• plura
    Äldre 6 Feb 10:57
    599013 visningar
    11405 svar
    11405
    599013

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Ullerull skrev 2011-02-05 19:07:31 följande:
    Är det bara jag som har lyckats använda prymtången till sos knappar? Det går jättebra, jag fäster honan/hanen i den där vita "sockerbiten" och så håller jag den uppåt sedan lägger jag i ringen i den andra vita "sockerbiten"  och håller den sidan nedåt, tar emellan tyget och klänner åt. Det går jättebra. En lassning med knappar från sos som jag hade för ett tag sedan hade en tendens att hamna snett på honan så att någon av klamrarna hamnade i mitten, var det inte så mycket så tryckte jag bara ner den annars gjorde jag en ny. Men med de senaste två 50-packen har det inte varit några som helst problem. Jag hillar de bättre än prym för de är inte riktigt lika klumpiga.

    Jag kantar jersey med både interlock och jersey, men jag föredrar interlock, mest för att det är så smidigt, gillar inte när jerseyn krullar sig så mycket. Mudd blir för tjockt tycker jag. Helst en tunnare interlock.
    Har sett andra som också lyckats och nu är det alltså inte bara ett rykte
    Måste försöka detta =)
  • plura
    Äldre 6 Feb 11:02
    tinni78 skrev 2011-02-06 10:25:32 följande:
    Det var väl det jag trodde, jag har även sett i någon blogg att det ska gå. Det är väl bara att köpa och prova vid nästa SoS beställning.

    Vad bra, jag funderar nämligen på min kommande JNY beställning. Då kan jag beställa bara jersey i enfärgat också eftersom då kan jag ha till både rangaltröjor och kantning.
    Fler som sett det ser jag nu när jag var i  slutet av tråden

    Efterlyser mer tid, nöjda barn, större tygkonto, ny symaskin och lite mindre annat i skallen -för jag får inget uträttat -bara tittar på det jag klippt ut *suck*
  • plura
    Äldre 13 Feb 12:01
    6barnsmamman skrev 2011-02-11 11:04:09 följande:
    Tack för tipset!! Tyvärr hör jag ju till de få som inte skaffat FB.... Men jag får väl ta mig en funderare nu då...
    Ja du kan skicka en vänförfrågan till mig =D -du har ju "halvrötter" nästan på min bakgård
  • plura
    Äldre 13 Feb 12:08

    Jag som funderar på en ny symaskin -vilka pressarfötter ska man köpa till en gång. Till min dåliga nuvarande symaskin så finns det några extra som hör till -men det fungerar inte är för litet "hål" för att man ska kunna trycka fast dem....så jag har dålig koll på vad som är bra att ha.
    Har tittat främst på Brother på smd och vet inte vilka som följer med vid köp heller -ska maila och fråga det.
    Jag syr ju mest till barnen, en och annan dragkedja och nåt lapptäcke -men vill gärna ha nån som är bra genom tjockt tyg eller flera tjocka tyger eller skinn.

    Nån som kan tipsa lite -vet inte vad det finns för olika pressarfötter....please!  

  • plura
    Äldre 18 Feb 22:41
    Ogabinne skrev 2011-02-18 14:56:15 följande:
    Är det någon som vill vara med i en utlottning så har jag en "hemma hos mig". Det var visst inte en enda som ville vara med än så länge, känns lite meningslöst.
    Jag är med -perfekt för dottern.
    Hon blir snart 3, men är lite kort i rocken (perfekt födelsedagspresent om jag skulle vinna )
  • plura
    Äldre 20 Feb 12:12

    Mina barn har skruvat på maskinerna igen *suck*
    Nån som kan säga vad ni har för trådspänning till jersey intelock på er ol (Janome 644)?
    Ska komma ihåg att skriva ner ungefärliga inställningar på ett papper denna gång.


    Elias Emil skrev 2011-02-20 09:24:20 följande:
    Jag har rätt nyligen börjat använda mig av tvillingnål. Tycker att det blir snyggt men om jag använder det för att sy upp kanten längst ner på tröjor går det upp i tvätten....Någon som vet om det brukar bli så eller har nåt tips på vad jag gör för fel.
    Jag upplever samma sak så jag har inget tips att komma med. Det märkliga är att det blir inte på alla plagg -kanske beror det på tråden då. Har faktiskt ingen aning.
    Hoppas att det ska bli bättre med en ny symaskin, då kan man om inte annat skippa tvillingnålen och sy en stretchsöm (de fungerar nämligen inte på min nuvarande skitmaskin.)
     
