Inlägg från: Lia och bäbisen |Visa alla inlägg
  • Lia och bäbisen

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    Min sambo är "med" på det mesta jag säger, men jag märker att han inte är beredd att stå för det själv. Han verkar tycka att jag har rätt i de flesta saker, men samtidigt vill han inte ifrågasätta heller och håller sig då lite i bakgrunden. Han vill väl, men nja, det räcker inte alltid hela vägen så sett! Jag tycker själv det är jobbigt med den typen av diskussioner med de som tycker tvärtom, så jag förstår ju honom också, men ja, man önskar ju... =)

    Abuelita: Tänkte på dina mejlsvar; du minns kanske att Kristianstad nu HAR sett över rutinen och har sen avnavling som rutin numer. Har inget utförligt svar men fick ju iaf det konstaterat i ett mejl från dem!

    Varit borta över helgen och det tar ju en eeeeevigehet att läs ifatt! =)

    Och så pratar ni K-vitamin igen...skit med...jag som tänka hålla för öronen *lalalalabingolingo* för att inte behöva "ta i det" igen...jag KAN inte bestämma mig för hur jag ska göra med den...hade lagt den tanken åt sidan...usch. Så mycket grejer.

  • Lia och bäbisen
    Chaktio skrev 2010-03-29 12:01:07 följande:
    Ja, jag har också börjat grubbla på det. Precis när jag börjat känna mig lugn att jag kommer att få sen avnavling....För att inte tala om det här med livmodersammandragande!Någon som vet om det finns K-vitamin för oralt bruk på alla förlossningsavdelningar?
    Precis!! Livmodersammandragande har jag tänkt avsäga mig i mitt brev i stil med "vill inte ha livmodersammandragande medel i förebyggande syfte utan endast vid större blödning eller annan anledning".
  • Lia och bäbisen

    Jag säger som någon ovan sa; jag tycker attt alla i stort sett lovordar sina män under förlossningen! Själv kände jag att SJÄLVKLART ska han vara där, men helt ärligt så hade jag klarat mig bra utan egentligen! Det är ROLIGT att han var med och en självklarhet, men förlossningen gick så bra och jag var så pass "opåverkad" att jag hade fixat det själv. 
    Vi fick förlossningen filmad av en tredje sköterska i salen vilket var kanon!! Nu är jag rädd att inte den möjligheten kommer att finnas denna gång, och jag skulle kunna tänka mig att sambon filmar, men han vill såklart inte vara se det hela genom en kamera, så det vägrar han. Han vill såklart vara med "på riktigt".

  • Lia och bäbisen

    en underbar text att läsa abuelita! Men det är ju just då, när man inte har något val som man kan se sådant! Jag har fortfarande svårt att våga tvinga på att de inte ska springa iväg snabbt om nåt händer, TÄNK om det blir mitt fel óm barnet inte klarar sig!Men kan de däremot börja stimulera etc, och SEN rusa iväg så hade det ju varit kanon!

    Har hittat min förra förlossningsjournal från halmstad.
    Efter K-vit är där två rutor, där rutan i.m är i kryssad och p.o är tom. Antar att det betyder att barnet fått sputan direkt, men nån som vet?

    Hittar INGETING om livmodersammandragande medel!?!Vad ska jag leta efter? Det bordeväl stå?

    Förlorade sammanlagt 250 ml blod. 150 innan och 100 efter placentas avgång. Det kan väl verkligen inte vara mycket? Fick ant sprutan iofs, men ändå, bra o ha i bakfickan att man inte blödde mkt sist om jag nu inte vill ha sprutan denna gång.
    Placentas avgång ca 8 minuter efter barnet. Så följer det det, även om det skulle ta längre tid eventuellt efter sprutan så ska det ju inte behövas!

  • Lia och bäbisen
    abuelita skrev 2010-04-01 09:05:17 följande:
    Jag har verkligen förståelse för att  du inte skulle våga. Själv skulle jag inte våga låta dem navla av. Emsingen berättade så här i inlägg 115  om Södra BB : Jag tog även upp sen avnavling vid medtaget barn och då sa hon att de alltid håller bebisen under placentas nivå och mjölkar i 30 sekunder.
    Hade varit GULD om det funkade likadant överallt, det är lite konsigt att saker som är ok på ett ställe inte är det på ett annat, men det är väl för att man alltid ska behöva undra ;)
  • Lia och bäbisen

    Hej hopp!

