• ak74

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Preppy skrev 2010-03-18 13:37:15 följande:
    Hej hej i tråden. Jag måste fråga er vad ni använder när ni ritar av mönster på tyget. Jag köpte samma blå och vita penna som jag hade på slöjden men jag tycker att de är jättesvåra att rita med. En mjuk blyerts på ljust funkar ju bättre men på svarta tyger? Jag får inte till det helt enkelt. Nu har jag kört med Po.p:s märkpenna på allt utom svart bara för att det är den enda som är enkel att rita med men den går ju inte att tvätta bort. HJÄLP
    Man kan använda sig an sporre och kalkeringspapper. Själv nålar jag fast mönstret på tyget och klipper med ögonmåtts-sömsmån Markeringar gör jag med nålar, magisk penna, skräddarkrita eller bläckpenna om det är en liten markering i sömsmånen. Skall jag vara riktigt ärlig struntar jag i de flesta markeringar om det inte är för något veck eller ficka och sånt.
  • ak74
    Tjej 83 skrev 2010-03-19 09:18:53 följande:
    ska snart åka till stan o kolla klänning mönstret, om de har nåt, hoppas de!! kolla tyg med o vad tyll kostar osv. mycke o tänka på. har bara 3 mån på mig ca..  o då ska ja med ha en kjol, dottern ska ha en kjol eller klänning o sonen en skjorta..(han slipper prickigt o ska få med Blixten Mcqueen istället) ok att man kan köpa kläder men ja har egna ideér o sen är de till en fest vi ska med Tema: Prickigt... hejja mig att ja lyckas 
    Kolla in priserna i stoff och stil innan så du har lite att jämföra med när du står i butiken
    3 månader är ju jättelång tid!! Tänk när jag sytt balklänning och inte fått tummen ur förrän veckan innan. Då får man eld i baken Tur att jag jobbar bäst med kniven mot strupen
  • ak74

    Det var någon som tipsade om en engelsk sida där det fanns en beskrivning på hur man gör en singoalla. Jag har glömt vilken sida det var. Tror det fanns annat intressant på den sidan...


    Nån som kommer ihåg vilken sida det var?
  • ak74

    Nu har jag pratat med en person som via min jobbcoach ska hjälpa mig med att formulera en säljande folder. Så under helgen ska jag fundera över vad jag vill framhäva i denna... Om jag ska inrikta mig enbart på barnkläder eller bredda mig och även ta med maskinbroderi (=hemtextil) och vuxenkläder som t.ex festklänningar.


    Svårt...
    Nu har jag i alla fall köpt mig lite sytid I brevlådan låg i dag ett paket från Ginza med ett par filmer och PC-spelet "Mulle Meck bygger bilar"
  • ak74
    Tjej 83 skrev 2010-03-19 16:13:13 följande:
    neeeeeeeeeeeeeeeeeej ja fick ingen avi idag från SoS men va i affären o handla lite som ja glömde imorse..  o de kom just in massa paket men de kunde inte kolla efter mitt då ja inte hade nåt nummer, men ja fick gärna kolla lite själv..  schysst!! så ja rota lite men nee fanns inge paket va ja kunde se... vad ska ja nu göra i helgen!?!! just ja mitt mönster kom idag till tygaffären de ringde innan o sa, så nu hoppas ja att sambon ska till stan imorn som han sa o kan plocka upp de åt mig.. annars komemr de bli en låååååååång helg 
    Vad blev det för mönster då?
  • ak74
    Mimmi 71 skrev 2010-03-20 09:59:44 följande:
    Stratus har ett bra tips med att använda bakplåtspapper elle silkepapper när hon syr i slinkiga trikåtyger (har aldrig testat det själv), kanske det kan fundera för ditt problem också.
    Smörpapper var det första som slog mig också
  • ak74

    Ang Allt om Handarbete så sa jag upp den tidningen nu i vintras i samband med att de delade upp tidningen i sy och stick och samtidigt höjde priset...


    Jag har prenumrerat i ganska många år nu (sen 2002, tror jag) och det är mycket samma  mönster i tidningen och som någon sa: Bara till flickor, tanter och plus-storlekar. 
  • ak74
    Tjej 83 skrev 2010-03-20 11:58:31 följande:
    ak74  nu har ja mönstret    haha så glad mankan va då! kolla igenom de o de verkar ju bra..  lätt o förstå med. så ska kolla med tyg till helgen för ja jobbar ju hela veckan o ev måste till bvc med sonen han får ont i magen av mjölk så ska ta tester osv. så helgen får de bli. om ja hinner.... hitta inget prickigt tyg på Sos, ja sökte med fick bara vaxduk.... förresten ska man förtvätta vaxduk? om man ska sy haklappar osv?
    Mina barn får också ont i magen av mjölk i perioder. Det är ganska enkelt att testa. Ta bort all mjölk (ersätt med laktosfritt) i 2 veckor och ge sen ett par glas mjölk. Efter 15-30 minuter ger det magont och gaser. Då är det ganska troligt att det är laktosintolerans. Mina barn klarar laktos i måttliga mängder men ibland blir det för mycket. Ofta i början av sommaren då mjukglassen kommer. Något som funkar är mjölk i matlagning, dvs kokt.
    Säg till om det är något du undrar över i mönstret
  • ak74
    plura skrev 2010-03-21 21:32:11 följande:
    Har tänkt prova sy en amningströja, då jag är för tjock *suck* för de jag köpte förra gången jag fick barn. Så hur själva amningsdelen ser ut kan jag "sno" från nån egen tröja, men jag vill ha ett bra grundmönster att utgå ifrån. Såg att Ottobre creativ workshop hade några modeller -nån som provat dem? Eller har ni kanske nåt annat tips på bra mönster.
    Jag har sytt ett par amningströjor och använde mig då av ett mönster på en amningsklänning som jag bara kortade av till tröja. Mönstret kom från Allt om Handarbete. Om du vill kan jag kolla upp vilket nr. 
  • ak74
    plura skrev 2010-03-22 10:19:08 följande:
    Ja, det skulle vara jättebra
    Allt om handarbete nr 8/2004.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd