• Anonym

    Bedömning ang betald bukplastik via landstinget. 10 dagar kvar! Bilder på hänget finns på bloggen!!

    Idag är det 10 dagar kvar tills jag ska till vårdcentralen för bedömning av "mitt häng". 2 täta graviditeter och en rejäl viktnedgång har gjort sitt - och jag kan inte ha det såhär längre.

    Det är ett enormt steg för mig, att ens RINGA vådcentralen, och jag är döööö nervös för vad de kommer säga då jag "visar mig".

    Därför väljer jag nu att gå ut med min bloggadress. www.mintjockis.blogg.se
    Där har jag bilder på mitt häng, ja lite info och tankar kring det hela..

    Jag gör det som JAG tror kan förbereda och ev. stärka mig inför den inbokade läkartiden och jag är enormt tacksam för lite respons. Både positiv och negativ, men ELAK respons klarar jag mig utan. Tack.

    Jag är ändå tillräckligt svag och nedtryckt som det är...

    Kanske är det fler där ute som lider av samma sak? (fast jag känner mig som ensammast i världen!) Eller är det nån som gått igenom en bukplastik, som vill dela med sig?

    Vad som helst, alla tankar och ord, är välkomna.

    Jag tackar för att ni tog er tid att läsa, ha en trevlig kväll!

  • Svar på tråden Bedömning ang betald bukplastik via landstinget. 10 dagar kvar! Bilder på hänget finns på bloggen!!
  • Anonym

    Jag antar att det här inte är det svar du vill ha kanske...

    Men...Vilket häng?!

    Jag ser bara en alldeles fullkomligt normal mammakropp. Jag ser inte en antydan till häng, såvida du inte rullat ner det långt innanför byxkanten. Jag tycker att du har jättefin kropp, och jag "hoppas" att de inte beviljar dig en operation. Vad sänder det isåfall för signaler till oss- att man inte ska få ha minsta rynk på magen efter att ha fött flera barn tätt?!

    Nä, jag kan ärligt talat inte alls se vad som är fel med din kropp.

  • Anonym
    Anonym skrev 2010-04-05 21:22:41 följande:
    Jag antar att det här inte är det svar du vill ha kanske... Men...Vilket häng?! Jag ser bara en alldeles fullkomligt normal mammakropp. Jag ser inte en antydan till häng, såvida du inte rullat ner det långt innanför byxkanten. Jag tycker att du har jättefin kropp, och jag "hoppas" att de inte beviljar dig en operation. Vad sänder det isåfall för signaler till oss- att man inte ska få ha minsta rynk på magen efter att ha fött flera barn tätt?! Nä, jag kan ärligt talat inte alls se vad som är fel med din kropp.
    Titta på inlägget som heter lite hemska bilder.
    Jag kan förstå att du vill bli av med hänget och hoppas att du får hjälp med det.
  • Anonym
    Tack för alla era svar, positiva som "negativa". SKÖNT att ingen varit elak iaf :@

    Kanske var det lite dumt att inte skriva i TS att "hängbilderna" finns längre ner på bloggen. De som är i det senaste inlägget, med kläder, var mest för att jag tycker det är lite dumt om de "tvingar" mig att gå ner mer i vikt innan jag får en OP.
    Jag trivs i denna vikten, har man vägt 103 kg så är 68 kg UNDERBART att väga. Jag har aldrig varit "smal"... Nu är det bara hänget som måste bort.

    Nån skrev "Vilket häng"? Vet inte om denne sett häng-bilderna jag har längre ner i bloggen? Mitt häng är 6 cm - mätt från "överslaget", alltså där hänget börjar.

    Jag mår fruktansvärt dåligt av det, vet inte om man ska stoppa in det i brallan eller ha det hängandes utanför. Sjukt äckligt båda delarna.

    Det samlas svett under hänget vilket skapar en enorm klåda, till och från, och förra gången jag sökte hjälp (var i augusti förra året) så dokumenterades "svamp" och jag fick Talk utskrivet på recept. 

    Jag ska ta lite nya bilder på hänget idag, och lägga ut på bloggen. Jag kan ju säga så att det hänger mer och mer - för varje KG jag går ner. Propotionerna på kroppen var betydligt bättre när jag vägde 103 kg! 

    Förresten, till dig som undrade. Jag går ner via GI metoden, det funkar verkligen KANON för mig. Igår började jag med rivstarten för att göra alla chanser större, till att få en bukplastik betald. 

    Jag kan också tillägga att jag nyss fyllt 25 år.... 


    - Tack än en gång, till er alla, för att ni orkat svara.  
  • Anonym

    Reglerna för att få en operation brukar vara att man skall ha varit stabil i sin vikt i 3 år innan de opererar. Jag vet inte hur länge du haft din nuvarande vikt. Men om de inte vill operera ännu så se till att få hjälp av en sjukgymnast som kan hjälpa dig att trimma musklerna.

  • Anonym

    Heja TS!!!

    Jag fyller 28 i år, har gjort tre snitt (inte självvalt, har varit tvunget) och har snart nått min målvikt. Jag har också häng Har tränat hårt på friskis, både styrke och konditionsträning hela våren, men hänget vägrar försvinna. Men det värsta för mig är att brösten blivit så totalt förstörda. Det skiljer en kupstorlek på dem, det ena är runt, hyffsat fast och fortfarande ok, medans det andra hänger platt som på en tant. Jag gråter varje gång jag ska ta på mig en bh, det är så hemskt! Om det åtminstonde hade gått att köpa en bh som sitter bra och gör bysten snygg, men det är ju inget bröst som passar, vilken bh jag än köper...Så jag vet hur du har det.

