• Epelin­o
    Äldre 27 Mar 19:42
    366570 visningar
    1699 svar
    1699
    366570

    Mola/Druvbörd

    Här fortsätter vi som drabbats av mola/druvbörd att stötta varandra och utbyta erfarenheter.

    De tidigare trådarna
    www.familjeliv.se/Forum-4-47/m49622386.html
    www.familjeliv.se/Forum-4-47/m49622386.html

    Kram på er alla tappra tjejer!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-27 19:48
    www.familjeliv.se/Forum-4-47/m47514247.html

  • Svar på tråden Mola/Druvbörd
  • Anonym
    Äldre 18 Apr 19:38
    #81

    Pralinbiten- det visades att jag hade fått ett missfall, nu får jag gå regelbudet på Ks & ta hcg prover tills det ligger på 0 igen. Förra veckan låg det på 22/ vet ej om jag vågar skaffa barn efter allt. Men tydligen sa läkaren att man måste ta tablettter 3månader innnan man planera för att skaffa barn igen, vet ej vad det är för piller! Är allt bra med dig?

    Kram alla

  • Äldre 18 Apr 21:26
    #82

    Jo, allt är bra än så länge. Undrar varför ingen pratat om de tabletterna för mig?

    Jag hoppas du får lust och vågar försöka igen. Det var ju någon här som skrev att hon haft missfall efter molan och att det sedan hade det fungerat{#lang_emotions_smile}.  Det kanske bara behövs lite tid.

  • Anonym (Jag med)
    Äldre 18 Apr 22:26
    #83
    Karolina1134 skrev 2010-04-17 13:58:44 följande:
    Hejsan.Jag fick reda på att jag inte hade något foster i min graviditet i vecka 8 ungefär. Detta efter ett VUL då jag hade haft småblödningar i en vecka cirka.Fick göra en skrapning efter ytterligare en vecka och allt gick bra. Fick tillbaka min mens efter fem veckor. Tre veckor efter skrapningen ringde de och sa att de gjort en undersökning av fostret och att det då visade sig att det var druvbörd. Gjorde då mitt första HCG-test och det låg på 21. Jag tar prov en gång i veckan och det har gått från vecka 1: 21vecka 2: 10vecka 3: 5vecka 4: 3,5vecka 5: 2,22vecka 6: 2,19Det är ENORMT frustrerande att det går så långsamt! Det är också väldigt jobbigt att behöva återvända till Gynakuten där jag var och fick reda på att det inte fanns något barn i magen, brottsplatsen.Någon som har lite siffror att dela med sig av? Tar det alltid så här lång tid? Det enda min barnmorska säger är att allt ser bra ut och att jag är helt normal. Sällan! Druvbörd är inte alls normalt! Känner mig allt annat än normal ...Men här ser jag ju att jag inte är ensam och det lindrar lite!
    Hej!
    Jag fick mola konstaterat på rutinultraljudet i vecka 18, fostret dött i vecka 10.
    Jag hade inte så höga värden men började på 15000 nånting.tog prov varannan vecka och vecka 2 var jag nere på runt 100 minns inte exakt sen sniglade det sig men 8 veckor efter skrapningen låg jag på 2...allt under 5 é kroppen inte längre gravid...
    Hopas det hjälpte lite.
  • Äldre 19 Apr 09:51
    #84

    Hej Alla!
    Karolin1134,
    Enligt min erfarenhet (inte jätte stor men ändå) är din värden super! Allt under 5 är OK, och jag tror du kommer att få den "kortaste" karantän tiden dvs 6 månader.

    Celin01,
    Känner mig dig,hoppas VERKLIGEN du får ett bättre besked än mig. Jag låg på 300000, också 9 fullgågna veckor. 97000 efter skrap. De kunde inte säga om det var en mola eller ej, provsvaret kom efter 6 dagar. Komplett mola. De kan dock inte säga något innan annalys. Kirurgen som tog ut min mola sa att hon inte tyckte det såg ut som en. HCG på ca 100000 i v 9 är INTE onormalt. Hittade en tabell på "normala värden" men har den inte kvar. Det verkar vara mycket individuellt vad värdet ligger på.

    Epelino o alla ni andra som gått igenom cellgiftsbehandlingar. Tycker ni är så otroligt starka och är glad att ni orkar dela med er här. Kände ni att något var fel? All denna vänta är så otroligt ångest laddad, vill veta vad som händer i min kropp. Kan man "gissa" att det spridits sig, känner man av det på något sätt?
    Kramar till alla,

  • Anonym (Komme­r igen)
    Äldre 19 Apr 10:03
    #85

    Idag skulle jag ha tagit mitt sista prov men dagis är stängt så jag måste vara hemma:( Men jag hoppas få ny tid direkt i morgon, jag har 13 mil till vårdcentral så det är lite meck ibland. Men det kommer vara så skönt att få känna att NU är det över! Längtar!
    Vi har börjat tjuvstarta lite, vi fick halvt lov av barnmorskan, men det blev då inget denna gång. Så nu startar en annan fas, räkna dagar, kolla ÄL, vänta på en mens man inte vill ha. Vill inte tänka på vad som sen händer OM man blir gravid, oro för missfall, garanterat kommer ju tankar från i höstas att komma upp då. Men ett steg i taget...
    Tänkte på det här att det är helt slumpmässigt att man får det (mola). Min svägerska har också haft det, så min man och hans bror har båda varit med om det. Mannens spermier är ju en viktig del i det hela, kanske finns det nåt ärtfligt på männens sida? Vad tror ni? (menar förstås INTE att det skulle vara min mans 'fel', jag tänkte bara att det var en konstig slump att vi båda svägerskor haft det)

    Fortsätt kämpa alla ni kämpar som inte är framme än!

  • Epelin­o
    Äldre 19 Apr 10:07
    #86

    Hej kasa01!
    Nope, inget man kan känna på sig tyvärr, inte fysiskt iallfall.... Mina värden sjönk ju jättefint i början för att sedan plötsligt börja stiga igen, när jag läser mina gamla inlägg känns det ändå som om jag misstänkte att något inte gick som det skulle, intuition kanske?....
    Som tur är så är det inte många kompletta molor som behöver cellgifter för att dö ut, och knappt någon med partiell mola.

    Just nu är jag bara så himla föbannad på hela alltet. Nu är det 6 månader sedan skrapningen, och hade det inte blivit cellgifter så skulle jag ju få börja försöka bli gravid igen nu, plus att nu i dagarna skulle "bebisen" ha kommit men nu dröjer det istället ett år tills vi ens får försöka igen, (1 år efter sista cellgifterna).

    Förbannad skitsjukdom är vad det är!!

  • Äldre 19 Apr 10:40
    #87

    Epelino,
    FY FAAAN! 1 år till! Jag tycker att jag hört 3 månader efter avslutad cellgiftbehandling. Det kanske bara gäller de lite "snällare" cellgifterna? Stackare... Man kan ju begära ny konsultation och hoppas på att få en annan "dom" hos en annan läkare. Känns inte som att det finns några uppmuntrande saker att säga här, det är skit raktigenom bara.
    Läste att det är 6-32% (konstig statistik) att det sprider sig vid komplett mola. Är man en på 1000, kan man lika gärna pricka in detta också! Bara att vänta o se alltså.
    kramar,

  • Epelin­o
    Äldre 19 Apr 11:42
    #88
    kasa01 skrev 2010-04-19 10:40:48 följande:
    Epelino,FY FAAAN! 1 år till! Jag tycker att jag hört 3 månader efter avslutad cellgiftbehandling. Det kanske bara gäller de lite "snällare" cellgifterna? Stackare... Man kan ju begära ny konsultation och hoppas på att få en annan "dom" hos en annan läkare. Känns inte som att det finns några uppmuntrande saker att säga här, det är skit raktigenom bara. Läste att det är 6-32% (konstig statistik) att det sprider sig vid komplett mola. Är man en på 1000, kan man lika gärna pricka in detta också! Bara att vänta o se alltså. kramar,
    Hej igen!
    Ja, det tar 3 månader för cellgifterna att gå ur kroppen, sen vill dom följa hcg ytterligare 9 månader. Men en av mina läkare sa att man kan "rucka" lite på månaderna om allt går bra och hcg håller sig som det ska, så jag hoppas verkligen på det, men det här vill man inte vara med om igen.
    Vi pratade om det i helgen, en kompis tyckte att vi skulle köra tidigare, men om det då skulle bli nåt skit igen så skulle det ju bli jättejobbigt, på nåt sätt känns det bättre att vänta tills läkaren säger ok, då har man nån annan att skylla på om det skulle bli nåt fel.... en bland en massa andra konstiga tankar.
    Vilket sjukhus tillhör du?

    Ha en bra dag
    //E
  • Nektar­in
    Äldre 19 Apr 12:13
    #89
    Pralinbiten skrev 2010-04-18 21:26:09 följande:
    Jo, allt är bra än så länge. Undrar varför ingen pratat om de tabletterna för mig?Jag hoppas du får lust och vågar försöka igen. Det var ju någon här som skrev att hon haft missfall efter molan och att det sedan hade det fungerat.  Det kanske bara behövs lite tid.
    Kanske var mig du tänkte på. Fast jag hade alltså ett mf före molan och sen tog det 4 månader innan vi blev gravida efter förbudet, alltså sammanlagt ca 10 månader. Men nu är jag i v 23 igen. Jag tror de flesta blir gravida förr eller senare efter sin mola.
  • Äldre 19 Apr 12:45
    #90

    Epelino,
    Det är lite rörigt i mitt fall... Opererades på SÖS, och gör mina kontroller där. Huddinge är också inblandade eftersom det är där jag har gjort och ska göra IVF. I mitt fall finns ju ingen risk för en ny mola, i o med att befrukningen kommer att ske kontrollerat i provrör (låter väldigt romantiskt!!). 
    Förstår hur du tänker, skönt att inte behöva gräma sig i efterhand. Å andra sidan är ett OK från en läkare inte förenat med garantier! Det kan ju gå snett igen, oavsett om man väntar i 10 år. Hade du en koplett mola? I så fall har ditt ägg saknat dna, dvs ingen kärna. Kanske kan du be dem utreda det? I mitt fall ser dom ju äggen dom plockar ut för att befrukta.

    BLÄÄÄÄÄ.... känns som att man famlar i mörkret oavsett. Djävla fucking skit sjukdom, dom kan ta alla molor o bränna dom i H-vetet!!!!

Svar på tråden Mola/Druvbörd