Inlägg från: boktok |Visa alla inlägg
  • boktok

    Allergitråden

    t0va skrev 2011-09-11 22:23:47 följande:
    Någon som har barn på förskola, får era barn dricka vatten till allt eller får de mjölk? Min son får vatten till allt men de andra barnen får välja på mjölk eller vatten, funkar ju nu när han är liten och inte bryr sig men sen ska han väl få välja som alla andra eller?  

    Theo är inte så förtjust i rismjölk men just därför skulle det vara bra om han kunde få det på förskolan också så han kanske accepterar att dricka det, om han ska gå längre dagar och äta mer än bara middag så blir det ju svårt att få i honom kalcium mm. på den korta tiden hemma känns det som. 
    Min son har fått havredryck sen han började på förskolan för drygt 3,5 år sen. Det är fler barn som är allergiska som också dricker havredryck så de köper alltid hem det. Prata med personalen och hör om det är möjligt att de kan köpa hem rismjölk el liknande.
  • boktok
    Trasan0606 skrev 2012-05-29 22:20:59 följande:
    Jag har också funderat på det där med glass - för min egen del. Släpar liksom inte runt på en kylväska med 0,5 liters havreglass på stan... Köper Hemglass Fruttipinnar och har hemma i frysen. De är goda och mjölkfria. Har inte heller hittat Oatlys pinnglass.
    Den finns på ICA iaf, vi har inte köpt den i någon annan affär. Maila COOP annars och fråga om de har den i sortimentet och i vilka affärer man kan hitta den.

    Jag har mailat till Oatly och gett förslag på att de ska göra en pinnglass med chokladöverdrag som är Mjölk, ägg, soja och majsfritt. Jag fick till svar att det står nästan högst upp på deras lista. Tänk att kunna äta en sån glass, det vore underbart!
  • boktok
    ränderpåtvären skrev 2012-05-30 21:14:19 följande:
    Oatlys sexpack har utgått ur sortimentet. Återstår om det går att hitta en och en i glasskiosker eller på ICA då.
    Kunde inte äta Frutti som gravid, kanske går bättre nu.

    Någon som gör egen glass?
    Jaha vilken bra koll jag har då! Nu blir jag verkligen besviken eftersom det är den pinnglass som jag gillar bäst.
  • boktok

    Hej!

    Om det är någon som behöver Althera så har vi 6 oöppnade burkar. Bäst före datum är nästa år.

Svar på tråden Allergitråden