Inlägg från: mrsIce |Visa alla inlägg
  • mrsIce

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Någon som kan tipsa om vart man kan hitta mönster på en body med raglanärmar?

  • mrsIce
    madebyinferno skrev 2010-04-27 19:08:09 följande:
    funderar också på det men har inte sett något vad jag kan minnas mer än andras egna mönster, men hur svårt kan det vara att förlänga från ett tröjmönster, ska nog testa det men hojta gärna om du får fatt på ett mönster
    Nu jag faktiskt knåpat ihop ett eget mönster, har dock inte provsytt än så du får hålla tummarna för mig!
  • mrsIce

    Nu har jag sytt min första body med raglanärm (iof det första med raglanärm överhuvudtaget). Resultatet blev helt ok, alldeles för stor för min lilla tjej, sydde i vad jag trodde skulle vara stl 74 men motsvarar nog snarare stl 80.

    Klantig som jag var så satte jag även en av tryckknapparna åt fel hål + att jag inte förstärkte tyget där knappen sitter så det är redan ett litet hål. Jaja, bättre lycka nästa gång.

    Ni som förstärker tyget när ni sätter i tryckknappar, hur gör ni då? Samma tyg, stumt tyg eller nåt annat smart?

  • mrsIce
    Emstersalster skrev 2010-04-29 09:19:47 följande:
    Efter lite förklaringar här i tråden blev det i alla fall en applikation på en Ottobrebody. Tyvärr sydde jag ihop bodyn först och gjorde applikationen sen- FEL, men i stort får jag ändå vara nöjd www.emstersalster.bloggsida.se
    Snygg..!

    Måste säga att jag fullkomligen ÄLSKAR "halsduken" du sytt!! Vill du ge lite mer info om hur du sytt den (ja, jag är lite trög ). Ungefär hur stort tyg använde du (80 x ?) ? Hur gjorde du med kanterna, ingenting, overlockade eller mudd?
  • mrsIce
    tinni78 skrev 2010-04-29 10:19:03 följande:
    Idag kom Prymtången som jag beställde från Bibbi här om dagen. Hur har jag klarat mig utan den tidigare den var ju underbart bra, något helt annat än att banka knappar från Stoff & Stil.Nu funderar jag bara på hur jag ska ha råd att köpa ett hemligttygpaket från Jny, jag skulle så gärna vilja ha det men har tyvärr inte råd den här månaden .
    Jag funderar oxå på det, men nästan 1000 kr känns som så mkt pengar... Får fundera en liten stund till.
  • mrsIce

    haha, nu har jag funderat klart och beställer (om jag bara kan hitta en mailadress att maila till).

  • mrsIce
    KattenKorven skrev 2010-05-09 16:39:58 följande:
    Har sytt ett par byxor i prickig velour till en ofödd liten bebis (inte min!) som är på väg ut inom de närmsta veckorna. Vill gärna sy något till i matchande tyg. Inte en hel tröja utan mer någon liten detalj. Tänkte på en dregglis, men tror ni det blir helt fel med ovansida i velour och undersida i fleece?
    Känns som om det kommer bli lite varmt, nu när sommaren är på intåg... Sy en snuttefilt istället kanske?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd