• Anonym (Jag blir såå arg)

    J*vla haggor som bara lägger sig i

    Jag och min son som är lite över 2 år åkte till badhuset idag, Och jag såg verkligen fram emot det för jag visste hur kul vi skulle få det! Men det är alltid någon som förstör det roliga!
    Nu till saken

    Vi hade precis kommit dit och var poväg in i omklädnings rummet för att byta om. Och då stannade sonen till för att titta på något. Och jag sa till honom i vanlig ton att han skulle komma till mig. Men han hörde inte vad jag sa och då sa jag det lite högre. Lät inte sur eller något. Ville bara att han skulle komma till mig. Och när han kom till mig så sa jag lungt och försiktikt till honom om han inte lyssnar på mig så får vi åka hem.(För det är ju farligt att vara i ett badhus om han inte lyssnar) Jag såg att han förstog vad jag sa och så gick han in till omklädnings  rummet. Och då kom en mamma (40+) och sa till mig att när man är sååå liten som min son är så fattar inte han vad man säger, jag kommer ihåg när mina barn var så små. Jag blev helt paff och sa till henne jätte surt att hon inte skulle bry sig och jag känner min son. Jag är hans mamma jag BESTÄMMER!

    Jag blev skit sur. Bara för att jag är en ung mamma så kan inte jag något. Inte uppfostra min egen son så nån annan behöver lägga sig. IN MY AS! Jag är en underbar mamma och det vet jag. Jag skadade inte min son på något vis. Det är inte första gången en kärring lägger sig i vad jag gör och hur jag uppfostrar min son.

    Klart man ska lägga sig i när det väl gäller, men en sån töntig sak att jag höjde rösten till min son för jag ville att han skulle komma är något alla mammor gör. Jag är inget undantag- Men bara för man är ung så ska folk säga vad dom tycker och tänker!!

    Och jag bara hatar när människor som inte känner oss lägger sig i!
    Jag vet fortfarande inte vad jag gjorde för fel. Jag skadade inte honom, men mer jag tänker på detta desto argare blir jag......

    Fan snälla j*vla 40+ mammor, sluta lägg i er så mkt i vad andra gör. Jag tycker det är jätte jobbigt att hitta på saker med min son bara för att jag vet att folk tittar på en bara för man är ung mamma. Och då blir man ju jätte nervös. Eller så tror folk att jag är min sons stora syster! Och den komentaren hatar jag med!
    Men bara för min sons skull så gör jag saker med han iallafall.
    Allt skulle bli mkt änklare om folk lät mig vara...

    Jag är en stolt mamma till min son, jag är en underbar mamma, jag avgudar min son. Älskar honom över allt annat!!!! Skulle aldrig skada honom på något vis!

    Tycker ni att jag över reagerar???

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-28 00:21
    Det värmer verkligen av alla ni som har svarat med snälla och gulliga kommentarer=)

  • Svar på tråden J*vla haggor som bara lägger sig i
  • Lady Dahmer
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 20:28:40 följande:
    Jag är inte tramsig. Men när man skriver med "vuxna" ord i prenisip hur kass jag är somm mamma då blir jag arg!Det enda jag vill är min sons bästa. Att bli klandrad att man har fel uppfostran och få en uppläxning i vad barn förstår eller ej är inte OK Ingen vet vad jag kan och inte kan!
    problemet här är att du väljer att tolka det som att folk säger att du är en dålig förälder. Vilket ingen här har gjort. Inte heller den lastgamla pensionären i badhuset. Istället för att vråla om hur alla är emot dig pga din ålder så kanske du kan stanna upp och fundera över om jag har en poäng.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • jenni82

    Okej att man kan tycka att det är irriterande när folker lägger sig i, men det känns lite som en överreaktion att det förstörde heeeeela din dag.
    Skit i det istället.

  • Lady Dahmer
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 20:29:54 följande:
    Min mamma har jobbat på dagis i 25 år. Jag tar hennes råd inte dina, för dina värderingar stämmer inte fullt ut!
    det här är inga värderingar. Det är fakta kring barns utveckling. Det finns massvis med bra böcker som behandlar ämnet om du är intresserad. Om din mamma har varit pedagog i 25 år så har jag jävligt svårt att tro att hon sagt till dig att så små barn har impulskontroll.

    Fast å andra sidan har jag mött en eller annan pedagog som vägrar ta till sig forskning.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 20:28:33 följande:
    om du har full koll som du påstår så kommer inget hända. Du behöver inte lägga över det på honom genom att kräva lydnad.
    jag kräver inget av honom. men han är 2 år. Han måste lära sig att kunna uppföra sig. Lär han sig inte det nu så kommer han bli värre och värre. Det är inte ok när han är 8 år och lägger sig ner på golvet och skriker. Det jag kräver av min son är ja nog inte ensam om. Jag vill inte att min son ska skada sig när vi är iväg och jag märkte att han fatta att han skulle vara snäll och lyssna. Tänk om han springer och halkar och slår i bakhuvudet i golvet,m det är nog inte så häftigt.

    Jag är glad att jag har en son som kan lyda mig, vet inte riktigt vad du kräver av dina barn. men dom sitter säkert med en blöja och en napp flaska med välling i ditt knä när dom är 10 år.
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    jenni82 skrev 2010-03-29 20:31:51 följande:
    Okej att man kan tycka att det är irriterande när folker lägger sig i, men det känns lite som en överreaktion att det förstörde heeeeela din dag.Skit i det istället.
    Jag sket i det just när vi var på badhuset, men när vi kom hem så tänkte jag på det och detso mer argare blev jag. Jag undrar bara vad hon trodde att hon hade för rätt att säga så till mig??
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 20:31:47 följande:
    problemet här är att du väljer att tolka det som att folk säger att du är en dålig förälder. Vilket ingen här har gjort. Inte heller den lastgamla pensionären i badhuset. Istället för att vråla om hur alla är emot dig pga din ålder så kanske du kan stanna upp och fundera över om jag har en poäng.
    Jag ser ingen anledning att fundera på vad du skriver, lite saker vet jag redan, och andra saker tycker jag inte alls du har rätt i!
  • Anonym (Jag blir såå arg)

    En sak till, barn ska behandlas som indevider. Man kan inte göra samma sak på alla barn, alla barn har olika behov. Och det är du som förälder som måste veta just vad ditt barn behöver. Vad det har för behov och villka regler som krävs!

  • Lady Dahmer
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 20:40:57 följande:
    Men vad vet du vad jag kan och inte, och vad vet du vad min mamma kan och inte! En sak vet jag iallafall, jag skulle inte vilja att du jobbade med min son!Man ska inte gagga med ett barn... `Som du gör, du behandlar ju barn som dom vore helt korkade. Jag vet vad ett barn klarar av. Min son har alltid varit före med moterik och allt som hör till för hans ålder. Men det kanske han inte får för dig för då är han ju inte som alla andra!
    mitt barn är också före för sin ålder, både motoriskt och intellektuellt. Vad har det med saken att göra? 

    Och nej, jag behandlar barn med respekt. Att man inte sätter orimliga krav på små barn innebär inte att man tror att de är korkade.

    Jag föreslår att du köper en bok eller två med Jesper Juul.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Anonym
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 20:34:20 följande:
    jag kräver inget av honom. men han är 2 år. Han måste lära sig att kunna uppföra sig. Lär han sig inte det nu så kommer han bli värre och värre. Det är inte ok när han är 8 år och lägger sig ner på golvet och skriker. Det jag kräver av min son är ja nog inte ensam om. Jag vill inte att min son ska skada sig när vi är iväg och jag märkte att han fatta att han skulle vara snäll och lyssna. Tänk om han springer och halkar och slår i bakhuvudet i golvet,m det är nog inte så häftigt.Jag är glad att jag har en son som kan lyda mig, vet inte riktigt vad du kräver av dina barn. men dom sitter säkert med en blöja och en napp flaska med välling i ditt knä när dom är 10 år.
    Det är vi som anser att barnen ska kunna lyssna som senare får höra vilka duktiga och väluppfostrade barn vi har. Då brukar även barnen sträcka på sig och känna sig stolta när de får höra av andra att de är så duktiga som kan lyssna på sin mamma /pappa.  Sen blir man som förälder också stolt över sitt barn när de lyssnar och det stärker barnet.
    Min mamma var unga mamma och råkade också ut för samma sak med mig. Men hon utgick från att jag förstog som 2-åring och det är nog därför jag är den jag är idag. Jag vet att jag kan eftersom mina föräldrar trodde det om mig. Fast egentligen borde jag sitta med låg självkänsla nu eftersom de ställde "höga" krav på mig{#lang_emotions_wink}
    Vissa mognar snabbare och det är bara för de som har barn som inte mognar lika snabbt att acceptera. Varför ska alla barn dras över en kant och utgå från att alla är som den som mognar sist?
    När mina barn började på föskolan var personalen förvånade över att de kunde förstå så pass mycket som de gjorde trots deras ålder. Men de tyckte inte det var något fel i det utan utgick då från att det gick att ställa högre krav istället.
Svar på tråden J*vla haggor som bara lägger sig i