Inlägg från: Miralicia |Visa alla inlägg
  • Miralicia
    Kavat skrev 2010-04-05 20:09:39 följande:
    Tack för påminnelsen , dock hann jag ju inte i tid ändå...
    Jag fick ett pm med en fråga om det fanns en ny för den förra hade gått ut, annars hade jag själv nog inte upptäckt det förrän lite senare under kvällen eller de närmaste dagarna. {#lang_emotions_wink}
  • Miralicia
    Angel Gbg skrev 2010-04-05 20:35:57 följande:
    Någon som vet vad teff heter på engelska?
    Klistrar in här med:

    teff eller tef på engelska. Jag har även stött på beteckningen etiopiskt "lovegrass" på svenska, så kanske även ngn motsvarighet till det

    Officiellt botaniskt namn är Eragrostis teff/tef
    (På franska: mil éthiopien)
  • Miralicia
    Helle76 skrev 2010-04-05 21:42:21 följande:
    Är det vanligt med födesämnesallergier + astma och pollenallergi? Äldsta dottern som är 4,5 år är på akuten nu pga svårt att andas, jobbig hosta och de på sjukvårdsupplysningen frågade om astma och pollenallergi.
    Absolut inte ovanligt.
    Det är många gånger som födoämnesallergier i småbarnsåren växer bort och går över till mer pollenrelaterade allergier och även astma när de kommer mer uppåt skolålder.
  • Miralicia
    finskaflikkan skrev 2010-04-05 21:56:40 följande:
    Nu hittade jag till den nya tråden!!! Kommer att va min bibel lång tid framöver! Har idag gjort LAPPtest på min son... Har två olika samtidigt i mitten av ryygen med några cm mellanrum. En e me mjölk och smör som "klister" och den andra e Ägg. Ska jag låta dom sitta i 2 eller 3dgr nu?
    Låt lapparna sitta i 48 timmar från det att du satte dit dem.
    Under den tiden får du se till att de inte blir blöta. Sen plockar du bort dem och då går det bra att han får bada igen.
    Och sen 24 timmar efter att du tog bort lapparna så läser man av.
  • Miralicia
    JPL skrev 2010-04-05 22:31:04 följande:
    Är det någon som är sjuk? Får ärligen säga att när G hade ÖI så glömde jag att kolla. Men är det inte artificiella aromer då? Han fick Kåvepenin och vi bytte en gång så att han fick en variant som man tog bara 2 ml av (3 ggr/dag i tio dagar) och som jag minns det skulle det inte vara någon smaktillsats alls i.
    Jo, det lär väl vara artificiella aromer, men det har ju inte hjälpt att M har kräkts av vissa saker med artificiella citrusaromer utöver vanlig citrus, och när vi testade en multivitamin med artificiell jordgubbssmak så blev hon rödflammig och kliade av det.

    Nog för att kåvepenin inte smakar gott så det är risk att kräkas av det, ska man chansa på div smakämnen där hon ev kan kräkas av dem {#lang_emotions_undecided}

    Det är M som det bara är skrutt med just nu {#lang_emotions_cry}

    Inte nog med de vanliga allergierna och att hon hostar så snart hon kommer utomhus (och vi har Bricanyl som räcker tills i morgon) - men som vc-läkaren ansåg bara var en vanlig förkylning som pollenallergiska pappan, pollenallergiska storasystern och M som snorade under förra pollensäsongen drabbats av samtidigt - och som bara visar symtom utomhus. {#lang_emotions_undecided}

    Hon har fått ett halvstort hål i en tand och ett par småförändringar på ett par andra tänder till och vi blev erbjudna att välja mellan de skulle fixa det i narkos eller "som vanligt" hos vanliga tandläkaren. Får man det valet så väljer jag i varje fall narkos för dotterns skull, men tyvärr lite väntetid att få tid för det. Men nu med början i lördags kväll så började hon klaga på att det gjorde ont i tanden emellanåt - inte nån av de med hål/förändringar i, utan det var på andra sidan i munnen.

    Efter lite lirkande med henne så visade det sig att det var tandköttet bakom bakersta tanden som det gjorde ont och när jag kände där så var det hårt under, som om det var en tand på G att komma upp där (typ 6-årstand fast hon inte fyllt 4 än).

    Och nu under eftermiddagen och kvällen så har hela kinden/underkäken på den sidan av ansiktet svullnat upp (den sidan där det inte var några hål), så nu blir det att ringa tandläkaren i morgon bitti och akuttid där för att se vad det är. Men antibiotika lär det ju bli av något slag är ju bara att räkna med, så lika bra att fixa lite koll innan på de alternativ som kan vara aktuella i flyande form för att spara lite tid för disussion/fassläsande när man får ta en diskussion om det.

    Efter lite Fassläsande så har jag i varje fall hittat Dalacin med körsbärssmak eller Amoxicillin Mylan med hallonsmak (inte att förväxlas med Amoxicillin Sandoz som innehåller citrus + guar) i flytande form som skulle kunna vara halvaktuella, annars får det väl bli att försöka med tabletter som går att krossa.
  • Miralicia
    Miralicia skrev 2010-04-05 23:10:40 följande:
    Jo, det lär väl vara artificiella aromer, men det har ju inte hjälpt att M har kräkts av vissa saker med artificiella citrusaromer utöver vanlig citrus, och när vi testade en multivitamin med artificiell jordgubbssmak så blev hon rödflammig och kliade av det. Nog för att kåvepenin inte smakar gott så det är risk att kräkas av det, ska man chansa på div smakämnen där hon ev kan kräkas av dem .
    Dvs ska man chansa och sen försöka avgöra om det var penicillinet i sig som hon kräktes av eller fick utslag av eller om det är smakämnena om den situationen skulle uppstå.
  • Miralicia
    Mela78 skrev 2010-04-05 23:17:34 följande:
    Jag har haft bra diskussioner med läkare om Pc/antibiotika-allergi, om man har en hyffsad lätt allergi kan man klara en kur med hjälp av allergitabletter. Detta förutsatt att man inte kan ta ett annat Pc/antibiotika istället pga den aktuella bakteriens känslighet. Tror du hon skulle klara en kur med hjälp av allergitabletter? Om inte får ni nog krossa tabletter.
    hon går redan på daglig (enkel-dubbel)dos antihistaminer och besväras av hosta och snorar pga pollen, dvs redan påverkat allmäntillstånd så risken är att hon ännu lättare reagerar på annat när kroppen/immunförsvaret redan är lite i uppror. Och kräkningar är inget som jag märkt att antihistaminer hjälper mot direkt (hon kräks av citrus).

    Hon har hittills aldrig ätit antibiotika nån gång i sitt snart 4-åriga liv, så jag har ingen aning om hur och om hon ev reagerar på det så därför svårt att veta vad det är hon reagerar på om det är misstänkta saker som hon ev kan reagera på som är med som hjälpämnen i de olika flytande penicillinsorterna, eller om det ksulle vara penicillinet i sig hon reagerar på.
    Men jag har hittat två flytande som bör funka ur hjälpämneväg i varje fall. Sen får jag diskutera kring lämplighet i det aktuella fallet utifrån misstänkt mikrob/lämplig antibiotika och att hon kanske kan få ett som är lite bredare än kåvepenin även om man helst vill använda så smalt som möjligt.

    Eftersom det nu kommer det vara en tandläkare jag ska diskutera antibiotikabehandling med och ingen läkare, känner jag mig aningens mer skeptisk till koll på allergier i relation till medicinering och ville kolla läget lite i förväg {#lang_emotions_undecided}
  • Miralicia
    EL I skrev 2010-04-06 08:33:29 följande:
    Nu fattar jag INGENTING. Sonen har varit sååå fin på sina kinder senaste dagarna. Han har ju varit "fin" i säkert 2 veckor men sista dagarna har det nästan varit omöjligt att se det alls. I går råkade han få i sig minimala mängder mjölk från storebrors glas innan jag hann se det Han var vaken i natt i flera timmar och skrek om vartannat. Nu på morgonen är han alldeles röd om kinderna igen. Sådär ILLRÖDA Tidigare har han ju inte blivit röd av mjölk utan (vad vi tror i alla fall) vete. Han fick inte i sig nåt vete i går förutom isf att stärkelsesirapen i Kiviks aprikoskräm, om det nu är vete??? Någon som vet???? Blir så ledsen när det varit så bra senaste tiden. Kan de röda kinderna vara en reaktion bara på att han fått i sig nåt han inte tål??? Att kroppen visar det så och att det inte alls behöver vara vetet i sig han får eksem av??
    Glukossirapen/stärkelsesirapen är med stor sannolikhet vete eller blandning av vete och majs eller potatis
Svar på tråden Allergitråden