• Kavat

    Allergitråden

    Allergitråden VÄLKOMNA TILL ALLERGITRÅDEN! Här är kan vi med allergiska barn eller egna allergier/överkänslighet ska kunna diskutera och utbyta tips, idéer, recept m.m. med varandra

    Allergiinformation, recept m.m. hittar du bl.a. på:
    www.allergimat.com och
    www.celiaki.se

    Förkylningsastma-tråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49885066.html
    Mjölkallergi hos bebisar:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m50744504.html
    Mjölkallergi hos äldre barn o vuxna:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m50743863.html
    Äggallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m50633598.html
    Sädesslagsallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m51217401.html
    Kostråd vid överkänslighet mot salicylsyra, bensoesyra och färgämen:
    www.familjeliv.se/Bloggar-4-51/b93380.html

    Den gamla allergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49715000.html

    Läkemedel i samband med graviditet & amning, kolla på www.janusinfo.se (eg för läkare och vårdpersonal)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-05 22:01
    Innehållsförteckningsguider (de vanligaste allergierna): utanallt.blogspot.com/search/label/Inneh%C3%A5llsf%C3%B6rteckningsguider

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-09-16 09:29
    Recept: www.familjeliv.se/Forum-3-22/m35281540.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-05-02 12:55
    Matallergi i FASS(Be läkaren läsa nedanstående FASS-länk om läkaren inte tror på allergi då RAST/prick inte visar något....)
    www.fass.se/LIF/lakarbok/artikel.jsp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-12-13 19:42
    FASS om allergi www.fass.se/LIF/illness/ViewIllness.action&docType=95&docTitle=Sjukdomar+%26amp%3B+besv%26auml%3Br

  • Svar på tråden Allergitråden
  • Mela78

    Tack för svaren ang. mertid mm. Gissade nästan att vi nog inte uppfyller kraven. Dotterns äggallergi och sonens cashew/pistageallergi är allvarliga, men de ger inte speciellt mycker extra jobb, mer än att läsa innehållsförteckningar. För visst finns det inte i normen att man ska kunna äta ute på restaurang? För det vågar vi inte, och pga känns det ibland som att vi lägger mycket mer tid på maten än "vanliga" familjer.
    Behöver inte åka till mottagningen eller akuten speciellt ofta längre, har nu fått ganska bra ordning på sonens förkylningsastma.

  • Icis86

    Fråga: Barn som är allergiska mot födoämnen - löper de större risk att bli allergiska även i vuxen ålder eller mot annat, tex. pälsdjur m.m

  • EL I

    Måste ha lite mer råd. Sonen blev ju illröd om kinderna igen efter att han fick stärkelsesirap i en kräm måndag och tisdag. Onsdag fick han helt vetefritt igen. De röda kinderna är kvar men det är ju inte så underligt. Det tar ju lite tid att få bort eksem. Fortfarande lite dåliga nätter, kanske inte heller så underligt då magen brukar sitta i några dagar till MEN det konstiga är att hans eksem i ansiktet blir värre under dagen. Alltså på morgonen är han röd men sen blir han sådär ilsket röd, mer och mer under morgonen/fm, så det ser ut att göra ont.

    Varför blir det värre? Han får ju inte vete alls nu? Det lägger sig liksom under natten.

  • Tibell

    Någon som vet när den mjölkfria gröten kommer tillbaka till apoteket ?!
    Och finns det någon annan gröt jag kan ge henne om det nu skulle dröja allt för länge ( mjölk och veteallergi ) ?

    EL I : Oj vad konstigt det låter! Stackars lillkillen! Kanske kontaktkänslig?! Eller att han springer och liksom blir varm..då blir ju automatiskt eksemen varmare de med!
    Eller att det kanske kliar ?! För kliar han på det eller kanske gnuggar något mot kinderna så blir det ju såklart värre! Bara ett par funderingar.

  • EL I

    Kontaktkänslig vet jag inte. Funderat på det men han får ju inget med vete nu o han har ju bara eksem på kinderna, men funderat på det har jag då han blir rödare när han äter. Å andra sidan har han ju varit helt fri från eksemen i en vecka när han inte hade fått nån vete på en hel vecka. Om han var kontaktkänslig borde han ju inte blivit bRa då heller?! Värme är ju helt klart ett alternativ. Det konstiga är att det blir så ilsket. Har aldrig sett honom klia med händerna men det ser ut att svida:( värmen är väl det mest troliga...

  • Tibell

    Ja hade han varit kontakt känslig så hade han nog haft eksem även när han var helt vetefri! Ni har inte kunnat se något annat samband med vad NI äter och när hans kinder blev röda !? Som dottern rex, har vi själva ätit något med mjölk och sedan pussar på henne så får hon eksem. Dock aldrig så ilsket röda som din son har! Så antagligen beror det på värmen. Eller att han kanske gnuggar något mot kinderna ( just för att det svider )

  • EL I
    Tibell skrev 2010-04-08 09:14:58 följande:
    Ja hade han varit kontakt känslig så hade han nog haft eksem även när han var helt vetefri! Ni har inte kunnat se något annat samband med vad NI äter och när hans kinder blev röda !? Som dottern rex, har vi själva ätit något med mjölk och sedan pussar på henne så får hon eksem. Dock aldrig så ilsket röda som din son har! Så antagligen beror det på värmen. Eller att han kanske gnuggar något mot kinderna ( just för att det svider )
    han får ju eksemen när han äter vete och då blir de sådär ilska några timmar upp till en dag efter tat han ätit vete...men sen bleknar de på nätterna och sen blir de ilskna på dagtid igen, men de är aldrig borta. Det var bara som sagt efter 1 vecka med helt vetefritt som de försvann.

    har rinte sett något samband med att vi rör honom eller vad vi äter etc.
  • Tibell
    EL I skrev 2010-04-08 09:29:27 följande:
    han får ju eksemen när han äter vete och då blir de sådär ilska några timmar upp till en dag efter tat han ätit vete...men sen bleknar de på nätterna och sen blir de ilskna på dagtid igen, men de är aldrig borta. Det var bara som sagt efter 1 vecka med helt vetefritt som de försvann.har rinte sett något samband med att vi rör honom eller vad vi äter etc.
    Jaha okej. Men då tar det nog bara lite tid innan de försvinner helt igen då! Stackars liten =(
  • FenomenaA
    Icis86 skrev 2010-04-08 08:30:56 följande:
    Fråga: Barn som är allergiska mot födoämnen - löper de större risk att bli allergiska även i vuxen ålder eller mot annat, tex. pälsdjur m.m
    Jag frågade samma sak när jag pratade med en överläkare i förrgår ang. min sons klåda och allergier. Hon avrådde från pälsdjur, hon sa att vi kunde se hur det utvecklas när han är äldre. Lillen är nu snart 7 mån.
  • Mamsie
    Fåret Shaun skrev 2010-04-07 22:23:53 följande:
    webbutik.barnmatsbutiken.se/aktuellt
    Intressant sortiment - bra att det finns alternativ!
    Miralicia skrev 2010-04-07 22:44:26 följande:
    Jag har just mailat dem ang att de skriver att barngröten är utan vete när den innehåller dinkelflingor (och dessutom innehåller havregryn & kornflingor som knappast lär vara utan kontamination av vete).
    Bra! Det är ju sanslöst att göra så...

    Jag hittade också webbutik.barnmatsbutiken.se/aktuellt/tillskottsblandning-av-getmjolk-steg-2-fran-6-man.html
    Tillskottsblandning av getmjölk
    Man undrar ju vad det är för målgrupp de tänkt sig?
    - "baserad på getmjölk istället för komjölk."
    Att den är på getmjölk istället för komjölk hjälper inte med tanke på att man oftast reagerar även på får-/getmjölk som komjölksallergiker.
    - Innehåller laktos.
    Jag betvivlar att den är så ren att mjölkallergiker tål den.
    - "eller blandas med Holles mjölkfria gröt och välling "
    Gör det gröten/vällingen mjölkfri då eller?

    USCH så irriterande!
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
Svar på tråden Allergitråden