Inlägg från: xoraksinna |Visa alla inlägg
  • xoraksinna

    ge barn smisk?

    woopie skrev 2011-04-26 20:04:20 följande:
    Gör ett försök att förtydliga mig:

    Många föräldrar har blivit slapphänta med sina barn och många ungar får härja helt fritt för att föräldrarna inte har rätt kunskap & verktyg för att lyckas med sin uppfostran. De vågar inte heller be om hjälp.
    Det finns också jättemånga föräldrar som gör ett fantastiskt jobb!

    Men:
    Svenska samhället måste räta ut frågetecknet runt vad som är aga innan det blir lika illa här som i USA. Och det kommer bli så....

    Att handgripligen hindra sitt barn från att göra fel eller tillrättavisa dem och sen följa upp med kommunikation (prata med barnet om vad som hände och varför du var tvungen att lyfta bort eller ta tag i för att förhindra) är INTE aga i mina ögon. Mer skadligt då att inte säga ifrån alls. Barn vet inte vad som är rätt och fel och lär sig det inte om inte vuxenvärlden (mamma,pappa,mor/far-föräldrar,övriga vuxna familje- medlemmar.lärare och pedagoger.) runt barnet visar...

    VÅLD är AGA!
    Det är aga att utsätta sitt barn för misshandel! Både fysisk och Psykisk. Att slå in uppfostran & kunskap fungerar INTE!

    Men:
    Du som förälder inte ska vara rädd för att tag i sitt barn
    Uppfostran kan göra ont!
    Det kan kännas kränkande och göra ont om man blir tillrättavisad när man inte alltid får göra som man vill. Det hör till! Livet är inte en dans på rosor eller alltid rättvist!

    Barn ska testa gränser! Det är deras uppgift! :)
    Gör ett barn fel eller tar fel beslut så måste de vuxna reagera och ta sitt ansvar och visa och förklara vad som är rätt... hur ska de annars lära sig... DU som är förälder måste hjälpa ditt barn genom livets hårda skola!

    Kommunikation är jätteviktig!
    Att handgripligen hindra sitt barn från att göra fel eller tillrättavisa dem och sen följa upp med kommunikation är INTE aga!
Svar på tråden ge barn smisk?