    Vet inte om ni minns att jag skrev för ett bra tag sen om att jag hade lågt järnvärde, åt 3 tabletter om dagen, men helt plötsligt skulle sluta helt eftersom järnvärdet i kroppen (ej hb) var kanon enligt tester som skickades iväg.

    Nu igår var jag hos BM, det hade sjunkit från 106 (då jag skulle SLUTA äta) till 100 (visst, för lågt, men inte så stor skillnad från 106...så nu säger tanten at jag SKA äta 3 om dagen igen. Suck. Från 3, till 0, till 3 igen...?

    Jag ifrågasatte, eftersom min BM sagt att hon som kollade testerna ar expert och att vi skulle lyda henne, men nu ändrar BM sig ändå. Snacka om att bli förvirrad.

    Jag sa till henne att "visst, jag kan äta 3 om dagen, OM man nu inte kan överdosera, men att jag måste få ifrågasätta det hela eftersom det är rätt förvirrande."
    Fick mig ett "jag arbetar ju med detta hela dagarna lilla vännen" till svar. Argh!! Sist varju experten bättre... Men annars är hon väldigt gullig men svårt när man känner att man inte kan/vill fråga nåt.

    Sist jag hade detta uppe så var det ju faktiskt nån som fann en länk till att överdosering av järn kan leda till att fostret kan få koncenstrationssvårigheter vill jag minnas. Fast "alla" andra säger att det inte går (eller kanske ska mycket till) att överdosera.

    Jaja, bara spy ur mig lite !=)
    Glad påsk tjejer!

  • Lia och bäbisen

    Monsterpannkaka: allså, ja, jag vet i fan. Det finns ju inget som motsvarar TRE tabletter gissar jag, men jag kommer nog inte ta dem slavisk iaf..,än så länge har jag inte tagit nån idag =) Men åt jordgubbar igår så liiiiite järn har jag fått på naturlig väg iaf =)

    Fossa: Ska genast kolla knuten, aldrig sett sånt! =) Navelsträngsnördar...{#lang_emotions_tongue_out}

  • Lia och bäbisen
    Lingling11 skrev 2010-04-02 21:17:02 följande:
    Fossa: Den knuten var verkligen åtdragen :)Lia och bäbisen: Vad jag vet finns det två värden man kolla om järnet i kroppen, hb och ferretin. Det första ska (oftast) ligga på över 110 för att vara ok och det senare ska ligga på över 15 om jag inte minns fel för att det ska räknas som ok. Blir lite fundersam vad det kan vara för järnvärde du pratar om då 106 räknas som bra och 100 som dåligt =/ Har ingen koll på överdosering av järn, men har läst att ett för högt järnvärde kan vara skadligt för fostret www.niomanader.se/content.asp?id=49
    Nja, alltså 106 räknades också som lågt hb men eftersom det andr värdet var på 80 (det som skulle vaa 15-20 för o vara lågt) så behöve jag inte äta tabletter. Men sen tyckte BM iaf att jag skulle det när det gick ner till 100...men det andra värdet är ju kanske ff bra? Det är där jag inte hänger med riktigt. Men precis som du skrev så är det de två¨värdena som det handlar om!
    Men hur 17 vet jag då om jag överdoserar, när det ena är bra och det andra är kasst...inte konstigt man blir förvirrad... Tack för svaret, ska kolla länken!
  • Lia och bäbisen

    Lingling och abuelita: Jag tackar för svaren! Rött kött får jag ju inte äta nu ändå så..det var ju bra. Ska nog se om jag kan få tag på "lab-kvinnan" och se vad hon säger. Lite läskigt på niomanader.se att för högt hb kan orsaka sen fosterdöd i livmodern...usch. Men visst, högt HB har jag ju inte, och det andra värdet kanske inte påverkar det. 80 kanske inte ens är högt? Jag ska ringa henne i dagarna! Tack för ert intresse!

    Nu ska jag och vilda bebin i magen vila på soffan efter lite städning medan krambjörnarna får lov att roa den andra goa ungen.

  • Lia och bäbisen

    Scary. Nja, det skadar iaf inte att försöka hålla sig ifrån lustgasen så länge som möjligt. Den FINNS ju där om jag ångrar mig. Men får jag en likadan förlossning som förra gången, eller snabbare/lättare så ska jag nog fasen fixa det !=)

Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över