• Kavat

    Allergitråden

    Allergitråden VÄLKOMNA TILL ALLERGITRÅDEN! Här är kan vi med allergiska barn eller egna allergier/överkänslighet ska kunna diskutera och utbyta tips, idéer, recept m.m. med varandra

    Allergiinformation, recept m.m. hittar du bl.a. på:
    www.allergimat.com och
    www.celiaki.se

    Förkylningsastma-tråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49885066.html
    Mjölkallergi hos bebisar:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m50744504.html
    Mjölkallergi hos äldre barn o vuxna:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m50743863.html
    Äggallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m50633598.html
    Sädesslagsallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m51217401.html
    Kostråd vid överkänslighet mot salicylsyra, bensoesyra och färgämen:
    www.familjeliv.se/Bloggar-4-51/b93380.html

    Den gamla allergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49715000.html

    Läkemedel i samband med graviditet & amning, kolla på www.janusinfo.se (eg för läkare och vårdpersonal)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-05 22:01
    Innehållsförteckningsguider (de vanligaste allergierna): utanallt.blogspot.com/search/label/Inneh%C3%A5llsf%C3%B6rteckningsguider

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-09-16 09:29
    Recept: www.familjeliv.se/Forum-3-22/m35281540.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-05-02 12:55
    Matallergi i FASS(Be läkaren läsa nedanstående FASS-länk om läkaren inte tror på allergi då RAST/prick inte visar något....)
    www.fass.se/LIF/lakarbok/artikel.jsp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-12-13 19:42
    FASS om allergi www.fass.se/LIF/illness/ViewIllness.action&docType=95&docTitle=Sjukdomar+%26amp%3B+besv%26auml%3Br

  • Svar på tråden Allergitråden
  • Kavat

    Tack för påminnelsen {#lang_emotions_flower}, dock hann jag ju inte i tid ändå...


    Miralicia skrev 2010-04-05 20:06:45 följande:
    En tass så den hamnar i listan
  • Kavat
    Mela78 skrev 2010-04-05 20:45:25 följande:
    Miralicia skrev igår: "Cloettas björnar antar jag det var då. Finns söta (röd-rosaaktig ask), sura (gul-grön ask) & salta (svart ask). Söta björnar: Socker, stärkelsesirap, gelatin, surhetsreglerande medel (citronsyra), geleringsmedel (pektin), ytbehandlingsmedel (vegetabilisk olja och E903), aromer, färgämnen (E120, E133, E160a)." Ja, det var av dessa jag tror att dottern fick smaka. Är något av innehållet sådant som man "brukar" reagera på som ägg, soja, mjölkallergiker?
    Min dotter tål inte rött färgämne karmin E120.
    Tydligen inte helt ovanligt att barn är känsliga mot färgämnen.
  • Kavat
    Finskaflickan (klipper in din text)
    Verkligen tack för svaret!

    Nej har inte testat tavegyl. Är de receptfritt?

    Har använt samma schampo sen han föddes, parfymfri alltid.
    Dom har kollat gluten och de visade inget, heller inte mjölkallergi (tror de va pricktest).

    Nu när du skriver om de där med ägg så har han faktist ätit en del sånt och idag har han kliat ihjäl sig!!!
    Det e sårigt på bakhuvudet!
    Och han kliar sig massor i ansiktet.. Men utslagen sitter som sagt på bakhuvudet/nacken.

    Ska defintivt prova de där med lapptest!

    slut på finskaflickans text

    *********

    Tavegyl är inte receptfritt, men ring läkaren och få det omdelbums!

    Som Miralicia skrev så är matdagbok toppen, samt att det kan vara fler allergier som t.ex mjölk. Sen när du skriver att det verkar bli värre av ägg så skulle jag ju gissa att det är (minst) en av bovarna. Testa att utesluta och se! Bästa sättet att ta reda på en allergi är att utesluta och sedan provocera. Men var superförsiktig med provocerandet, de blir oftast jätte känsliga när de varit utan.
  • Kavat
    Miralicia skrev 2010-04-05 23:31:46 följande:
    hon går redan på daglig (enkel-dubbel)dos antihistaminer och besväras av hosta och snorar pga pollen, dvs redan påverkat allmäntillstånd så risken är att hon ännu lättare reagerar på annat när kroppen/immunförsvaret redan är lite i uppror. Och kräkningar är inget som jag märkt att antihistaminer hjälper mot direkt (hon kräks av citrus). Hon har hittills aldrig ätit antibiotika nån gång i sitt snart 4-åriga liv, så jag har ingen aning om hur och om hon ev reagerar på det så därför svårt att veta vad det är hon reagerar på om det är misstänkta saker som hon ev kan reagera på som är med som hjälpämnen i de olika flytande penicillinsorterna, eller om det ksulle vara penicillinet i sig hon reagerar på. Men jag har hittat två flytande som bör funka ur hjälpämneväg i varje fall. Sen får jag diskutera kring lämplighet i det aktuella fallet utifrån misstänkt mikrob/lämplig antibiotika och att hon kanske kan få ett som är lite bredare än kåvepenin även om man helst vill använda så smalt som möjligt. Eftersom det nu kommer det vara en tandläkare jag ska diskutera antibiotikabehandling med och ingen läkare, känner jag mig aningens mer skeptisk till koll på allergier i relation till medicinering och ville kolla läget lite i förväg
    Lilleman tål inte Kåvepenin, fick superont i magen och sen började han spy upp det. Han svalde, men det kom upp lika fort. Försökte i flera omgångar efter några timmar osv (för jag visste ju vad läkaren skulle säga) men det kom upp varje gång.
    Han fick Erymax, det funkade på honom.

    Läkaren ville absolut ge starkare dos Kåvepenin, för då var det mindre mängd, och inte lika lätt att spy upp, enligt honom. Snacka om att inte vilja lyssna på patienten eller tro på mig. Men jag fick honom tillsist att skriva ut annan sort.

    Han fick det vid lunginflammation, vet att det skiljer lite också vad man ger till vad, men det har jag ingen koll på.

    Hoppas hon blir bra i munnen/tänderna snabbt lilla gumman! {#lang_emotions_heart}
  • Kavat
    Viccy skrev 2010-04-05 22:37:43 följande:
    Oj!! En allergitråd Här passar jag! Jag är allergisk mot det mesta! Sjukhusköket stönar när jag ska bli inlagd för då får de ner typ 2 A4-sidor och sen gör de ändå fel :-P De råkade ge mig Tofuglass när jag låg på förlossningen.. De hade fått för sig att jag inte tålde mjölk, men det stod ju SOJA :) Jag har massor med mat/korsallergier som beror på allergi mot timotej och björk! Jag kan aldrig gå ut och fika eller äta middag på restaurang :( Jag vågar aldrig åka utomlands :( T.o.m. min familj och släkt får det hett om öronen när jag ska hälsa på :( Mormor råkade en gång ge mig nougatglass (som hon hade köpt BARA till mig) istället för nöttårta Jag hade dött om jag råkat smaka innan jag dubbelkollade! Bokstavligen!!
    Välkommen!
  • Kavat
    finskaflikkan skrev 2010-04-05 22:01:13 följande:
    okej då ska jag ta bort dom på onsdag kl12 och läsa av på torsdag samma tid ungefär... Får vi se vad de blir.. Kommer ta bilder på dom sen och skicka fil till den här tråden så får ni kunniga oxå se om de e nåt...
    Låter bra!
  • Kavat
    EL I skrev 2010-04-06 15:43:10 följande:
    Miralicia: ok:( är det oftast det eller?? Finns det någon kräm som inte är stärkelsesirap i?? Han gillar det så mkt. Annars får jag väl kola själv:( undrar om han är så känslig för vete?? Vi har ju fått för oss att han inte är det. När han fick de röda kinderna hade han inte ätit något på morgonen vad vi vet... Kan en reaktion ta så lång tid som ett dygn?? Han var ju skitgrinig i natt men det röda kom först på morgonen men som sagt han hade även fått i sig lite mjölk...
    Om det inte står något efter stärkelsesirap, glukossirap fruktos-glukossirap osv så är det i de fall jag kollat upp gjort av vete/majs. De kan aldrig säga exakt vad, utan de tar ju det billigaste vilket då oftast verkar vara en blandning. Så har man tur så skulle det kunna funka om det är gjort av enbart majs, men det lät som att det oftare var vete och blandningar.

    Krämer och soppor, vad vi äter här hemma som är utan vete och sojasläktingar samt E202, finns  fler om man tål E202 och guar t.ex

    Sagolika blåbärssoppa,
    Sagolika nyponsoppa,
    Ekströms hallonkräm (lurar på vad den heter utan äpple, delikattess kanske, men det spelar kanske ingen roll i ert fall. Vi måste ta den dyrare varianten som är ren hallon)
    Ekströms har även fler krämer som bör funka för er. MEN deras soppor innehåller guarkärnmjöl i de flesta fall!

    En reaktion kan ta lååång tid, flera dygn - minst. Men det är svårt att veta på enstaka missar. Speciellt med barn som kan äta en smula här och var när man inte ser på.   Skönt att han annars mår så mycket bättre!
  • Kavat
    finskaflikkan skrev 2010-04-06 15:21:12 följande:
    Kan en allergi/astma sjukdom göraså att ett barns utveckling går långsammare framåt..?
    Inget vetenskapligt svar, men min son bars runt i sjal i stort sett dygnet runt fram tills han var 10 månader. Han skrek och hade ont och kunde inte sova osv. Ingen läkare trodde oss, därav att det tog så lång tid innan vi fick bort allt han inte tålde och han började må bra och vara glad, ligga själv på golvet och röra sig osv. Sen gick det i rasande fart. Men satte man ner honom själv dessförinnan var han bara ledsen och ja, han var rätt sen med att krypa, gå osv, eller tja han var väl 13-14 mån när han gick, men då sprang han. Så jag tror att det hämmade honom hans första tid i livet. Han fick ingen möjlighet att öva för han grät bara när han var själv.
Svar på tråden Allergitråden