Inlägg från: johnjohn |Visa alla inlägg
  • johnjohn

    ge barn smisk?

    jag såg ett pogram i veckan, tror det var svt som handlade om barnaga att dt blivit vanligare på senare tid i sverige. 

    har du som är uppvuxen efter att Aga försvann typ 1979 fått smisk under din uppväxt? (med smisk menar jag smisk på rumpan) vad anser du om det?

    skulle du själv kunna ge smisk till dina barn?

  • Svar på tråden ge barn smisk?
  • johnjohn
    Anonym skrev 2010-04-13 10:01:26 följande:
    Aldrig, aldrig, kan ju vara så att invandringen gör att aga ökar.
    tror verkligen inte det beror på invandrigen utan på ett allmänt synsätt mest. i pogrammet jag såg så var det endast svenska män ock kvinnor inblandade.  Och heller ej att invandrare är mer representerade.
  • johnjohn
    Lady Dahmer skrev 2010-04-13 10:00:14 följande:
    Jag är född 76 och ja, jag har fått smisk under min uppväxt. Och nej, jag skulle aldrig kränka mitt barn på samma sätt.
    okej men tror du att du har blivit en bätre människa för att du fick smisk, menar att du skötte dig bättre och så änn andra kompisar, bara för du visste att du fick smisk med livremmen ex eller så annars?
  • johnjohn
    FrA skrev 2010-04-13 10:09:38 följande:
    Fick det och skulle aldrig kränka mina barn på det viset! Minns hur hjärtat gick itu av att bli behandlad på det viset...Fy..
    okej hur gammal är du då, tillhör du de som växt upp efter 1979?  tror du att du blivit en räddare människa för att du va van att få smiski,  så fort du gjorde fel (eller när du nu fick smisk) senre i livet, för du minns konsekvenserna, av att göra fel, att du då nu sensare blivit mer osäker i att ta beslut/göra fel.
  • johnjohn

    lady dahmer
    Exakt jag ätnker att är man vad vid att få stryk av olika slag allt från örfilar till lagd över knäet så finns det två alternativ, antingen blir man en tyst och inåtvänd person osäker och rädd eller blir man utåtagerande för man måte få utlopp för sina kännslor på ngt sätt. Sag över knäet och få smisk, en tror jag att det är en skilnad på attfå örfilar eller bli lagd över knäet och få smisk, för i det senare finns dt mer kränkande behandling, vet inte riktigt vad du blev uppväxt med. Och självklart förstår jag att du utveckla en tolerans mot våld, e ju en försvarsmeknaism.

    skönt att du har kunnat få självinsikt och en bra syn på respekt på andra människor.

  • johnjohn
    FrA skrev 2010-04-13 10:27:43 följande:
    Jag är född 78. Nej jag blev inte räddare men jag tapapde respekten för honom totalt. Det kvittad eju vad jag gjorde, han hittade alltid ngt fel så varför bry sig om regler?Jag var dessutom betydligt mer våldsam än mina jämnåriga.. Barn gör som vi gör, inte som vi säger.. Slå dem så slåss dem, prata med dem så lär dem sig att kommunicera..Till följd av min uppväxt har jag en enorm prestationsångest och hade tills för några år sen väldigt svårt för att inte vara alla till lags jämnt.. Så nej inget gott kommer ur "smisk på rumpan" Det är bara kränkande!
    nej förstår vad du menar ordet räddae var kanske fel att använda. vad har du för relation till honom som gav dig smisk idag då?? har ni en bra eller ingen kontakt alls?? Tror du att du blev vålsammae för att du visste att vad du änn gjorde så blev det smisk på rumpan att du medvetet eller omedvetet blev mer  vålsamm för konsekvensen blev det samma??

    självklart gör barn som vi gör och inte vad vi säger. Hur har din relation varit till andra killar, mena om det är svårt tt skapa kärleksrelationer pga av det som varit, mena att rent emotionellt ty sig till ngn.  Har du ex förhållande idag å så.

    har du blivit av med din prestationsångest och så nu??
  • johnjohn
    grodängel skrev 2010-04-14 00:19:38 följande:
    Vet inte om man kan kalla det smisk men jag fick en örfil en gång när jag kalla min mamma för jävla FI...Har aldrig kallat henne det igen . Men annat kan jag inte säga att jag varit med om.Hade dock en vän som fick srtyk av sin mamma.
    hmm tycker du att din vän blev anorlunda som person, menar att hon/han  blev mer inåtvänd, agresivvare eller på något annat sätt märktes att denna person fick stryk regelbundet? ( om det nu var regelbundet)

    har du kontakt med denna person idag och kan se hur denna blivit idag som vuxen människa.
  • johnjohn
    muffin skrev 2010-04-14 12:47:55 följande:
    Ja jag fick smisk på rumpan och blev dragen i öronen. Jag är född 84. Jag skulle aldrig smiska mina barn. Fy.
    okej med smisk på rumpan va det en klapp när du hade gjort ngt styggt/dumt eller va det man tänker på så som ligga över känet och få en massa smisk?

    Vad hade ni föräldrar öfr argument för att dem tyckte dt var okej att ge dig smisk då?, mena tror ju inte många av dina vänner fick det.

    vet viserligen inte vad du fick smisk för men blev du lydigare eller blev du mer aggresiv av denna uppfostran, eller blev du rädd att göra fel för att du visste vad som hände om du gjorde fel.? eller blev det motsatt efekt du bara  gjorde vad som eftekten blev den samma ju, smisk.
  • johnjohn
    Vaseline skrev 2010-04-20 00:06:46 följande:
    Jag fick smisk som barn, född innan -79Smisk med riset och fick lägga upp mig över knät. Pinsamt.
    men tror du att du blev lydigare av att få smisk?? eller va det tom tvärtom att du blev mer bråkigare aggresiv? 

    vilket va det mest pinsamma att ligga över knäet eller själva grejen att få smisk?
    hhar du barn idag?
Svar på tråden ge barn smisk?