• Kavat

    Allergitråden

    Allergitråden VÄLKOMNA TILL ALLERGITRÅDEN! Här är kan vi med allergiska barn eller egna allergier/överkänslighet ska kunna diskutera och utbyta tips, idéer, recept m.m. med varandra

    Allergiinformation, recept m.m. hittar du bl.a. på:
    www.allergimat.com och
    www.celiaki.se

    Förkylningsastma-tråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49885066.html
    Mjölkallergi hos bebisar:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m50744504.html
    Mjölkallergi hos äldre barn o vuxna:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m50743863.html
    Äggallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m50633598.html
    Sädesslagsallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m51217401.html
    Kostråd vid överkänslighet mot salicylsyra, bensoesyra och färgämen:
    www.familjeliv.se/Bloggar-4-51/b93380.html

    Den gamla allergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49715000.html

    Läkemedel i samband med graviditet & amning, kolla på www.janusinfo.se (eg för läkare och vårdpersonal)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-05 22:01
    Innehållsförteckningsguider (de vanligaste allergierna): utanallt.blogspot.com/search/label/Inneh%C3%A5llsf%C3%B6rteckningsguider

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-09-16 09:29
    Recept: www.familjeliv.se/Forum-3-22/m35281540.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-05-02 12:55
    Matallergi i FASS(Be läkaren läsa nedanstående FASS-länk om läkaren inte tror på allergi då RAST/prick inte visar något....)
    www.fass.se/LIF/lakarbok/artikel.jsp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-12-13 19:42
    FASS om allergi www.fass.se/LIF/illness/ViewIllness.action&docType=95&docTitle=Sjukdomar+%26amp%3B+besv%26auml%3Br

  • Svar på tråden Allergitråden
  • Färgen

    De har ett "akutkit" på dagis med spruta och tabletter sen har vi informerat alla föräldrar om att vara extra noggranna.

  • shine
    Färgen skrev 2013-09-25 11:13:36 följande:
    Shine: två år säger de här. Tror de måste varit utsatta för ämnet innan men osäker. Jag har pratat lite med dotterns allergiläkaren ang hur vi ska tänka med lillebror å hon tyckte inte man ska utesluta då hon menade på att det kan leda till överkänslighet utan man ska introducera försiktigt. Så här får lillebror allt att äta .
    Oj, det var länge hos er. Vår äldsta son tog dom blodprov på när han var 6 månader. 
  • Färgen

    Shine: de menar att tester innan inte är tillförlitliga utan säkrast resultat går man genom uteslutning.

  • shine
    Färgen skrev 2013-09-26 22:11:28 följande:
    Shine: de menar att tester innan inte är tillförlitliga utan säkrast resultat går man genom uteslutning.
    Okay. Vi trodde vår äldre son bara var mjölkallergiker men efter blodprovet så visade det även ägg. Sen när han blev lite äldre visade provet även lite vete. Vi utesluter även soja och fisk. Han fick torsk och blev knallröd om kinderna och utslag. Så vi har uteslutit det även fast det inte syns på testerna.

    Vi kör ju den kosten här hemma så jag håller mig borta från dessa ämnen vilket fall som helst. Har världens mysigaste bebis här hemma på 4 månader som är glad så fort man tittar på honom. Sover bra och är på gott humör. Dock har han fått utslag. Har även uteslutit baljväxer. Förstår inte vart dessa utslag kommer ifrån!

    Tycker så synd om honom. Vill inte han ska få lida som storebror. Även fast han visar mycket bättre humör så vill jag ändå inte att han ska ha några utslag som kliar.

    Vet inte hur jag ska göra... Får en känsla av att allergimottagningen tycker jag ska köra på som vanligt med mjölk, ägg och vete... men dom får ju inte ta konsekvenserna på en skrikandes och plågad bebis. Lätt för dom att säga.

    Hade hoppats på kunna göra ett test som visar vad det kan vara... 
  • Färgen

    Shine: vi har lite samma. Har världens gladaste 8mån hemma, nu har vi inte uteslutit något men jag har inte vågat introducera rena mjölkprodukter riktigt än (han äter istortsett sett vanlig mat själv nu). Men han har oxå börjat få lite torrfläckar, de flesta får jag bort genom att smörja med lite mjukgörande men några har jag behövt kortison på.
    Jag önskar inget mer än att han ska slippa allt strul som storasyster har, så hoppas det håller sig borta.

  • Rosdraken

    någon här med mjölkprotein allergiska barn där reaktionen dels kommit vääldigt långsamt och flera dagar (nästan 2 veckor efter provocerins start) ?

    Vår flicka provocerades först för vete som vi uteslutit i ca 1 år och efter 3 veckor utan någon form av reaktion alls antog vi att det går bra igen!

    Underbart, verkligen så kul MEN nu till frågan

    Vi återinförde mjölken långsamt började på ett kryddmått i mjölken för att öka lite var dag så kom vi under en vecka upp i 1 ½ msk i maten + att vi testade ost på mackan. Efter någon dag med denna version så började vi märka en reaktion hemma där hon bara skrek och skrek (precis ett sånt skrik som hon skrek innan vid reaktion det låter på ett speciellt vis panikartat). Hon fick även feber (läkaren vi var till sa att det inte kunde vara en reaktion, men nästa jag fråga sa att det kunde vist vara en reaktion på mjölken,,,,,,)

    så vi plockade då bort allt igen utom osten, då det kändes som att den gick ok. Men efter nästan 14 dagar med enbart ost på  mackan en gång om dagen (2 om hon åt mellis på fsk) så började vi märka hemma att febern kom tillbaka och ytterliger en kväll/natt av skrik och gråt.

    Funderar bara på om det är så att hon reagerar så långsamt eller om vi övertolkar även om jag inte tror det!!  


    Sonja 20/5-10 Kajsa 7/6-11 Lisa 23/6-12
  • liol1973

    Hej, jag vet inte hur ren ost är från vassle som regel, men kan mycket väl tänka mig att det finns kvar spår av det i osten (och antagligen i varierande grad på olika ostsorter/batchar). Eftersom hon verkar reagera på vasslen skulle det i sådana fall bygga på lite vassle i kroppen varje gång som hon äter ost, och med ost varje dag skulle det då vara rätt väntat att bägaren till slut rinner över. Personligen skulle jag dra ner på osten så att eventuella vasslerester hinner gå ur kroppen och inte byggs på.

  • Rosdraken

    vi har helt slutat med allt vad mjölkprotein heter gjorde vi direkt när vi började se tecken på reaktion. så nu är det helt ren kost igen minst ett halvår igen innan jag misstänker de vill ha oss att provocera igen även om jag själv nog vill vänta ett år. Hon är ju så liten än.


    Sonja 20/5-10 Kajsa 7/6-11 Lisa 23/6-12