• Svar på tråden Mola/Druvbörd
  • Epelino
    vanna skrev 2010-04-23 17:28:38 följande:
    Tack Epilino!! känner mig dock inte frisk ännu då jag inte fått nån mens  :(  Men det känns ju bra att 2 är helt normalt .. men kan det vara så att molan är kvar om jag ej fått mens?? Borde jag få kolla detta med vul .. ni som har erfarenhet ?!
    Hej! Jag tror inte att det finns några rester kvar iomed att du är nere på 2.
    Tänk istället vilken hormonresa kroppen har varit med om, mensen kan ju utebli för mindre... stress och oro är ju en vanlig orsak, vare sig man har en mola eller inte och vem av oss har inte kännt sig stressad och oroad över det här??
    Jag tror att den kommer igång snart, men jag är ju inget proffs så är du orolig ska du självklart fråga din doktor!!

    Kram E
  • Epelino

    Hej!
    Har en helt annan fråga, pratade med en tjejkompis igår som opererats pga cellförändringar och hon berättade att hon hade fått en kateter då...
    Och både hon och en annan tjej hade fått det vid förlossningen....

    Fick ni kateter vid skrapningen?

    Tanken slog mig att dom kankse hade satt en och sedan tagit bort den medans jag sov??
    Men isåfall hade dom väll sagt det innan eller efter väll?

  • Anonym (Jag med)
    vanna skrev 2010-04-23 17:28:38 följande:
    Tack Epilino!! känner mig dock inte frisk ännu då jag inte fått nån mens  :(  Men det känns ju bra att 2 är helt normalt .. men kan det vara så att molan är kvar om jag ej fått mens?? Borde jag få kolla detta med vul .. ni som har erfarenhet ?!
    Min mens kom tillbaka den 1 april, 4,5 månader efter första skrapningen (gjorde 2 med 2 veckors mellanrum) I slutet på januari var  mitt hcg nere på 2 men det kom aldrig nån mens. Kvinnokliniken sa att kroppen var stressad och att det inte var nåt konstigt...jag som levt med mycket stressproblematik tyckte det inte stämde då min mens varit som en klocka..men så i mars fick jag nässelutslag som jag får om jag é mycket stressad och blev då helt lugn..mensen kom tillbaka inom 3 veckor då!

    Jag var på kliniken i onsdags och fick veta att jag "släpps fri" i juli, då har det gått 6 månader sen jag var nere under 5. Läkaren tyckte att det bästa vore om vi väntade till jul med att bli gravida, men han gick med på juli!!!! Trevlig helg alla och Jätte grattis till er som blivit gravida!!!
  • Anonym (Jag med)
    Epelino skrev 2010-04-23 19:21:23 följande:
    Hej!Har en helt annan fråga, pratade med en tjejkompis igår som opererats pga cellförändringar och hon berättade att hon hade fått en kateter då...Och både hon och en annan tjej hade fått det vid förlossningen....Fick ni kateter vid skrapningen?Tanken slog mig att dom kankse hade satt en och sedan tagit bort den medans jag sov??Men isåfall hade dom väll sagt det innan eller efter väll?
    Jag fick kater vid förlossningen men tror inte de sätter en vid skrapning (de gjorde inte det på mig  av mola...det tar max 15 min fast det kanske inte har med tiden att göra..men jag é säker på att de säger till om de ska eller har gjort det!!

    kram!
  • kasa01

    Hej!
    Annledningen till att man får kateter vid en förlossning är att barnet ibland kan komma iväge för urinröret. Detta kan göra att urinblåsa blir väldigt full, och i sin tur hindrar barnet från att komma ut. Det är inte alls ovanligt att man "tömmer" mammor under förlostnings processen, eller sätter en kateter. Det kan också vara så att man spänner sig under förlostningen, vilket kan leda till samma problematik. Operationer i sig brukar inte kräva kateter.
    Hoppas detta kan ge en liten klarhet.
    kram o fortsatt trevlig helg.

