• Äldre 13 Apr 08:15
    30429 visningar
    53 svar
    53
    30429

    största bebisen ni vet om?

    Min dotter vägde 4850 g 54 lång när hon efter två dygns igångsätttningsförsök snittades ut med sövt snitt (mådde bra som tur var!)


    Då hade man låtit mig gå 14 gdr över tiden trots att magen mätte 2 standaradavvikelser över översta kurvan och jag är liten själv.
  • Äldre 13 Apr 09:04
    #9

    Ja man kan tycka att det borde kännas på utsidan sas.  När de kände på min mage hade de svårt att avgöra hur bebisen låg och på ultraljudet hade de svårt att se hur moderkakan låg. Med facit i hand sa de att det var för att bebisen låg "överallt" i magen och moderkakan var så stor att den låg både på höger och vänster sida 


    (vägde ca 1 kg!). Ultraljudet beräknade att hon skulle väga ca 4200 vid födseln. Normalt huvudomfång iaf...
  • Äldre 13 Apr 11:36
    #11

    Om det inte är för privat, får jag fråga om det blev vaginalt eller snitt? Jag ska på bäckenmätning nu i maj, eftersom bebis nr 2 ofta är större än den första enl min barnmorska...

  • Äldre 13 Apr 21:32
    #31

    Roligt att höra om alla stora bebisar! Ingen mer i min föräldragrupp ade så stor som vi, det vara bara 3-3, 5 kg-bebisar för övrigt hi hi och så vår klump då.


    Jag åt regelbundet och bra under graviditeten dvs inte massa kakor och godis. Ingen diabetes. Jag är under 1.60 lång och normalviktig. Min man är lång men smal.
    Jag håller med, det ÄR skamligt att bara vänta ut så stora bebisar utan att ens erbjuda ett extra ultraljud.
    Jag fick inte mitt extra ultraljud förrän i sista stund och då var det liksom redan ett faktum. De tror att igångsättningen misslyckades pga att barnet var så stort. Hade ingen förlossningsrädsla innan (det var mitt första barn) men NU har jag det.....
    Ändå gick snittet fint och alla var jättesnälla! Är rädd att nästa bebis blir enorm och att jag inte kan föda vaginalt, att alla bara väntar ut tills det är för sent precis som den här gången.
  • Äldre 14 Apr 09:03
    #39
    N21 skrev: "Kräv ett tillväxtultra, jag fick första i v32,andra var planerat i v39+5?? men blev ändrat till 36 för sfmåttet blev så stort.. 42cm..  men ja fick tjata och tala om att vi hade stora barn i släkten osv.. fick till svar att de vi inriktar oss på är dom små barnen.. jahaaa?? fick iaf ett dan före julafton..snabbt som attan för vi vart inklämda.. men men.. stösta ja sett vägde 4,8 å va 56cm.. rekordet för vaginalt på mett sjukhus trodde dom var runt 5kg.. vi frågade på tul..." 
    Så konstigt att säga att man koncentrerar sig på de små barnen... Klart man måste få extra ul med stort barn, det ska ju kunna komma ut liksom...

    Ja, jag kommer kräva extra tillväxtultraljud om jag blir gravid igen! Särskilt som min barnmorska säger att barn nr 2 nästan alltid är större än barn nr 1 (Hjälp!)
    Jag vill gärna föda vaginalt om det går, men inte 5 kg bebis igen tack! En väninna till mig blev igångsatt v 37+0 pga stort barn. Får se om man kan få nåt sånt... Beror på vilken läkare man pratar med, nån hävdar helt kallt att man "väntar ut barnet" och nån annan tycker att man av humanitära skäl kan sätta igång (Plus att man vill ju inte att bebisen fastnar halvvägs ute.....)
    Vi får se vad min bäckenröntgen visar först, sen vill jag prata med en vettig dr och inte nån oförstående..
Svar på tråden största bebisen ni vet om?