Glassig premiär för ny Min ort-film
Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Knöl i bröstet

  Sön 11 apr 2010 21:48 Läst 2092 gånger Totalt 2 svar
  Anonym (oroli­g...)
  Visa endast
  Sön 11 apr 2010 21:48

  För ngr dagar sen upptäckte jag en knöl i vänstra bröstet, på ovansidan. Alltså inte en körtel, det här är helt annorlunda.


  Jag brukar undersöka brösten då å då så jag vet hur dom känns i olika stadier av menstruationscykeln, körtlerna är alltid lite "knögliga" och ojämna, men den här är liten, hård och känns helt slät.
  Jag har googlat på bröstcancer och allt vad det kan vara, kännes helt overkligt. I vanliga fall om det är nåt jag "drabbats" av så har jag alltid berättat, iaf för min mamma, men nu klarar jag inte av det.....
  Har inte berättat för nån, kände att jag behövde ventilera lite här, anonymt tills vidare.
  Nån som känner igen sej el känner nån som vart med om detta?
 • Minna0­7
  Visa endast
  Mån 12 apr 2010 00:27 #1

  Kolla hos en läkare omedelbart. Kan absolut vara tumör. Låter inte bra i.o.m. att du verkar känna dina bröst så väl men ändå reagerar starkt på detta. OM det nu är något allvarligt måste du få vård så snabbt som möjligt för att minska risker för spridning...


  Kolla upp om du känner igen dig på klassiska cancersymptom, nattliga svettningar, viktnedgång, tappar hår osv... dessa symptom är dock ingen självklarhet att man får, och vid bröstcancer ligger inte heller modertumören vid några viktiga organ som kan påverkas.
 • Anonym (Jag också)
  Visa endast
  Mån 12 apr 2010 02:04 #2

  Hej !
  Jag hade samma sak i somras, en liten hård typ mandelformad knöl på ovansidan av bröstet. Jag känner också mina bröst väl och jag for till en läkare som skickade remiss till mammografin. Dit kom jag snabbt och dom kollade brösten noggrannt och konstaterade att det var inte bara en utan två vätskefyllda cystor i bröstet. Absolut inget farligt utan tydligen kan de komma ibland och beror på hormoner.
  Jag tycker självklart att du ska kolla upp dina bröst men måla inte fan på väggen, oftast är det ofarliga knölar.
  Jag ska hålla tummarna !

  Lycka till

Svara i tråden: Knöl i bröstet
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Känsliga rummet
Svara i tråden...

Innehåll