Inlägg från: Pimpinellan |Visa alla inlägg
  • Pimpinellan

    När & hur beskära äppelträd?

    Det börjar bli för sent nu i år. Ska ske på vintern. Vi gjorde det för två veckor sen. Är det länge sen det var beskuret syns det på tätheten på grenar/skott. Är det många och långa skott rätt upp behöver det beskäras. Man ska kunna kasta en hatt igenom trädet-då är det lagom. {#lang_emotions_smile} Det blir få äpplen på gamla obeskrurna träd,skotten tar all kraft från frukten.

  • Pimpinellan
    M och M skrev 2010-03-23 21:01:38 följande:
    Jasså man gör det på vintern, där ser man. Då kanske vi får vänta tills nästa vinter då... Spelar det någon roll när på vintern?Kan amn få gamla äppelträd att få mkt frukt igen?Klipper man som bort de skott som skjuter uppåt från grenarna då när man beskär eller hur gör man?
    Vi trodde också man gjorde det antingen vår eller höst,men när vi lejde en trädgårdsmästare fick vi veta att det är på vintern efter nyår framåt mars senast man ska göra det. Jag frågade om vårt gamla träd och han trodde det skulle  bära mer frukt i år när det glesades ur. Han tog rejält,både stora grenar och skott. Äppelträd ska se lite glesa ut-då är de som bäst.
  • Pimpinellan
    sirisdotter skrev 2010-03-23 21:45:27 följande:
    Nej, är det för sent nu!?  Gick med i en trädgårdsförening eftersom de planerat 1-dagskurs i trädbeskärning 13 mars.  Fick mail kvallen innan att kursen var inställd p g a för mycket snö!
    Här var det i senaste laget sa han och vi bor i småland. Men det gick inte innan p.g.a all snö så han väntade tills det sjunkit undan lite.
Svar på tråden När & hur beskära äppelträd?