• Epelin­o
    Äldre 27 Mar 19:42
    366537 visningar
    1699 svar
    1699
    366537

    Mola/Druvbörd

    Här fortsätter vi som drabbats av mola/druvbörd att stötta varandra och utbyta erfarenheter.

    De tidigare trådarna
    www.familjeliv.se/Forum-4-47/m49622386.html
    www.familjeliv.se/Forum-4-47/m49622386.html

    Kram på er alla tappra tjejer!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-27 19:48
    www.familjeliv.se/Forum-4-47/m47514247.html

  • Svar på tråden Mola/Druvbörd
  • Epelin­o
    Äldre 30 Mar 14:47
    #9

    Usch, idag har jag tagit nya prover, har legat under 5 de senaste 3 proverna, men ändå blir jag lika nojjig som vanligt, för tänk om det har börjat stiga igen.....
    Skiten kanske har kravlat sig upp ur cellgiftsoppan och fortsatt växa!!
    Risken är 1% enligt onkologen men jag har ju lyckats falla i de minimala fällorna hela tiden hittills så inget förvånar mig längre.

    Hua, bara invänta mailet från läkaren, fast har det stigit så ringer han nog istället.....

    Kramar E

  • Epelin­o
    Äldre 31 Mar 09:52
    #14

    Hej!
    Ligger fortfarande under 5!! Min läkare är verkligen super, han skrev att egentligen, enligt PM så ska nytt prov tas nu varannan vecka men eftersom det strulat så mycket upp och ner för mig så tyckte han att jag ska ta prov varje vecka ett tag och sen glesa ut. Känns tryggt!

    SuperM; Vad fantastiskt för dig att resan snart är över! Det är du värd! Du måste hålla oss uppdaterade ifall du skulle råka plussa framöver!! Varma kramar till dig!

    Glad påsk på er alla!!

    Kramar

  • Epelin­o
    Äldre 31 Mar 20:14
    #23
    Hej!
    Nja 4-6 per år håller jag inte med om, enligt all info som finns att läsa så drabbas 0,9 -1 / 1000 graviditeter, hittade lite siffror på att det föds ca 100 000 barn i Sverige varje år.... så helt klart är det fler än 4-6 st per år i Sverige! 
    Kan han inte ha menat i din stad eller på hans sjukhus?

    Kram E

  • Epelin­o
    Äldre 2 Apr 08:23
    #31
    Anonym (Jag med) skrev 2010-04-01 20:21:10 följande:
    Jag é så lycklig!!!!!! Har äntligen fått tillbaka min mens!!!!! Bästa påskpresenten!!! Mys nu alla, vår tid kommer!!!!! Kraaam!
    Jag förstår din lycka helt!! Precis så kände jag när min kom tillbaka. Det tyder ju på att kroppen håller på att rätta till allt med hormoner och sånt!!

    Varma kramar och glad påsk
  • Epelin­o
    Äldre 6 Apr 11:37
    #40

    Hej alla!
    Jag har inte tagit influensavaccinet och drabbades ändå.
    Jag har också försökt komma på vad jag gjorde för avvikande för att få molan, om jag åt något speciellt eller blivit kall, varit sjuk, druckit alkohol etc, men har nu accepterat att det helt enkelt bara var slumpen, vi har helt enkelt inte gjort något fel.

    Och visst har man fått tänka om, barn är inget man bara skaffar när det passar in i ens liv utan barn är något man får och man ska vara väldigt glad och tacksam när allt går som det ska, för det är ingen självklarhet.

    Fortsatt bra dag
    // E

  • Epelin­o
    Äldre 6 Apr 12:59
    #43

    Bela00; du har så rätt, precis så förklarade min läkare, att allt faktiskt egentligen är pappans "fel".
    Han påpekade flera gånger att vi inte kunnat göra något annorlund utan att det helt enkelt var spermien som inte fungerade riktigt som den ska.

