbet mammalediga?
    mammaledig
  • plura
    Äldre 13 Mar 12:18

    Aahh! -Jag blir galen.
    Hade en liten stund över. Maken har åkt på jouren med dottern (öronen ?). Sonen med rs är mycket bättre och sover i sängen för en gångs skull (istället för i famnen)
    Lite snabbt tänker jag sy ihop ett par tunna bomullsbyxor (som yngsta sonen ska ha i sommar -ingen brådska med andra ord)
    Först så tänker nålen äta upp tyget. Fast det fattar inte jag och skruvar på trådspänning och pressarfotstryck (okunnig som man är) som en galning. -Innan poletten ramlar ner.
    -SPRÄTTA!
    Kan inte få lös nålen på svärmors maskin, byta till min gamla.
    Yes nu kör vi och det gör jag två sömmar. Sen inser jag att det är visst en kjol jag håller på att sy. Hjärnsläpp!! Syr visst i fel ända.
    SPRÄTTA! igen.

    Minns att jag som mindre, kunde sprätta åt min mamma om hon sydde fel. Tyckte att det var jättekul -värsta-terapi arbetet.
    Känner mer frustration än lugn idag kan jag säga.

    Jaja har ju lyckats påbörja nåt mitt i alla sjukdomar iallafall

  • plura
    Äldre 14 Mar 00:27
    Riskiflickan skrev 2010-03-13 19:50:34 följande:
    En del läkare har missat det där med att vara restriktiv med penicillin.... men det skall man ju verkligen vara i de fall det går. Men visst, jag kan också tycka att det ges lite lättvindigt ibland... bra att du själv ifrågasatte, många hade nog bara tackat och tagit emot...
    Håller med, det är ju märkligt att läkare, för de borde ju veta bäst skriver ut antibiotika i tid och otid.
    Nu har vi visserligen fått det till dotterns öron-infl. men hon har inte blivit fri det på 2 v utan istället blivit sämre och fått det i båda öronen.
    Hon fick föresten inte Kåvepenin (det får vi inte i henne) utan nåt med jordgubbs smak. Fast tydligen ska de typerna vara sämre just med tanke på resistenta bakterier.

    Lyckades iallafall få ihop ett par byxor, men håller med om att det är svårt att få nån tid till att sy. Bevisligen så blir det inte så bra heller när man måste stressa de stunder som ges.
    Gör om gör rätt som jag brukar få säga till mig själv
  • plura
    Äldre 18 Mar 09:35

    Nu har jag gjort det -beställt en Janome 644, fast att jag inte hade råd. Vi kommer aldrig att kunna laga vår minibuss.
    Nåja tråkigt att alltid göra det "vettigaste"
    Iallafall kommer jag nog tjäna igen den blixtfort för jag försökte sy in mina mammavelourbrallor på den vanliga maskinen och det gick sådär.
    Kan jag sy in dem och några till byxor (vill inte köpa nytt förrän graviditetskilona försvunnit *snål*) så känns det ju iallafall som ett motiverat köp.

    Smart ide med postit lappar, det ska jag anamma.
    Plikten kallar -bebis skriker

  • plura
    Äldre 21 Mar 21:32
    Nhelia skrev 2010-03-21 18:02:10 följande:
    Jag vill verkligen beställa det fina gula frottétyget med bruna apor från myllymuksut, men jag kan inte se på hemsidan att det går att välja för beställning! Någon som är hemma på den sidan och har beställt tidigare eller kanske är på gång att beställa därifrån inom kort?
    Åh det är ju jättefint.
    Skulle själv vilja ha både det och några andra, synd att det inte verkar säljas just nån stretchfrotté på de svenska shopparna.
    Deras merionull -måste jag bara räkna på. Dyrt men vill ha

    Har tänkt prova sy en amningströja, då jag är för tjock *suck* för de jag köpte förra gången jag fick barn.
    Så hur själva amningsdelen ser ut kan jag "sno" från nån egen tröja, men jag vill ha ett bra grundmönster att utgå ifrån.
    Såg att Ottobre creativ workshop hade några modeller -nån som provat dem?
    Eller har ni kanske nåt annat tips på bra mönster.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd