• Anonym (Jag blir såå arg)
    Äldre 27 Mar 22:47
    24319 visningar
    268 svar
    268
    24319

    J*vla haggor som bara lägger sig i

    Jag och min son som är lite över 2 år åkte till badhuset idag, Och jag såg verkligen fram emot det för jag visste hur kul vi skulle få det! Men det är alltid någon som förstör det roliga!
    Nu till saken

    Vi hade precis kommit dit och var poväg in i omklädnings rummet för att byta om. Och då stannade sonen till för att titta på något. Och jag sa till honom i vanlig ton att han skulle komma till mig. Men han hörde inte vad jag sa och då sa jag det lite högre. Lät inte sur eller något. Ville bara att han skulle komma till mig. Och när han kom till mig så sa jag lungt och försiktikt till honom om han inte lyssnar på mig så får vi åka hem.(För det är ju farligt att vara i ett badhus om han inte lyssnar) Jag såg att han förstog vad jag sa och så gick han in till omklädnings  rummet. Och då kom en mamma (40+) och sa till mig att när man är sååå liten som min son är så fattar inte han vad man säger, jag kommer ihåg när mina barn var så små. Jag blev helt paff och sa till henne jätte surt att hon inte skulle bry sig och jag känner min son. Jag är hans mamma jag BESTÄMMER!

    Jag blev skit sur. Bara för att jag är en ung mamma så kan inte jag något. Inte uppfostra min egen son så nån annan behöver lägga sig. IN MY AS! Jag är en underbar mamma och det vet jag. Jag skadade inte min son på något vis. Det är inte första gången en kärring lägger sig i vad jag gör och hur jag uppfostrar min son.

    Klart man ska lägga sig i när det väl gäller, men en sån töntig sak att jag höjde rösten till min son för jag ville att han skulle komma är något alla mammor gör. Jag är inget undantag- Men bara för man är ung så ska folk säga vad dom tycker och tänker!!

    Och jag bara hatar när människor som inte känner oss lägger sig i!
    Jag vet fortfarande inte vad jag gjorde för fel. Jag skadade inte honom, men mer jag tänker på detta desto argare blir jag......

    Fan snälla j*vla 40+ mammor, sluta lägg i er så mkt i vad andra gör. Jag tycker det är jätte jobbigt att hitta på saker med min son bara för att jag vet att folk tittar på en bara för man är ung mamma. Och då blir man ju jätte nervös. Eller så tror folk att jag är min sons stora syster! Och den komentaren hatar jag med!
    Men bara för min sons skull så gör jag saker med han iallafall.
    Allt skulle bli mkt änklare om folk lät mig vara...

    Jag är en stolt mamma till min son, jag är en underbar mamma, jag avgudar min son. Älskar honom över allt annat!!!! Skulle aldrig skada honom på något vis!

    Tycker ni att jag över reagerar???

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-28 00:21
    Det värmer verkligen av alla ni som har svarat med snälla och gulliga kommentarer=)

  • Svar på tråden J*vla haggor som bara lägger sig i
  • Äldre 29 Mar 20:19
    #94
    Konvaljen skrev 2010-03-29 19:43:33 följande:
    Ursäkta TS att jag stjäl din tråd men jag är bara så nyfiken på Lade Dahmer eftersom vi uppenbarligen har helt skilda åsikter.Hur anser du att man bör göra om en tvååring slår ett annat barn? Kastar mat på golvet? Bör man då inte avbryta beteendet?Sedan måste jag säga att jag inte gillar det du skriver om olika åldrar eftersom det är så himla varierande. Min tvååring pratar exempelvis bättre än många som är dubbelt så gamla som henne, att då säga att en tvååring inte kan förklara eller berätta blir ju inte direkt sant. (Nu var det bara ett exempel och ingenting som du sagt)Det jag menar är att barn är individer, precis som vuxna, med egenskaper och annat som varierar från person till person. Vad som gäller för din tvååring kanske inte gäller för TS tvååring.Jag tvivlar dessutom på att du skulle uppskatta om vilt främmande människor kom fram till dig på stan och ifrågasatte hur du uppfostrade dina barn. Sorry, men jag köper inte det.
    givetvis ska man stoppa ett skadligt beteende. Oavsett om barnet är tre månader eller fem år.

    Men det är en enorm skillnad på att avleda, förhindra eller på annat sätt stoppa ett barn  från att bete sig "fel" (dvs ta föräldraansvar) och att med hot, straff eller annat kräva att barnet ska kunna kontrollera sitt beteende. (dvs lägga över ansvaret på barnet.)

    När det gäller barns utveckling så visst finns det individuella skillnader, men i grunden är är den ganska så konstant och skillnaderna är små. Konsekvenstänkandet tar flera år att utveckla och inte ens äldre barn har full kontroll.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Anonym (Jag blir såå arg) Trådstartaren
    Äldre 29 Mar 20:19
    #95

    Jag ser nu i efterhand att jag stavar som en kratta, har lite svårt med stavningen ibland{#lang_emotions_wink}
    Bara så ni vet!!

  • Äldre 29 Mar 20:21
    #96
    Anonym (Respekt mot Unga) skrev 2010-03-29 19:43:31 följande:
    Barn kan börja testa/trottsa före det fyllt 3 år!Har egen erfarenhet!!!!!!!!Eller är det inte att testa sin mors envishet när man sitter 1 1/2 h vid matbordet för att man inte vill säger tack för maten då man är  ca 2 1/2 år?
    för att kunna trotsa så måste man ha full impulskontroll. När små barn beter sig "icke önskvärt" så handlar det om nyfikenhet. Barnet testar sin omgiving, "hur funkar detta", "vad händer om jag"... osv.

    och ursäkta... men tvingar du din tvååring att sitta kvar vid matbordet en och en halv timme för att han inte säger tack för maten??
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Anonym (trams­)
    Äldre 29 Mar 20:23
    #97

    Vad tramsig och omogen du är TS. Särskilt inlägg 91 nu. Ditt språkbruk (svordomar, fula tillmälen, åldersrasism) och dina inlägg vittnar om något som inte är stort bättre än tonårsfasoner. {#lang_emotions_throwup}


    Kommentaren du fick tolkar jag som given i all välmening. Sa hon det otrevligt får du nog jobba på att klara av att bortse från sådant utan att gå i taket och börja svära och döma ut en hel generation. 
    /28 år
  • Äldre 29 Mar 20:23
    #98
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 19:53:22 följande:
    Du verkar veta detta mkt väl, men bara för ditt/dina barn är på ett vis betyder det inte att alla barn är lika dana. Man kan aldrig uppfostra många barn med samma metod. Vissa barn kräver mer av en än andra. Så är det. Vissa kan saker en andra bättre i en viss ålder. Bára för det BRUKAR vara på ett vis så betyder det inte alltid att det är så för alla
    jag har jobbat inom barnomsorgen i flera år. Jag träffar ganska mycket barn. Det här handlar inte om uppfostringsmetoder, det handlar om barns utveckling.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Anonym (Jag blir såå arg) Trådstartaren
    Äldre 29 Mar 20:25
    #99
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 20:19:12 följande:
    givetvis ska man stoppa ett skadligt beteende. Oavsett om barnet är tre månader eller fem år. Men det är en enorm skillnad på att avleda, förhindra eller på annat sätt stoppa ett barn  från att bete sig "fel" (dvs ta föräldraansvar) och att med hot, straff eller annat kräva att barnet ska kunna kontrollera sitt beteende. (dvs lägga över ansvaret på barnet.)När det gäller barns utveckling så visst finns det individuella skillnader, men i grunden är är den ganska så konstant och skillnaderna är små. Konsekvenstänkandet tar flera år att utveckla och inte ens äldre barn har full kontroll.
    Jo men det så kallade hotet tog fortfarande ingen skada på honom. Vad jag gör och säger till min son i uppfostran har ingen annan med att göra. Jag är ju inte uppkäftig och elak när jag pratar med honom. Jag pratar på den nivon så att han kan fårstå vad jag säger.. Kom inte och säg att ett barn som är 2 år inte förstår vad man säger.

    Jag tog min föräldrar roll på fullt allvar när vi var på badhuset, det var därför jag sa till honom att om han inte lyssnar så får vi åka hem. Det kan hända mkt saker i ett badhus med halt golv och pooler överallt om han inte lyssnar på mig. Det kanske inte du fattar???
  • Äldre 29 Mar 20:27
    Anonym (trams) skrev 2010-03-29 20:23:08 följande:
    Vad tramsig och omogen du är TS. Särskilt inlägg 91 nu. Ditt språkbruk (svordomar, fula tillmälen, åldersrasism) och dina inlägg vittnar om något som inte är stort bättre än tonårsfasoner.  Kommentaren du fick tolkar jag som given i all välmening. Sa hon det otrevligt får du nog jobba på att klara av att bortse från sådant utan att gå i taket och börja svära och döma ut en hel generation.  /28 år
    det är väldigt trist att hon inte ens verkar inse att hon just nu bevisar folks fördomar om just unga föräldrar.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Äldre 29 Mar 20:28
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 20:25:01 följande:
    Jo men det så kallade hotet tog fortfarande ingen skada på honom. Vad jag gör och säger till min son i uppfostran har ingen annan med att göra. Jag är ju inte uppkäftig och elak när jag pratar med honom. Jag pratar på den nivon så att han kan fårstå vad jag säger.. Kom inte och säg att ett barn som är 2 år inte förstår vad man säger.Jag tog min föräldrar roll på fullt allvar när vi var på badhuset, det var därför jag sa till honom att om han inte lyssnar så får vi åka hem. Det kan hända mkt saker i ett badhus med halt golv och pooler överallt om han inte lyssnar på mig. Det kanske inte du fattar???
    om du har full koll som du påstår så kommer inget hända. Du behöver inte lägga över det på honom genom att kräva lydnad.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Anonym (Jag blir såå arg) Trådstartaren
    Äldre 29 Mar 20:28
    Anonym (trams) skrev 2010-03-29 20:23:08 följande:
    Vad tramsig och omogen du är TS. Särskilt inlägg 91 nu. Ditt språkbruk (svordomar, fula tillmälen, åldersrasism) och dina inlägg vittnar om något som inte är stort bättre än tonårsfasoner.  Kommentaren du fick tolkar jag som given i all välmening. Sa hon det otrevligt får du nog jobba på att klara av att bortse från sådant utan att gå i taket och börja svära och döma ut en hel generation.  /28 år
    Jag är inte tramsig. Men när man skriver med "vuxna" ord i prenisip hur kass jag är somm mamma då blir jag arg!
    Det enda jag vill är min sons bästa. Att bli klandrad att man har fel uppfostran och få en uppläxning i vad barn förstår eller ej är inte OK Ingen vet vad jag kan och inte kan!
  • Anonym (Jag blir såå arg) Trådstartaren
    Äldre 29 Mar 20:29
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 20:23:36 följande:
    jag har jobbat inom barnomsorgen i flera år. Jag träffar ganska mycket barn. Det här handlar inte om uppfostringsmetoder, det handlar om barns utveckling.
    Min mamma har jobbat på dagis i 25 år. Jag tar hennes råd inte dina, för dina värderingar stämmer inte fullt ut!
Svar på tråden J*vla haggor som bara lägger sig i