    Jag har alltid sagt att jag aldrig skulle kunna plastikoperera mig, men nu har jag ändrat mig. Det finns ingen träning i världen som kan få min kropp att se ok ut igen. Får jag inte det hela betalt så tänker jag spara och betala själv.

    Massor av kramar & lycka till på din resa!

  • Anonym

    Nu har jag tagit bilderna, ska bara lägga upp dom på bloggen också...

    Nån undrade om det är samma person, avklädda som påklädda bilder, och visst är det det. Kanske därför ingen förstår när man klagar, för man lyckas dölja det så bra som möjligt.. (höga tighta trosor, byxor till naveln så jag får plats med hänget innanför, långa linnen och pås-tröjor..)

    Men, nu kommer den bistra sanningen - dagsfärska bilder - på bloggen snart.

    Jag har varit ute och gått en massa under tiden jag ätit GI. Motionen är minst lika viktig! Men hör och häpna har jag också bundit ett årskort på Friskis och svettis - och vet ni? NU ÄLSKAR JAG ATT TRÄNA!!

    Trodde aldrig för mitt liv att jag skulle säga detta, jag som aldrig satt min fot på gym/träningslokaler innan.

    Det började med spinning, där man satt i ett väldigt dunkelt rum, med hög musik, och cyklade. Ingen som såg "hur man såg ut" - och alla svettades gärnet!

    Sen testade jag Bousu, Yoga, jag gick till gymmet (tidigt på morgonen för att slippa alla "spännisar", det var jag och pensionärerna!) :) och till sist testade jag ett Step-pass.

    Då var jag mammaledig och gick ofta, 3-4 gånger i veckan. Nu blir det lite färre tyvär, svårt att hinna med med jobb och två små huligan kids :p

    Men, jag försöker att gå ut och gå, en extra runda till och från dagis räcker! :)

  • Anonym

    Åh, tusen tack. Ni anar inte vad det värmer. Vill mer än gärna kunna inspirera någon annan, dels därför jag valt att lägga ut bilder.

    Jag hoppas att jag nån dag ska våga stå upp för vem jag är, men just nu finns inte det självförtroendet tyvär..

  • Anonym

    Anonym (&&) : Tack för ditt svar, och att du delar med dig av dina erfarenheter. DEt landstinget jag bort i hyr in en privatklinik så man får utföra operationen där, hos en plastikkirurg.

    Jag hoppas att jag då får valet att kanske kunna "lägga till mellanskillnaden" för att de ska göra det ordentligt och så jag blir nöjd. Ja, det är i alla fall vad jag hoppas....

    Inte länge kvar nu, iih :)

  • Anonym

    Bara 7 dagar kvar idag - vid den här tiden om en vecka sitter jag på vårdcentralen för bedömning. Nedräkningen har börjat! :)

  • Anonym

    Jag blev "godkänd" och fick en remiss till plastikkirurgen, som alltså tar det slutgiltliga beslutet. Nu följer en lång väntan på att bli kallad.....

    Åh håll tummarna!

  • Anonym

    oh jag visste inte att folk läste.... får man inga komentarer har man ingen koll, så komentera gärna när ni varit inne. räcker ju med ett "hej" :)

    Så ska jag försöka blogga mer!

  • Anonym

    Hej igen alla. Tänkte bara säga att jag fortfarande inte fått nån kallelse... börjar tröttna på att vänta :( 

  • Anonym

    Personligen tycker jag inte landstinget ska göra sådana operationer som inte har en medicinsk grund,det finns patienter med bröstcancer som får vänta upp till sex veckor för att få en operation,hemskt att gå med ett tumör så länge som kan sprida sig mer och mer.
    I ett sådant samhälle finns inte utrymme för estetiska operationer.Jag tycker att man ska betala sådant själv,på mitt sjukhus där jag jobbar gör vi inte ens sådana operationer längre.Bra tycker jag.

  • Anonym
    Anonym skrev 2010-09-23 08:42:42 följande:
    Personligen tycker jag inte landstinget ska göra sådana operationer som inte har en medicinsk grund,det finns patienter med bröstcancer som får vänta upp till sex veckor för att få en operation,hemskt att gå med ett tumör så länge som kan sprida sig mer och mer.
    I ett sådant samhälle finns inte utrymme för estetiska operationer.Jag tycker att man ska betala sådant själv,på mitt sjukhus där jag jobbar gör vi inte ens sådana operationer längre.Bra tycker jag.
    Fast då måste man ju också begränsa och styra vad läkarna väljer att specialisera sig inom och hur skulle det gå till? Olika kirurger gör olika operationer. Bröstkirurgen samarbetar förstås med en plastisk kirurg men det samarbetet handlar mest om rekonstruktion. 
  • Anonym

    har fortfarande inte blivit kallad... o remissen skickades i mars :(

  • Anonym

    ska det inte? 3 månader? Oj. Ja, då får jag kanske ringa och höra på måndag då.. tack snälla.

Svar på tråden Bedömning ang betald bukplastik via landstinget. 10 dagar kvar! Bilder på hänget finns på bloggen!!