• Anonym (Jag blir såå arg)

    J*vla haggor som bara lägger sig i

    Jag och min son som är lite över 2 år åkte till badhuset idag, Och jag såg verkligen fram emot det för jag visste hur kul vi skulle få det! Men det är alltid någon som förstör det roliga!
    Nu till saken

    Vi hade precis kommit dit och var poväg in i omklädnings rummet för att byta om. Och då stannade sonen till för att titta på något. Och jag sa till honom i vanlig ton att han skulle komma till mig. Men han hörde inte vad jag sa och då sa jag det lite högre. Lät inte sur eller något. Ville bara att han skulle komma till mig. Och när han kom till mig så sa jag lungt och försiktikt till honom om han inte lyssnar på mig så får vi åka hem.(För det är ju farligt att vara i ett badhus om han inte lyssnar) Jag såg att han förstog vad jag sa och så gick han in till omklädnings  rummet. Och då kom en mamma (40+) och sa till mig att när man är sååå liten som min son är så fattar inte han vad man säger, jag kommer ihåg när mina barn var så små. Jag blev helt paff och sa till henne jätte surt att hon inte skulle bry sig och jag känner min son. Jag är hans mamma jag BESTÄMMER!

    Jag blev skit sur. Bara för att jag är en ung mamma så kan inte jag något. Inte uppfostra min egen son så nån annan behöver lägga sig. IN MY AS! Jag är en underbar mamma och det vet jag. Jag skadade inte min son på något vis. Det är inte första gången en kärring lägger sig i vad jag gör och hur jag uppfostrar min son.

    Klart man ska lägga sig i när det väl gäller, men en sån töntig sak att jag höjde rösten till min son för jag ville att han skulle komma är något alla mammor gör. Jag är inget undantag- Men bara för man är ung så ska folk säga vad dom tycker och tänker!!

    Och jag bara hatar när människor som inte känner oss lägger sig i!
    Jag vet fortfarande inte vad jag gjorde för fel. Jag skadade inte honom, men mer jag tänker på detta desto argare blir jag......

    Fan snälla j*vla 40+ mammor, sluta lägg i er så mkt i vad andra gör. Jag tycker det är jätte jobbigt att hitta på saker med min son bara för att jag vet att folk tittar på en bara för man är ung mamma. Och då blir man ju jätte nervös. Eller så tror folk att jag är min sons stora syster! Och den komentaren hatar jag med!
    Men bara för min sons skull så gör jag saker med han iallafall.
    Allt skulle bli mkt änklare om folk lät mig vara...

    Jag är en stolt mamma till min son, jag är en underbar mamma, jag avgudar min son. Älskar honom över allt annat!!!! Skulle aldrig skada honom på något vis!

    Tycker ni att jag över reagerar???

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-28 00:21
    Det värmer verkligen av alla ni som har svarat med snälla och gulliga kommentarer=)

  • Svar på tråden J*vla haggor som bara lägger sig i
  • Anonym
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 19:19:47 följande:
    att ha krav som barnen inte kan uppfylla är nedbrytande och kontraprouktivt. och stanna hemma behöver man inte om man klarar av att ta sitt ansvar som förälder.
    Vid vilken ålder anser du att barn kan lyssna på sina föräldrar? Vid vilken ålder anser du att man kan ställa kravet på att barn ska kunna lyssna på föräldrarna?
    Lite nyfiken eftersom vi verkar ha skilda erfarenheter kring hur mycket ett barn klarar av vid 2 år.
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 19:06:33 följande:
    problemet är att en tvååring inte kan kontrollera sina impulser eller förstå konsekvenstänkande. Att begära att de kan det är inte bara kontraproduktivt utan kan rent av vara nedbrytande för självkänslan.
    Jag har redan skrivit att jag vet det, men jag kallar fortfarande inte det jag sa för "HOT"
    Jag ser det inte så!!!

    Vad jag säger eller gör har ingen annan med att göra, klart om man hade varit rent ut av förjävlig mot sitt/sina barn så tycker jag till viss del att man kan säga något, men denna tant sa ju bara det hon sa för att ha något att säga. Hur jag uppfostrar min son har ju ingen annan med att göra, jag är bra på att visa min son vad som är rätt och fel. Men på den nivo som han är i sin utveckling såklart. man måste börja uppfostra sina barn tidigt annars får man problem längre fram i tiden. det är därför folk har bråkiga och stökiga barn, barnen är vana att få göra som dom vill. Men ett barn mår inte bra av att få sin vilja rakt igenom. Man som förälder ska visa barnen vad man får och inte får göra.
    Jag vet att med min uppfostran kommer min lilla kille bli en snäll och omtänksam man när han blir äldre, det kommer jag och se till.... {#lang_emotions_wink}

    Och folk runt omkring en kan inte hela tiden tro att det är OK att säga vad man känner för, jag var inte elak mot mitt barn, jag lät inte irriterad på honom. Jag lät som villken mamma som helst. Men bara för man är en ung mamma så tror folk att dom kan säga rakt ut precis vad man vill. Jag tillåter inte det.... Hur tror du min son känner sen när han blir äldre om folk ska gå runt till mig och säga emot min uppfostran. Det är varken bra för min son eller mig!!! Tycker folk ska visa lite mer respekt mot oss ungre och lita på vår förmåga att ta hand om ett barn. Jag har aldrig fått negativa kommentarer från folk som känner mig. Jag får alltid glada och snälla komplimanger som gör att man blir glad och ennu bättre på att vara mamma.

    Jag lovar dig att man blir ingen bra mamma om folk ska yttra sig hela tiden, tvärrt om....
    LÅT oss i den ungre kategorin va och lita på mig jag är precis lika bra mamma som en som är 35.
  • Anonym (Respekt mot Unga)

    Hej

    har bara läst TS.

    Vårt sammhälle är uppbyggt på så vis att unga skall ha respekt för äldre. Äldre får tydligen uppföra sig som de själv vill.

    Det är konstigt hur man som "gammal" får uppföra sig hur man vill, men att alla unga "inte" kan upföra sig (i alla fall enligt många "gamla")

    Jobbar själv på butik och av alla kunder så är det oftast pensionerer eller äldre folk som uppför sig ohyfsata eller oträvlig mot oss som jobbar som försäljare.

    Unga har oftast respekt för äldre (inta alltid, men största delen har det) men dock är det en mycket större kategori av äldre som inte har någon respekt för oss yngre. Jag är inte så ung ( snart 30) men ändå så ung att äldre ofta kan säga taskiga komentarer eller bli sura då de inte får som de önskat m.m.

    Då jag började jobba hadde jag trott att det skulle va ungdomarna som skulle vara oträvligast och säga elaka saker till en om de inte fick som de ville men INTE. Blev mycket förvånad i början men nu har jag vant mig.

    men till saken : Äldre tror ofta att de vet bäst om de talar med någon som är yngre. Ingen skilnad vad saken gäller, eller hur mycket erfarenhet man har eller inte har. Den yngre skall vara tyst, ha respekt för den äldre, höra på och lära sig, för unga vet och kan inget.

    Ta inte åt dig säg åt dem att dra åt skogen eller ännu bätre säg åt dem nått i stil med : Ja då du va ung kanske det var så men idag vet ungdomarna bätre än så, därför gör vi nuförtden på detta sätt......

    Äldre skall också visa respekt mot yngre.

  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym skrev 2010-03-29 19:25:12 följande:
    Vid vilken ålder anser du att barn kan lyssna på sina föräldrar? Vid vilken ålder anser du att man kan ställa kravet på att barn ska kunna lyssna på föräldrarna? Lite nyfiken eftersom vi verkar ha skilda erfarenheter kring hur mycket ett barn klarar av vid 2 år.
    Jag vet inte vad era barn klarar av, jag vet bara vad mitt barn klarar av!

    Han vet mycket väl vad jag säger till honom. Han vet vad han får och inte får göra. Men bara för han vet vad han inte får göra betyder inte att han inte testar grenser. Testa mina grenser är han bra på men det är alla barn i hans ålder! 
    När vi är bland folk är han gätte lydig och gör som jag säger, och det är jag glad för.
    På dagis är han den som lyssnar bäst bara för att mamma inte är där. Men så är många barn....

    Men när jag hittar på saker med honom så lyssnar han faktist på vad jag säger, han har inte alltid gjort det men dom senaste 2 månarna har han blivit bättre på det... Och det är jag väldigt tacksam för. men det är p.g.a att jag gör saker med honom att han lär sig att va bland mycket folk och att hålla mamma i handen då.... Klart ibland han testar grenser då med. Men inte så ofta....

    Jag är glad att min kille är snäll och go. Han klarar av mer en vad man tror. han har shcockat mig många ggr med sin förmåga....{#lang_emotions_laughing}
  • Lady Dahmer
    Anonym skrev 2010-03-29 19:25:12 följande:
    Vid vilken ålder anser du att barn kan lyssna på sina föräldrar? Vid vilken ålder anser du att man kan ställa kravet på att barn ska kunna lyssna på föräldrarna? Lite nyfiken eftersom vi verkar ha skilda erfarenheter kring hur mycket ett barn klarar av vid 2 år.
    runt tre börjar de kunna kontrollera sina impulser bättre och då kan man öka kraven. SEn ökar man suggesivt kraven i takt med ålder, utveckling och mognad.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 19:34:46 följande:
    Jag vet inte vad era barn klarar av, jag vet bara vad mitt barn klarar av!Han vet mycket väl vad jag säger till honom. Han vet vad han får och inte får göra. Men bara för han vet vad han inte får göra betyder inte att han inte testar grenser. Testa mina grenser är han bra på men det är alla barn i hans ålder! När vi är bland folk är han gätte lydig och gör som jag säger, och det är jag glad för.På dagis är han den som lyssnar bäst bara för att mamma inte är där. Men så är många barn....Men när jag hittar på saker med honom så lyssnar han faktist på vad jag säger, han har inte alltid gjort det men dom senaste 2 månarna har han blivit bättre på det... Och det är jag väldigt tacksam för. men det är p.g.a att jag gör saker med honom att han lär sig att va bland mycket folk och att hålla mamma i handen då.... Klart ibland han testar grenser då med. Men inte så ofta....Jag är glad att min kille är snäll och go. Han klarar av mer en vad man tror. han har shcockat mig många ggr med sin förmåga....
    han testar inte dina gränser. Han är nyfiken och impulsiv.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Anonym
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 19:27:54 följande:
    Jag har redan skrivit att jag vet det, men jag kallar fortfarande inte det jag sa för "HOT" Jag ser det inte så!!! Vad jag säger eller gör har ingen annan med att göra, klart om man hade varit rent ut av förjävlig mot sitt/sina barn så tycker jag till viss del att man kan säga något, men denna tant sa ju bara det hon sa för att ha något att säga. Hur jag uppfostrar min son har ju ingen annan med att göra, jag är bra på att visa min son vad som är rätt och fel. Men på den nivo som han är i sin utveckling såklart. man måste börja uppfostra sina barn tidigt annars får man problem längre fram i tiden. det är därför folk har bråkiga och stökiga barn, barnen är vana att få göra som dom vill. Men ett barn mår inte bra av att få sin vilja rakt igenom. Man som förälder ska visa barnen vad man får och inte får göra. Jag vet att med min uppfostran kommer min lilla kille bli en snäll och omtänksam man när han blir äldre, det kommer jag och se till.... Och folk runt omkring en kan inte hela tiden tro att det är OK att säga vad man känner för, jag var inte elak mot mitt barn, jag lät inte irriterad på honom. Jag lät som villken mamma som helst. Men bara för man är en ung mamma så tror folk att dom kan säga rakt ut precis vad man vill. Jag tillåter inte det.... Hur tror du min son känner sen när han blir äldre om folk ska gå runt till mig och säga emot min uppfostran. Det är varken bra för min son eller mig!!! Tycker folk ska visa lite mer respekt mot oss ungre och lita på vår förmåga att ta hand om ett barn. Jag har aldrig fått negativa kommentarer från folk som känner mig. Jag får alltid glada och snälla komplimanger som gör att man blir glad och ennu bättre på att vara mamma. Jag lovar dig att man blir ingen bra mamma om folk ska yttra sig hela tiden, tvärrt om.... LÅT oss i den ungre kategorin va och lita på mig jag är precis lika bra mamma som en som är 35.
    UNDERSTÖDES! Kunde inte ha sakt det bätre själv!!!!

    håller med till punkt och pricka.

    Kan tillägga att jag var 23 då min dotter föddes, nu e jag 29 och hon fyller snart 6 år och skulle inte ha velat vara en dag äldre då jag fick henne. För jag har ork att säga emot mitt barn så att hon inte fär sin vilja egenom medan många föräldrar som är äldre rent ut av daltar med barnen.

    Barnen måste få pröva på saker, de måst få göra egna misstag men de skall höra på föräldrarna då de säger NEJ. Dock tror jag att vi unga inte annvänder ordet Nej lika offta som äldre, men då vi säger nej så är det nej....inte bara nej i 5 minuter och sedan ger man med sig för man orkar inte mera. Att sätta gränser i tidig ålder är inte dåligt det bara visar barnet trygghet och vem som bestämmer i slut ändan.
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym (Respekt mot Unga) skrev 2010-03-29 19:28:18 följande:
    Hejhar bara läst TS. Vårt sammhälle är uppbyggt på så vis att unga skall ha respekt för äldre. Äldre får tydligen uppföra sig som de själv vill. Det är konstigt hur man som "gammal" får uppföra sig hur man vill, men att alla unga "inte" kan upföra sig (i alla fall enligt många "gamla")Jobbar själv på butik och av alla kunder så är det oftast pensionerer eller äldre folk som uppför sig ohyfsata eller oträvlig mot oss som jobbar som försäljare.Unga har oftast respekt för äldre (inta alltid, men största delen har det) men dock är det en mycket större kategori av äldre som inte har någon respekt för oss yngre. Jag är inte så ung ( snart 30) men ändå så ung att äldre ofta kan säga taskiga komentarer eller bli sura då de inte får som de önskat m.m.Då jag började jobba hadde jag trott att det skulle va ungdomarna som skulle vara oträvligast och säga elaka saker till en om de inte fick som de ville men INTE. Blev mycket förvånad i början men nu har jag vant mig.men till saken : Äldre tror ofta att de vet bäst om de talar med någon som är yngre. Ingen skilnad vad saken gäller, eller hur mycket erfarenhet man har eller inte har. Den yngre skall vara tyst, ha respekt för den äldre, höra på och lära sig, för unga vet och kan inget.Ta inte åt dig säg åt dem att dra åt skogen eller ännu bätre säg åt dem nått i stil med : Ja då du va ung kanske det var så men idag vet ungdomarna bätre än så, därför gör vi nuförtden på detta sätt......Äldre skall också visa respekt mot yngre.
    Tack äntligen nån som förstår mig{#lang_emotions_smile}
    Har sammma erfarenhet som dig... Har jobbat på resturang i några år, gör det fortfarande.
    Och jag kommer just ihåg en kommentar jag fick från en gammal dam. Jag la pengarna på disken men det gör man ju enbart för hjärnan ska memorera hur mkt dom fick tillbaka och så tog jag nästa kund (hade jätte mkt att göra) Jag var inte otrevlig eller något.
    Men då fräste hon åt mig bara för att du strässar så mkt så kommer du dö innan du fyller 25. Och jag blev så paff så jag kläckte ut mig lite ledsamt att jag lever nog inte så länge för jag har kanser... Då blev hon paff och det var det som var meningen för så säger man inte!!!

    Och en annan sa till mig när jag vänta min son att vi unga bara knullar och skaffar barn hur som helt. Det inträffa också på mitt jobb...

    Tycker att man kan visa oss ungre lite mer respekt en så!!!

    Tack för dina värmande ord{#lang_emotions_wink}
  • Anonym (Respekt mot Unga)
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 19:38:22 följande:
    han testar inte dina gränser. Han är nyfiken och impulsiv.
    Barn kan börja testa/trottsa före det fyllt 3 år!

    Har egen erfarenhet!!!!!!!!

    Eller är det inte att testa sin mors envishet när man sitter 1 1/2 h vid matbordet för att man inte vill säger tack för maten då man är  ca 2 1/2 år?
  • Konvaljen
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 19:06:33 följande:
    problemet är att en tvååring inte kan kontrollera sina impulser eller förstå konsekvenstänkande. Att begära att de kan det är inte bara kontraproduktivt utan kan rent av vara nedbrytande för självkänslan.
    Ursäkta TS att jag stjäl din tråd men jag är bara så nyfiken på Lade Dahmer eftersom vi uppenbarligen har helt skilda åsikter.
    Hur anser du att man bör göra om en tvååring slår ett annat barn? Kastar mat på golvet? Bör man då inte avbryta beteendet?

    Sedan måste jag säga att jag inte gillar det du skriver om olika åldrar eftersom det är så himla varierande. Min tvååring pratar exempelvis bättre än många som är dubbelt så gamla som henne, att då säga att en tvååring inte kan förklara eller berätta blir ju inte direkt sant. (Nu var det bara ett exempel och ingenting som du sagt)

    Det jag menar är att barn är individer, precis som vuxna, med egenskaper och annat som varierar från person till person. Vad som gäller för din tvååring kanske inte gäller för TS tvååring.

    Jag tvivlar dessutom på att du skulle uppskatta om vilt främmande människor kom fram till dig på stan och ifrågasatte hur du uppfostrade dina barn. Sorry, men jag köper inte det.
Svar på tråden J*vla haggor som bara lägger sig i