• isis bianco

    Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*

    Är det liv i tråden tro? vinkar till Leonie iallafall Jag är gravid i vecka 24 och har GBS. Blev antibiotikabehandlad i vecka 17 då jag fick sammandragningar. Sen var det lugnt i några veckor tills det drog igång igen för två veckor sen. Låg inlagd för premautar sd med påverkan på cervix. Fick antibiotika intravenöst i fyra dygn och bricanylsprutor för att lugna ner min livmoder.Nu är jag hemma igen med sjukskrivning till nästa kontroll ska göras den 27. Man blir så rädd, så orolig! Ska läsa lite i tråden och se vad ni andra har skrivit!

  • isis bianco

    8 dagar efter avslutad kur på sjukhus så ger snabbsticka på urinet utslag för bakterier. Jag blir så matt! Har fortfarande sammandragningar med men dagens läkare jag träffade tycker att medicin är onödigt, men skulle ändå skicka urinet på odling för att se exakt vad som spökar denna gång. Min livmodertapp verkar fin, hela 34 mm lång idag. För två veckor sen var den 42, förra måndagen 37, och idag 34. Men som sagt, fortfarande "opåverkad" som hon sa. Har en ordinarie läkartid på måndag så får se vad soom sägs då. Åkte bara in idag för att jag har ont i magen, hade en blödning igår och viss ökning av sammandragningar.

  • isis bianco

    Jessa, vet inte riktigt vart jag skulle vända mig isåfall. Var på sjukhusets akutmottagning på kvinnokliniken idag, och kände mig mest till besvär där! Hade tänkt ringa min bm, men hon har såklart inte telefontid mer idag. Enligt läkaren var det ju ingen fara. Så besvärligt när man känner sig undergiven och ganska nollad som förstföderska!

  • isis bianco

    Jessa, läste nu din historia... Jag beklagar!! Mycket tragiskt Mina blödningar verkar komma från ytliga ganska stora blodkärl som ligger intill livmodertappen. Hade du mycket sammandragningar innan dina prematura förlossningar startade?

  • isis bianco

    Ja, jag ska invänta att mannen kommer hem så får vi diskutera tillsammans. Känner mig inte alls nåt mer tryggare efter dagens besök. Det väckte snarare fler frågor. Hennes teori om mitt magonda var att magmusklerna kan dela lite på sig. Men det förklarar inte mitt ryggonda. Hon gjorde heller inget ultraljud, bra vaginalt. Lyssnade inte på hjärtljud. Tycker att bebis varit så lugn idag, men det är klart, nu oroar jag mig för ALLT. Tack för att du ventilerar lite med mig!

  • isis bianco

    Det går framåt! Är ni i vecka 38, har 15 dagar kvar till BF.

    Har fått fint stöd av sjukvården den senaste månaden med både kurator och aurorabarnmorska. Läkarbedömning nästa måndag för att se om man kan få mig att slippa gå över tiden pga all oro jag fått under graviditetens gång (gbs, blödningar, prematura sammandragningar osv).
    Har inte haft nåt mer bekymmer av GBS på två månader nu, skönt. Kommer såklart ändå att få medicin vid förlossning. 

  • isis bianco

    Det är vid födsel som det kan bli farligt. Eller om du får vattenavgång utan värkar så behövs antibiotikatabletter. Har du fått konstaterat gbs eller det är en misstanke? Minns inte :) har du fått det konstaterat en gång så ska du ha antibiotika vid förlossningen oavsett vad prover visar nu eller senare.

  • isis bianco

    Mina stickor brukar visa spår eller +1 nu. Men när jag hade mycket problem var det +2 och +3... Be om odling och specifikt odling av gbs. Inte alltid de odlar per automatik på det. Mina odlingar på 30minuterskiss visar oftast inget.. Behöver vara morgonurin!

  • isis bianco

    En fråga! Min slempropp har lossnat och jag var igår öppen 2 cm. Vattnet har inte gått. Har nu värkar, och undrar om jag behöver antibiotika när slemmis är borta? Eller det är bara när vattnet gått?

  • isis bianco

    Jag var med här i förra graviditeten och tjötade med er. Nu är jag gravid igen, vecka 12, och fick häromdagen veta att jag har måttlig tillväxt av gbs i urinodlingen. Min egen BM har semester och den jag pratade med bedyrade att jag inte behöver nån kur nu. Jag känner mig orolig... Min BM är tillbaka den 25.


Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*