• Äldre 19 Apr 16:36
    64226 visningar
    637 svar
    637
    64226

    Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*

    Hej! Lever den här tråden fortfarande? Är gravid med tredje barnet v 10+5 idag. Har haft stora problem med GBS redan i den här graviditeten. Känns lite hopplöst.

  • Äldre 28 May 22:50

    Hej! Ja vad gör man? Min strategi är att lämna odling väldigt ofta, så fort jag känner minsta lilla. Har säkert lämnat en i veckan sedan det upptäcktes. Sån tur är har ingen av odlingarna visat att jag har streptokocker i urinen sedan jag åt Kåvepenin i v 8. Men man vet ju aldrig när det kan blossa upp igen. De får tycka att jag är jobbig som lämnar urinprov så ofta, jag orkar inte ta hänsyn till det, huvudsaken är att allt går bra.

  • Äldre 29 May 21:22

    Jag har känt att det gör ont i magen, molande värk och att jag måste gå och kissa oftare. Har också ibland sett att jag har konstiga flytningar, ser ut som snor när man är förkyld typ gula( ursäkta det låter ganska äckligt). Jag har också "vanlig"urinvägsinfektion ofta och det kan vara svårt att känna skillnaden. Idag hände nåt konstigt, jag har ju trott att man kan ha koll genom att lämna urinprov ofta. Var på vc och lämnade ett prov för ca två veckor sedan. Stickan visade inget men de skulle skicka på odling i allafall och sa att svaret skulle komma om ca 2-3 dagar om det visade något skulle de höra av sig. Hörde inget, så jag trodde att provet inte visade nåt, tyckte också att mina symtom försvann har dock haft väldigt mkt sammandragningar. I natt hade jag också väldigt ont i magen. Så i morse ringer en sköterska och säger att provet visade att det växer bakterier. Har nu börjat att äta amimox ( tål inte Kåvepenin så bra). Men två veckor senare, inte så kul att gå runt med uvi så länge och ganska riskfyllt. Är i v17 och andra gången jag äter antibiotika mot streptokocker och fjärde gången jag äter antibiotika mot uvi under den här graviditeten. Vet inte om det finns nån gräns för hur många ggr man får behandling mot gbs, tror att det är upp till läkaren. har märkt att olika läkare har ganska olika syn på behandling av uvi under graviditeten och de kan heller inte se vad de har skrivit ut på andra vårdcentraler. Om du bor i en stor stad kan du ju försöka att hitta en vc och läkare som tar gbs på allvar.

  • Äldre 29 May 22:51

    Nej, ingen som har föreslagit det heller. Det låter ju bra att äta varje dag så att GBS håller sig borta och otroligt skönt att slippa att oroa sig för den. Min bm har sagt att de prover jag har tagit fram till nu och mellan den första har inte visat några streptokocker, så de kanske tycker att det är onödigt för mig. Problemet närvjag äter Kåvepenin är att jag lätt får uvi orsakad av annan bakterie direkt efter, så furadantin låter ju bättre. Beklagar att du förlorade ett barn i magen. Vilken vecka var du då i?

  • Äldre 30 May 07:54

    Usch då. Har bägge berott på GBS? Det är mitt tredje barn, hade mkt uvi i de två första också, men inte orsakade av GBS. Är glad att jag slapp det i de första för det känns ganska jobbigt.

Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*