  • plura
    Äldre 20 Feb 12:13
    Du och Jag ver2 skrev 2011-02-19 11:02:22 följande:
    Jag köper billiga sovkuddar från Ikea! Hela 9kr/st har jag för mig att de kostar!

     


    Åh verkar så kul att sy gossedjur -man kanske skulle hitta tiden och platsen (!) till sådana projekt.
    mrs lundin skrev 2011-02-19 12:27:30 följande:
    här kommer mina första muddbyxor st 56, men stora om man jämför med några köpta jag hade. Ska se om jag kan minska ner mönstret för att göra ett par i st 50 med.

     


    Fina =)
  • plura
    Äldre 25 Feb 23:15
    Ogabinne skrev 2011-02-25 22:09:48 följande:
    Nu har jag lagt upp en omröstning om tygtrycket!
    Hehe trots att det inte fanns miljoners många alternativ, så blir det svårt att välja
  • plura
    Äldre 25 Feb 23:26

    Egentligen så är jag inte så förtjust i tyg med text, men jag gillar verkligen "Jag är älskad" -den växer med tiden.
    Annars så gillar jag både retroblommorna och ringarna just för att de funkar både till barn och vuxna...
    ...så jag har med andra ord INTE bestämt mig än  

  • plura
    Äldre 26 Feb 10:17
    Ogabinne skrev 2011-02-25 23:38:55 följande:
    Jag föll för jag är älskad så fort jag såg den, och som du säger är det inte så populärt för de större verksamheterna att ta fram tyg med text, så jag tror enda chansen att få detta upptryckt är att göra det själv. Jag ser framförallt otroligt söta mössor framför mig i detta tyget. Men samtidigt är alla 4 alternativen så fina, speciellt ringarna då de är både unisex och passar alla åldrar! Kan se en hel del till mig själv i ringarna.
    Ja ringarna funkar faktiskt på alla (som kan tänks sig lite glada kläder -tror att min pappa skulle vara lite skeptisk ) Helst i svart då.
    Hmm jag vet inte, kan också se fina mössor i Älskadtyget, men kanske inte nån tröja till mig själv. Får fundera lite mer...
  • plura
    Äldre 27 Feb 09:16

    Ogabinne:
    Nä fy vad dålig stil några bitterf****r är i farten som vanligt och stjäl energi. Du har varit tydlig med vad som gäller och har man inte förstått det så kan man åtminstonde skriva ett trevligt mail. Om att man tycker att detta känns fel och inte vill vara med längre och då får ett enkelt svar om att det inte var nåt tvång från början.
    -Hoppas ni läser här inne och skäms!

  • plura
    Äldre 27 Feb 09:25
    Fiffa5 skrev 2011-02-27 08:16:38 följande:
    Jag använde inte vikresår, utan vanlig resår upptill i kanal och endast mudd vid benen. 

    Men om jag mäter på ett par så borde det går åt ca  70 cm upptill och ca 54 cm per ben. Fast sen kan jag tänka mig att man töjer vikresåren mycket mer än den breda mudden jag har upptill på mina trosor, så det borde gå åt lite mindre än det jag angett...
    Var det LG trosan du sytt?
    Tror att jag ska köpa mig ett kit, med både mönster och tyg. Fast jag vet inte vilken modell -tycker att den "klassiska" ser lite stor ut (tanttrosa ) Det fanns ju en lägre hipstermodell och den är jag nyfiken på. Nån som sytt den?
  • plura
    Äldre 27 Feb 09:55
    Fiffa5 skrev 2011-02-27 09:43:18 följande:
    Ja, jag sydde LG-trosan, och den är STOR men sitter skönt på så det struntar jag i! Mannen lär ju inte bli lika glad när han kommer hem efter en månads jobb på sjön men det bryr jag mig inte om!! !
    Haha ja han får väl gilla läget
    Funderar på om man ska våga slå till på den andra modellen (varför är man inte gjord av tid och pengar?) för jag vill ha en lägre modell. Syr man sen några stycken så kan man säkert modifiera om dem så att de blir som man vill ha dem.
    Är också sugen på att prova sy en bh -men det är ju ännu svårare med modell då *hmm*
  • plura
    Äldre 27 Feb 09:57
    Fiffa5 skrev 2011-02-27 09:52:39 följande:
    Nu har jag sytt två tröjor till flickorna. Sydde likadana som ngn (vem?) sydde när jag var på syträffen hos MjukaTyger.

