• Anonym (Kim)
    Äldre 5 Apr 01:07
    12025 visningar
    9 svar
    9
    12025

    Ni som fått förtidspension/sjukpension.. hjälp!!

    Försäkringskassan tog själva initiativet att byta ut min sjukpenning mot sjukersättning i höstas. I mitt fall berodde det på att samtliga behandlingsmöjligheter var uttömda och det fanns inget mer att göra för att jag skulle återfå min arbetsförmåga. Jag har under hela min sjukskrivningstid haft mycket bra stöd från Försäkringskassan. Så även om man läser mycket om personer som har problem med Försäkringskassan så är vi nog många som har fått bra hjälp och stöd men vi är kanske inte lika högljudda. Har din kille fått de behandlingar och den rehabilitering som han behöver? Jag tror att man måste vara färdigbehandlad för att kunna veta att arbetsoförmågan inte kommer att förbättras. För först när man bedöms inte kunna återfå arbetsförmågan inom överskådlig tid så får man sjukersättning.

  • Anonym (Kim)
    Äldre 5 Apr 01:14
    #8

    Oj, jag läste bara trådstarten och såg först nu att din kille är suicidal. Hoppas att han får den hjälp och vård som han behöver. Skönt att han har dig som strider för honom. Som jag skrev så var det i mitt fall så att alla möjligheter att bli frisk skulle vara prövade. Kanske är det så att man fortfarande hoppas på att din kille ska tillfriskna och må bättre om han bara får rätt hjälp? Hoppas att allt löser sig.


    Anonym skrev 2010-03-27 17:00:46 följande:

    Alltså han har SÅÅ många intyg och papper från läkare, psykiatriker osv osv.. Jag skulle kunna hjälpa honom att skriva en överklagan, han har svårt att uttrycka sig i skrift. Vad ska jag tänka på? Alltså på psykiatrin så säger dom att dom inte kan begripa att det överhuvudtaget ifrågasätts med alla dom intyg och läkarutlåtanden han har. Men FK är som dom är och ska ha ut honom i arbete till vilket pris som helst verkar det som. Dessutom är han suicidbenägen och det gör att jag tänker strida in i det sista för hans sak. men jag kan behöva tips på vägen.

    Kram


Svar på tråden Ni som fått förtidspension/sjukpension.. hjälp!!