• FredrikBBB

    tappat lusten

    Läs min presentation för tips.

    Sex och lust börjar i hjärnan, din egen hjärna. Det krävs att du själv tänker på sex, FLERA gånger om dagen för att få ett normalt sexliv.

    Förutom att tänka på sex krävs också att ni båda känner att ni har en relation som ni är nöjda med, som är balanserad vad gäller t.ex. hushållsarbete, ansvar, ekonomi osv. Balanserad innebär inte 50% av allt utan balanserad på ett sätt som ni båda tycker är bra.

    Det är viktigt att kunna se sig själv och sin partner i tanken som ett älskande par, och att lära sig prioritera sex framför städning, tvätt, TV, datorn, vänner, släktingar och annat som inte är så viktigt i ett bra förhållande.

    Jag är medvetet provokativ helt enkelt för att de flesta som tappar lusten prioriterar fel.

    Ni har alldeles för många saker framför sex som måste vara avklarade...

    Om du skall klara av alla de sakerna först, ja då blir det inget sex. Det gäller även dig för du är inte någon supermänniska som fixar allt först. I saker som måste klaras av kan t.ex. ingå det där olösta grälet... glöm bort grälet och ha freds-sex istället.

    Faktum är att du fylls med energi av att ha sex och det gör att du lättare kan orka med livets bekymmer. Par som har sex blir lyckligare, lever längre, ser yngre ut och får även lyckligare barn.

    Angående hormonbrist, det finns flera hormoner som styr sexlusten, testosteron (som även finns hos kvinnor!) och flera andra hormoner, så självklart kan hormonfel och sjukdom leda till minskad sexlust.

    Ett fel till som många gör är att de tror att de kan ha sex spontant när de har familj... de vill inte planera in sex. De har givetvis fel. Sex måste planeras in när man har familj. Ni planerar ju allt annat som när det är dags att åka till jobbet, handla, semester, dagislämning osv... och det är absolut inte någon skillnad med sex. Planerar ni inte för sex så får ni inte tid för sex, det är exakt så enkelt.

    Det sista felet har jag redan berört: Hämnd-vägra sex. Det är ett mycket snabbt och effektivt sätt att förstöra ett förhållande på.

    Fyra nödvändiga lösningar:
    * Väck de egna fantasierna om sex ofta, dvs flera gånger om dagen
    * Planera in sex
    * Prioritera sexlivet högt 
    * Ha sex även om ni har grälat

    Ytterligare några tips:
    Par med TV i sovrummet har sex ungefär hälften så ofta som de utan TV i sovrummet.
    Tag hand om er kropp. Motionera, träna och ät rätt.
    Fortsätt att uppvakta varandra.

Svar på tråden tappat lusten