  • vanna

    Tack alla för svar! Jag tror också att stress kanske är en anledning till att mensen inte kommit tillbaka .. känns hoppfullt att det kanske inte blir så långt förbud, själv hade jag också en partiell mola .. så kanske det blir så att jag kan få bli gravid efter sommaren! Hoppas!!

    Ha det gott alla molor!!

  • kasa01

    Hej På Er!
    Kom just tillbaka från återbesöket, 4 veckor efter skrap, ni vet. Jag hade en blödning under helgen som betedde sig precis som en mens, över nu. Doktorn jag träffade kunde inte säga om det var en mens eller ej, men tyckte att det lät osanorlikt då mina värden omöjligen kan ligga på under 5. Tycker dock att jag fått mer info på här än av läkanra i vissa frågor. Jag hade i alla fall inga mola rester kvar, det såg bra ut på uljtraljud. Har någon haft liknande situation? Skulle verkligen uppskatta svar, det är extra viktigt för mig att veta om det var en mens då detta är avgörande för mig om jag ska planeras in i ordningen på Huddinge inför nästa IVF försök.
    Kramar o kraft åt alla som kämpar,

  • Anonym
    kasa01 skrev 2010-04-26 11:55:00 följande:
    Hej På Er!Kom just tillbaka från återbesöket, 4 veckor efter skrap, ni vet. Jag hade en blödning under helgen som betedde sig precis som en mens, över nu. Doktorn jag träffade kunde inte säga om det var en mens eller ej, men tyckte att det lät osanorlikt då mina värden omöjligen kan ligga på under 5. Tycker dock att jag fått mer info på här än av läkanra i vissa frågor. Jag hade i alla fall inga mola rester kvar, det såg bra ut på uljtraljud. Har någon haft liknande situation? Skulle verkligen uppskatta svar, det är extra viktigt för mig att veta om det var en mens då detta är avgörande för mig om jag ska planeras in i ordningen på Huddinge inför nästa IVF försök. Kramar o kraft åt alla som kämpar,
    Hej!

    Jag hade också något jag tror var mens 32 dagar efter skrapningen. Fyra dagar innan jag fick mens låg hcg på 37.

    Det var nu 7 veckor sedan jag skrapades så jag har tyvärr inte fått någon mer mens. Därmed kan jag heller inte avgöra ifall menscykeln är på banan igen och att det verkligen var mens jag hade. Men jag tycker precis som du att det uppförde sig som en sådan i alla fall. Möjligtvis att jag mådde lite mer illa än jag brukar,  men det kan ju bero på tusen saker.

    Jätte-super-duper-lycka-till med IVF!!!
  • SuperMajjsan

    Hej alla fina tjejer!

    Ville bara titta in och förhoppningsvis strö lite lyckofrön hos er alla,
    jag blev ju 'släppt' av läkaren i mitten på april och igår fick jag ett positivt gravtest!

    Fattar ingenting ännu och vågar absolut inte ta ut någon glädje i förskott så nu väntar jag spänt på att få komma tillbaka till läkaren och göra et VUL och få se så att allt är ok...

    Ha en superkväll!
    Kram!!!

  • Anonym (Jag med)
    SuperMajjsan skrev 2010-04-27 22:37:52 följande:
    Hej alla fina tjejer!Ville bara titta in och förhoppningsvis strö lite lyckofrön hos er alla, jag blev ju 'släppt' av läkaren i mitten på april och igår fick jag ett positivt gravtest!Fattar ingenting ännu och vågar absolut inte ta ut någon glädje i förskott så nu väntar jag spänt på att få komma tillbaka till läkaren och göra et VUL och få se så att allt är ok...Ha en superkväll!Kram!!!
    ÅÅÅÅÅÅÅ STOOOORT GRATTIS!!!!! Det kommer gå jätte bra den här gången!!!!

    Stooor kram
Svar på tråden Mola/Druvbörd