  • Epelin­o
    Äldre 6 Apr 21:07
    #56
    Anonym (skitmola) skrev 2010-04-06 16:53:05 följande:
    Hej.Har haft det rätt tufft ett tag men kämpar på. Jag fick ien picc-line insatt för att få cellgiter i den. Efter några dagar fick jag en propp i den armen och nu måste jag ta blodförtunnande sprutor på mig själv. Fan vad man ska stå ut med! Cellgiftet fungerar iaf och på måndag får jag veta om det funkat även efter denna behandling. Har nu blivit behandlad 2 ggr med enbart methotrexate och två gånger med starkare cellgift + methotrexatet.Jag har inte varit så illamående men kortisonet gjorde mig ortoligt speedad så vid nästa behandling behöver jag nog något att sova på. Har råkat ut för en massa andra biverkningar också men jag tråkar inte ut er med dem! Jag ska troligtvis behandlas i 20 veckor till och ibland får jag panik när jag tänker på att det är så lång tid.Om ni vill läsa lite till så googla på charing cross hospital det ligger i england och de är experter på molor och behandling av dem.  Mina läkare konsulterar dem vid knepiga fall.
    Åh, jag tycker verkligen synd om dig!! Men vad skönt att cellgifterna hjälper.
    Varför ska du få cellgifter i 20 veckor till??? vad ligger ditt värde på nu?
    Enligt vårdprogrammen så ska man få cellgift tills hcg normaliserats + 2-3 behandlingar till. Men om ditt hcg är högt fortfarande så kanske dom räknar med 20 veckor...??
    Är det Cosmegen/Daktinomycin du får också?

    Bellas; Hoppas allt går bra för dig! Kortisonet är mot illamående och mot allergiska reaktioner man kan få av de starkare cellgifterna som är kraftigt vävnadsretande.

    Sköt om er alla!!!
    Kramar E
  • Epelin­o
    Äldre 7 Apr 20:56
    #60
    Anonym skrev 2010-04-06 18:01:38 följande:
    Hej AllaVill inte skriva vem jag är men jag har skrivit mycket i denna blogg.  Fick ett godkännande att böraj så smått efter en behandling av Mola samt cellgifter. Visdes att jag nu va i v.7 men fick kraftigablödning åkte in akut till sjukhus & det visades att det kunde vara missfall el en ny druvbörd. Vad fan gör man.. Mitt hopp är nu nere på 0 igen. Vill snart ge upp allt omkring mig jag orkar inte mera!  Nu dessa dagar skall jag in på nya blodprover & UL.. Håll nu tummarna Kram alla druvisar
    Usch och fy!! All styrka till dig! Jag anar vem du är och du förtjänar verkligen inte det här, ingen gör det!!

    Hoppas att det inte är en ny mola nu bara, så att allt börjar om igen!!

    Varma kramar
    E
  • Epelin­o
    Äldre 13 Apr 19:14
    #72
    Anonym (skitmola) skrev 2010-04-13 16:29:15 följande:
    Hej! Just nu ligger mitt värde på 2500. Min behandling går i 14 dagars cykler så det är bara att räkna efter och man hamnar på ca 20 veckor till. Men det kan ju gå snabbare eller långsammare.... Jag får methotrexate och daktinomycin men sist hade mina värden inte halverats och nu har de bokat en sängplats till  nästa behandling om 14 dgr och vill lägga in mig i tre dagar och ge mig starkare gift. De ville lägga in mig redan igår egentligen  men jag kom överrens med doktorn att prova en till av gamla kuren först. Jag håller tummarna för att set fungerar denna gången.Pralinbiten: hoppas, hoppas det är en bebis!
    Hej!
    Visst var det väll så att du fortfarande fick methotrexatet i tablettform?
    Jag fick också i 14 dagars cykler,  jag skulle ha legat inne 3 dagar från början, men så kom de/vi på att de "stopptabletter" caliumfolinat man ska ta dag var
    12:e timme efter droppet, kunde jag likabra ta hemma själv så slapp jag ligga kvar. Om du får samma behandling så borde det ju funka för dig också.
    När jag väl fick methotrexate och daktinomycin direkt i picclinen så sjönk värdena rätt bra, provet jag tog 1 vecka efter behandlingen hade det inte hänt så mycket, ibland hade värdet stigit, men så provet jag tog dagen innan nästa behandling skulle starta så hade det alltid sjunkit.

    Allt kommer gå fint!!
    Kram E
Svar på tråden Mola/Druvbörd