     


    Åh vad fina! 
    Ska också göra lite kombos till de 2 yngsta.
  • plura
    Äldre 27 Feb 10:00
    Fiffa5 skrev 2011-02-27 09:57:15 följande:
    Ja, men testa den lägre modellen, det blir säkert bra!  Ja, storlek på BH känns lite klurigare att få rätt, men man kanske kan modifiera mönstret med lite jobb och få fram en perfekt modell. För mycket jobb (och för svårt!) för mig dock!
    Mmm blir nog den. Ja bh vill man ju hitta en modell som sitter hyfsat från början (jag är rätt petig där) för då tror jag att man efter några försök kan lyckas justera så att det blir bra.
    Övning ger väl färdighet....eller ett uselt humör
  • plura
    Äldre 10 Mar 08:33
    Knastroll82 skrev 2011-03-10 08:26:36 följande:
    JNYs veolur är tjockare, mysigare och jag tycker den är lättare att arbeta med, krullar sig inte lika mycket som S&S velour. Men helt ärligt tycker jag inte fördelarna överväger priset... Inte om man är fattig som jag i alla fall...
    Skriver under på det här =)
  • plura
    Äldre 18 Mar 14:42

    Inga fler funderingar kring en sluten grupp (visst hette det så?) för att kunna fundera lite "friare" =)
     

  • plura
    Äldre 18 Mar 14:46
    mrs lundin skrev 2011-03-18 14:13:28 följande:
    Det blev inget hemligt paket denna gången, köpte lite mer av reatygerna istället! Det är farligt med så mkt fina tyger, blir ju endel pengar iaf! Vill oxå ha det där pengaträdet!!  Men kan aboslut tänka mig att prova det en annan gång, låter som man kan få mkt tyg för pengarna i paketen! Var väldigt sugen på ett klädpaket med, men vet inte om det är en kille eller tjej som gömmer sig i magen, och unisex fanns bara st 56 kvar, vill hellre köpa lite större så kanske det räcker längre...

    Kom på en fråga till, ska klippa till ett kantband i trikå, och funderar på om jag måste se till att kanten som jag utgår från är helt rak? Eller funkar det iaf, så länge den har samma bredd hela vägen? Tycker flera av mina tyger blivit töjda och lite bubbliga längs kanten, vilket försvårar när man ska klippa till det. har tyvärr ingen skärmatta eller kniv, men iaf en bra skräddarsax  
    Jag köpte ett hemligt paket sist -köpte så mycket enfärgat att jag tyckte jag kunde unna mig ett hemligt paket. Enfärgat är ju inte på nöjeskontot  
    Jag är nöjd med det jag fick, men egentligen så tycker jag att det är smartare att lägga pengarna på det man vet att man vill ha. Fast det är ju lite spännande
    Ja tänk om man hade en "no limit"
  • plura
    Äldre 24 Mar 09:08

    Jag får väl skylla delar av min frånvaro på FB (skaffade konto i januari typ -så jag fick en ny tidstjuv =)) Annars har jag faktiskt dragit ner på FL. Kikar in här och på några andra sidor ibland.
    Tyvärr så hinner jag inte sy mer trots att jag sitter mindre vid datorn, har en 14 månaders här hemma som nog tror att han är född till apa =) och klättrar på allt. Så begränsat med sytid har blivit ännu mer begränsat *suck*

    Ska förhoppningsvis hinna med lite vårmössor nu under veckan, men hur gör ni storlekarna?
    Tycker att det är svårt att få rätt. Hur många procent av huvudomfånget (lite beroende på tyg såklart) brukar ni ta?
    Jag gör oftast för stort -eller de töjer sig på nån timme och blir lite stora -nån bra måtttabell please? *stora bedjande blanka ögon*  

  • plura
    Äldre 30 Aug 09:18

    Fnittrar åt Trolltoka
    och uniMog -gillar namnet...........

    ......fast jag vill ju inte outa mig här.......men ni vet vem jag är =D 

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd