• yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Sytråden spinner vidare - Lila tråd
    Här samlas vi sömnadsintresserade, nybörjare eller erfarna, oavsett vad vi syr. Alla är välkomna med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Object, är en hyllvärmare som vi av någon anledning inte färdigställt.

    Länkar till mönster, butiker etc finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-08 10:06
    Vår systertråd om maskinbroderi

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m49701427.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-26 18:15
    Billiga egendesignade namnlappar på etsy
    www.etsy.com/shop/worldsalelabel

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-27 18:18
    Ny tygbutik: lilofant.jetshopmini.se

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd
  • Moson

    Någon som har tips på hur man kan kurera en Pfaff select 1530. Rent allmänt men framför allt trådspänningen som jag inte riktigt får till. Den har ju hängt med ett tag så den kanske borde få lite service egentligen men jag känner att jag kan hitta roligare saker att göra för de pengarna.

  • Lallan

    Ingen här inne som råkar ha mått på hur lång en "lagom lång" klänning i strl 56 brukar vara? Antingen från armhåla och ner eller från axeln och ner.

  • FannyN
    Indratvillingmamma skrev 2010-03-19 21:23:55 följande:
    Nu är jag riktigt sur. Jag prenumererade på Allt om handarbete förut men slutade eftersom tidningen var ganska oanvändbar. Jag blev uppringd för ett tag sedan och kvinnan som ringde lovade att tidningen var mycket bättre nu och att dom hade tagit till sig av kritiken. Jag skulle få prova 3 nya nummer för 99 kr. Idag kom det första. Jag blir skitsur. Jag vet inte varför jag för en kort sekund hade inbillat mig att de lagt bort sina mossiga åsikter på den redaktionen. Dom är ju precis likadana ännu.Om man är en lätt överviktig kvinna som har DÖTTRAR kanske man kan ha ut något av tidningen. Annars inte. Tror dom på allvar att pojkmammor inte syr?? Ett exempel: På sid 52-53 har de en tygspis och ett förkläde. Unisex tycker jag. Det tycker inte dom. I texten kan vi läsa "passar till både små och lite större flickor". Eller i Ingelises spalt så står det "småflickorna kommer att älska det praktiska lekköket..." Dom har 11 saker som är angivna till flickor i tidningen och en anorak som står angiven som POJKKLÄDER. Jag ska givetvis skriva till tidningen också, ville bara spy ur mig lite här först.
    Det är verkligen bedrövligt. Jag håller verkligen med dig!
  • Mimmi 71
    Lallan skrev 2010-03-19 23:13:25 följande:
    Ingen här inne som råkar ha mått på hur lång en "lagom lång" klänning i strl 56 brukar vara? Antingen från armhåla och ner eller från axeln och ner.
    En klänning till en så liten skall ju inte vara för lång. Jag skulle tippa på att det räcker att göra den lika lång eller något längre än en body i den storleken.
  • mrsIce
    Lallan skrev 2010-03-19 23:13:25 följande:
    Ingen här inne som råkar ha mått på hur lång en "lagom lång" klänning i strl 56 brukar vara? Antingen från armhåla och ner eller från axeln och ner.
    22,5 cm från armhåla till nederkant i stl 56
  • Brooks
    Indratvillingmamma skrev 2010-03-19 21:23:55 följande:
    Nu är jag riktigt sur. Jag prenumererade på Allt om handarbete förut men slutade eftersom tidningen var ganska oanvändbar. Jag blev uppringd för ett tag sedan och kvinnan som ringde lovade att tidningen var mycket bättre nu och att dom hade tagit till sig av kritiken. Jag skulle få prova 3 nya nummer för 99 kr. Idag kom det första. Jag blir skitsur. Jag vet inte varför jag för en kort sekund hade inbillat mig att de lagt bort sina mossiga åsikter på den redaktionen. Dom är ju precis likadana ännu. Om man är en lätt överviktig kvinna som har DÖTTRAR kanske man kan ha ut något av tidningen. Annars inte. Tror dom på allvar att pojkmammor inte syr?? Ett exempel: På sid 52-53 har de en tygspis och ett förkläde. Unisex tycker jag. Det tycker inte dom. I texten kan vi läsa "passar till både små och lite större flickor". Eller i Ingelises spalt så står det "småflickorna kommer att älska det praktiska lekköket..." Dom har 11 saker som är angivna till flickor i tidningen och en anorak som står angiven som POJKKLÄDER. Jag ska getvis skriva till tidningen också, ville bara spy ur mig lite här först.
    Jag skulle säga att det nog är en liten förbättring sedan de delade tidningarna i en sömnads- och en sticktidning. Men du har helt rätt i att modeller för lätt överviktiga är överrepresenterade. Jag tänkte jag ska ta och skriva till dem och önska något nummer som har modeller för oss som inte är över 165 cm och som inte har silikon i boobsen  
    Ett annat av deras problem verkar vara att de faktiskt utkommer med lite för många nummer på ett år. De är inte tillräckligt kreativa för att komma på bra idéer för att täcka upp och då blir det mycket repetition. Jag vet inte hur måna haremsbyxor jag sett det senaste året - och jag gillar inte ens haremsbyxor!
     
    Pojk- och Herrkläder är ju ett fenomen i sig, det finns ju lite i affärerna om man jämför med dam/tjej och det återspeglas ju även i de mönster man kan köpa. Jag har sökt runt lite och övervägt att köpa "dyrmönster" - men jag hittar bara 80-tals reliker och fritidskläder samt underkläder. Det är väldigt fattigt med användbara mönster
    Själv är jag ensam hemma med lillan i fyra dagar, hade sett fram emot att kunna smyga in sytid, men jag har gått och blivit förkyld och har ett snorlager av guds nåde i huvudet verkar det som.
    Igår hade jag en stund över att sy och då satte alla maskiner till den dåliga sidan. 
    Hoppas på bättre attityd när lillan sover middag idag!
  • Knastroll82
    Tjej 83 skrev 2010-03-19 22:07:48 följande:
    hur blir det bubbligt? elelr hur der bubbligt ut?ja har bara en vanlig maskin o sytt i trikå,  blir jättefint.
    Pressarfotstrycket går inte att justera, vad jag kan hitta i alla fall...
    Sömmen blir så att den går i vågor, eller hur man ska säga, tyget bubblar sig där sömmen är. Precis som den gör när man syr en rullfåll, fast utan att jag vill ha det så. Förstår du har jag menar?
  • Brooks
    Knastroll82 skrev 2010-03-20 08:34:15 följande:
    Pressarfotstrycket går inte att justera, vad jag kan hitta i alla fall... Sömmen blir så att den går i vågor, eller hur man ska säga, tyget bubblar sig där sömmen är. Precis som den gör när man syr en rullfåll, fast utan att jag vill ha det så. Förstår du har jag menar?
    Låter definitivt som att det är pressarfotstrycket som ställer till det för dig.
    *funderar*
    Du kan kanske förstärka tyget med något oelastiskt så slipper du det problemet.
    Är det en fåll kan du ju använda fållband, eller klippa till en smal remsa av ex bomullstyg (eller mot den stumma riktningen på ett elastiskt tyg) som du syr fast i fållen liksom. 
    Är det mitt på ett plagg kan du ju göra samma sak på baksidan, eller använda totally stable.
     
  • lindalake
    Knastroll82 skrev 2010-03-20 08:34:15 följande:
    Pressarfotstrycket går inte att justera, vad jag kan hitta i alla fall...Sömmen blir så att den går i vågor, eller hur man ska säga, tyget bubblar sig där sömmen är. Precis som den gör när man syr en rullfåll, fast utan att jag vill ha det så. Förstår du har jag menar?
    Det kan man göra på alla Husqvarna. lyft på luckan där trådrullen sitter. till vänster finns det ett hjul för pressarfotstrycket. maskinen brukar rekommendera 2 men jag kör på 1 eller mindre
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd