• Äldre 6 Aug 20:34
    976182 visningar
    16505 svar
    16505
    976182

    Allergitråden

    Hej!

    Jag har försökt läsa här i trådarna för att bli något klokare men det är ju sååå mycket att läsa! Kanske någon har något tips till en mamma som snart ger upp?

    Min dotter på 6-månader är allergisk mot ägg, mjölk och vete. Hon reagerar med hudutslag, eksem och fruktansvärd klåda vid minsta kontakt med vete. Ägg och mjölk har hon bara fått i sig som liten genom amning.

    För två månader sedan gick vi över till ersättning. Har provat Althera, peticate, Nutramigen men hon reagerar mot alla. I måndags fick vi nutramigen AA att testa men idag har hon fått världens klåda och vill inte äta... Vad är det i den som hon reagerar emot och vad kan hon nu få istället?! Måste ha lite "kött på benen" när jag ringer barnmottagningen känner jag, då det hela tiden varit en kamp att få någon hjälp i detta...

  • Äldre 7 Aug 03:11

    Åh, tack så mycket för det snabba svaret! Hoppas jag kan få detta nu då och att det funkar bättre!

  • Äldre 3 Oct 18:37

    Hej!

    Är det någon som kan svara på mina funderingar om FISKALLERGI? :)

    Har en dotter på 8 månader som är allergisk mot ägg, mjölk och vete. När hon fortfarande helammades misstänkte vi även fiskallergi men proverna visade inget på det. Hon har fått fisk flera gånger genom barnmatsburkar, utan nämnvärda problem.

    MEN, igår kokade jag en torskfilé och mosade med lite ärtor och potatis. Hon fick några små prickar runt munnen när hon åt men inte så att jag tänkte att det kunde ha med fisken att göra.

    1.5 timma senare kräktes hon dock en jättespya och blev alldeles rödflammig runt hela munnen. Sedan skrek hon och verkade ha magsmärtor hela kvällen och somnade av utmattning tre timmar senare än vanligt.

    Idag har magen varit helt ras på henne och hon har kräkts flera gånger vilket hon aldrig brukar göra.

    Jag fick en tid till barnmedicin med först i mitten på november. Någon som känner igen detta? Men kan det verkligen vara fisken eller har hon fått i sig något annat/fått en släng magsjuka?

  • Äldre 5 Oct 21:44

    Liol1973: Såg vad du skrivit nu, och typiskt var väl det. För i eftermiddag gjorde jag egen ärtsoppa och lät tjejen äta några skedar innan jag saltade den. Sedan var det läggdags och hon somnade utan problem men vaknade ganska snart och hade precis som sina gamla koliksmärtor fast mycket värre! Hon rev sig i ansiktet och skrek tills hon inte fick någon luft. Höll på i en timma innan hon slocknade av utmattning och flera gånger under tiden var jag nära på att ringa 112 för jag i paniken fick för mig att hon fått tarmvred och var döende eller något sånt :-/

    Så ja, det lutar väl mer åt ärtorna nu!

Svar på tråden Allergitråden