Inlägg från: gewjyn |Visa alla inlägg
  • gewjyn

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Är det någon som har några bra länkar om att sy i blixtlås? Jag gillar att sy portmonnäer och börsar, men börjar tröttna på att det inte blir snyggt vid dragkedjan.

  • gewjyn

    Jag håller på att klippa till tröjor till min snart 2,5åring och var tvungen att rita lite nya mönster. När jag mäter på en lagom stor tröja i strl 92/98 och sen på Ottobres mönster så får jag den ändå bredare än tröjan när jag tar strl 80Förvånad Jag vet ju att deras mönster är breda, men detta är lite väl bra, tycker jag. Ska testsy de här nya modellerna i Znoks flodhästtyg som jag fick en gratis meter av när jag beställde där sist och i ett grönt klövertyg från MG, man vill ju inte ta "fintygerna" när det kanske blir alldeles knasigt...

  • gewjyn
    GOBLIgobli skrev 2010-10-03 10:46:24 följande:
    Jag har en janome easy jeans 22 och den har, tre lägen tom.

    Däremot vet jag att det finns övermatare att köpa separat, ffa till janome, och då borde väl problemet vara ur världen? Rätta mig nu någon om jag har fel!
    Aha, är det för att jag har övermatare på min pfaff som jag satt och funderade på vad man skulle med justerbart pressarfotstryck till Förut, på min huskvarna fick jag ju skruva, men jag har inte ens tänkt på det sedan jag köpte pfaffen
  • gewjyn
    GOBLIgobli skrev 2010-10-03 16:57:44 följande:
    Jo och det är nog därför pfaffar är överjävliga på trikå.
    Skönt att veta att man valde rätt maskin
    Och för dig som är i köpartagen så är det en pfaff select 3.0
  • gewjyn
    Ogabinne skrev 2010-10-08 00:33:06 följande:

    God kväll i systugan! Är det ngn som vet om det går att få tag på trikå med Hello Kitty?
    Och så undrar jag om ngn har en aning om varför min maskin börjat låta så högt. För varje stygn den slår ner smäller den liksom. Pang! Pang! Pang! Den började med det för ett tag sedan.Jag har vant mig så jag störs inte så mkt av det längre, bara ibland när jag tänker på det. Ngn som har nån aning?


    pangandet kan vara nålen som är uddstött.
  • gewjyn
    uppochner skrev 2010-10-09 18:50:38 följande:
    Någon som har mönster till en påse man kan knäppa på utanpå bärsele? Jag har en manducasele.
    Menar du typ ett bärskydd att trä över barnet och selen eller en påse att bära lite extra småprylar i? Jag har inte mönster på något av det, men bärskydd har jag sett i någon blogg och en liten extraväska kan inte vara så svår att knåpa ihop och fästa på midjebältet under barnet.
  • gewjyn
    uppochner skrev 2010-10-11 11:07:30 följande:
    Jag menar en sådan man kan ha över barnet så att det inte ska frysa. De små benen sticker ut och jag har ingen gigantisk jacka som räcker till båda. Kommer du i håg vad bloggen heter?
    Googlade på "sy bärskydd" och fick fram länken jag tänkte på fittforcefive.wordpress.com/2009/03/07/att-sy-ett-barskydd/ Själv sydde jag en panel och skaffade en dragkedja som passade ihop med min jacka när jag fortfarande bar på magen, det är också smidigt.
  • gewjyn
    uppochner skrev 2010-10-15 20:58:38 följande:
    Jag klipper ut alla mina mönster i ganska hårt papper som jag har på rulle men skulle vilja skära ut i någon stabilare plast för att det skulle göra utritandet mycket effektivare. Någon som har tips på material?
    byggplast? Sån som man täcker golvet med, borde finnas på byggvaruhus till hyfsat pris. Nackdelen är väl att det är ganska stora rullar att förvara
  • gewjyn
    Lind1981 skrev 2010-10-15 21:27:51 följande:
    hi hi...jag använder mig av gekås bakplåtspapper på rulle....billigt och faktiskt ganska hållbart..
    Jag har gått över på Bibbis Non-wovenpapper, inte billigt, men superbra, tycker jag.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd