• yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Sytråden spinner vidare - Lila tråd
    Här samlas vi sömnadsintresserade, nybörjare eller erfarna, oavsett vad vi syr. Alla är välkomna med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Object, är en hyllvärmare som vi av någon anledning inte färdigställt.

    Länkar till mönster, butiker etc finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-08 10:06
    Vår systertråd om maskinbroderi

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m49701427.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-26 18:15
    Billiga egendesignade namnlappar på etsy
    www.etsy.com/shop/worldsalelabel

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-27 18:18
    Ny tygbutik: lilofant.jetshopmini.se

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd
  • Fiffa5
    Annamamma 83 skrev 2010-05-13 12:20:58 följande:
    Eftersom jag har så tråkigt och vanligt förnamn, (Anna). Så vill jag ha nåt roligare o personligt namn på sakerna jag sytt. Jag tänkte då bilda ett namn med första bokstaven på alla familjemedlamar. S,A,J,V,A. Vilket tycker ni är bäst, Svaja eller Svaaj? Jag tror jag väljer Svaja,men kan va kul o höra vad andra tycker!
    Jag tycker Svaja låter bra!
    Apropå det här med namn....hur var det nu man gör när man registrerar ett namn. Var gör man det och hur går det till..?
  • Ullerull
    Annamamma 83 skrev 2010-05-13 12:20:58 följande:
    Eftersom jag har så tråkigt och vanligt förnamn, (Anna).Så vill jag ha nåt roligare o personligt namn på sakerna jag sytt.Jag tänkte då bilda ett namn med första bokstaven på alla familjemedlamar.S,A,J,V,A.Vilket tycker ni är bäst, Svaja eller Svaaj?Jag tror jag väljer Svaja,men kan va kul o höra vad andra tycker!
    SVAJA låter bra tycker jag Eller JAVAS!

    Jag har testat att sy en klol med bara de nya maskinerna....det tog 3 timmar...Hade jag gjort detta på vanligt sätt med de andra maskinerna hade jag kunnat sy 9 kjolar på samma tid, minst, säkert ännu flera.
  • plura

    Röstar också på Svaja


    Blir också sugen på namnlappar nu ju!
    Får räkna på det, eller är det överkurs när man bara syr till sina egna?
    Vad säger ni?
    Har nån gång sytt fast en bit mönstrat band som "märke" för det ser ju bra ut
  • plura
    Ullerull skrev 2010-05-13 12:27:31 följande:
    SVAJA låter bra tycker jag Eller JAVAS! Jag har testat att sy en klol med bara de nya maskinerna....det tog 3 timmar...Hade jag gjort detta på vanligt sätt med de andra maskinerna hade jag kunnat sy 9 kjolar på samma tid, minst, säkert ännu flera.
    Learn by doing -eller vad är det man säger.
    Håller själv på att lära mig min nya maskin och tid tar det -fast att den ska kapa tid
  • Fiffa5
    plura skrev 2010-05-13 12:30:21 följande:
    Röstar också på Svaja Blir också sugen på namnlappar nu ju! Får räkna på det, eller är det överkurs när man bara syr till sina egna? Vad säger ni? Har nån gång sytt fast en bit mönstrat band som "märke" för det ser ju bra ut
    Klart du ska ha namnlappar!
  • stor grön drake
    plura skrev 2010-05-13 12:30:21 följande:
    Har nån gång sytt fast en bit mönstrat band som "märke" för det ser ju bra ut
    jag med
    Ska beställa från etsy när jag fått loggon ritad (men konstnären är upptagen med slut-tentor nu) sen ska jag bara bestämma om jag ska sy under Wingtear eller Ninna. Ena är online namnet, det andra är smeknamnet... I-landsproblem
    091109 ღ Linus ღ dragon-pup.blogspot.com
  • Ullerull
    plura skrev 2010-05-13 12:32:46 följande:
    Learn by doing -eller vad är det man säger. Håller själv på att lära mig min nya maskin och tid tar det -fast att den ska kapa tid
    Jag tror snarare att alla nya maskiner gör att saker tar mera tid för helt plötsligt ska det göras på ett annat sätt. Mitt vanliga går ritkgt fort.
  • mamma på vift
    Fiffa5 skrev 2010-05-13 12:23:03 följande:
    Jag tycker Svaja låter bra! Apropå det här med namn....hur var det nu man gör när man registrerar ett namn. Var gör man det och hur går det till..?
    www.prv.se kan du läsa om hur du går till väga för att registrera ditt namn. Välj varumärke så har du all information där
    Att städa när man har småbarn är som att skotta snö när det fortfarande snöar.
  • Annamamma 83

    Då får de blir svaja, tack för hjälpen!

    Plura
    Jag kör oxå bara på amatör nivå, o har inte tänkt o sälja saker, men kan va kul ändå. Att barnen har en lapp i mössorna och om man tex ger bort något till nån,kul grej helt enkelt!

    Nu får ja dock ta en paus, jag körde av nålen i min mormors overlock, nåt som INTE fick ske! Jag körde inte över någon nål, utan sydde bara fast en mudd på byxor????
    Har kontaktat en reperatör nu o kollar va de kostar o hur lång tid de tar för han o byta nål (affären ligger 5mil härifrån) Hoppas han kan göra de medan ja väntar i affären typ, så behöver ju mormor inte ens bli bekymrad{#lang_emotions_laughing}
    Någon annan som fått lämna in sin för nålbyte, som vet kostnad o tid??

  • lindalake
    Annamamma 83 skrev 2010-05-13 14:49:51 följande:
    Då får de blir svaja, tack för hjälpen!PluraJag kör oxå bara på amatör nivå, o har inte tänkt o sälja saker, men kan va kul ändå. Att barnen har en lapp i mössorna och om man tex ger bort något till nån,kul grej helt enkelt!Nu får ja dock ta en paus, jag körde av nålen i min mormors overlock, nåt som INTE fick ske! Jag körde inte över någon nål, utan sydde bara fast en mudd på byxor????Har kontaktat en reperatör nu o kollar va de kostar o hur lång tid de tar för han o byta nål (affären ligger 5mil härifrån) Hoppas han kan göra de medan ja väntar i affären typ, så behöver ju mormor inte ens bli bekymradNågon annan som fått lämna in sin för nålbyte, som vet kostnad o tid??

    jag gör som du, syr till mina barn och ger bort nånting nån gång ibland. Men det är kul med det där lilla extra som namnmärket gör


    Lämna in för nålbyte? Har jag aldrig hört talas om, vad är det för en gammal konstig overlock? nålar behöver man ju byta ganska ofta då de slits.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd