• RainMa­n1x7x
    Äldre 16 Apr 02:29
    52636 visningar
    112 svar
    112
    52636

    ge barn smisk?

    Ja självklart. Jag anser att om man inte formar sina egna barn så är man inte mycket till förälder. Sedan tycker jag att folk blandar ihop smisk med övergrepp/misshandel. Smisk kan mycket väl vara misshandel, om det ges på ett felaktigt sätt. Jag har förlorat två barn och vet hur det är. Med mina nuvarande barn är jag otroligt noga med att visa min oändliga kärlek för dem.

    Har smiskat min son en gång och min dotter en gång. Båda gångerna var jag väldigt noga med att varna i förskott, så de visste att det de gjorde var fel. Kan berätta om när det hände min ängel. Kommer inte ihåg i detalj hur allt hände men ändå.

    Jag bor i USA och här är det lagligt.

    Hon hade fått en ny cykel och det första hon gjorde var att glida ut mot gatan. Där vi bor är det galet med traffik och en del äckel stryker omkring här. Jag ropade på henne ett par gånger men hon stannade inte. Jag sa till en gång på skarpen men även då fortsatte hon. Jag sprang efter och stannade cykeln. Jag berättade för henne att man inte får cykla på gatan förrens man är äldre och vet hur. Jag var minst sagt upprörd. Orolig förälder som man är hade man sett ett och ett annat scenario spelas fram när hon gled mot gatan. Jag var noga med att hålla hennes hand när vi gick mot huset. Jag satte mig ner på knä och berättade vad som skulle hända och att jag älskade henne. Jag lyfte upp henne och gick in. Det blev kanske 4 swats på baken innan vi kramades. Efter det åkte vi och köpte glass :)!

    Hon cyklade inte mot gatan fler gånger så det fungerade bra. Det är inte roligt när det händer men jag tror att de kommer att vara tacksamma för det när de blir äldre. Jag förespråkar det bara under dessa 10 förutsättningar;

    1. Att du känner att du gör det för en ovilkorslös kärlek.
    2. Att du och ditt barn är väldigt nära varandra.
    3. Att du har varnat i förväg och du vet att ditt barn vet att det h*n gör är fel.
    4. Att barnet är mellan 4-14 år gammalt.
    5. Själva proceduren ska vara över snabbt. Inga löjliga "stå i hörnet med byxorna nere i en timme efteråt" eller "gå upp och vänta på oss" grejer.
    6. Känner du att det inte biter på ditt  barn som en uppfostran så bör du byta metoder till icke-fysiska sätt.
    7. Proceduren ska ske mellan förälder och barn.
    8. Inga verktyg ska användas.
    9. Någon form av 'belöning'  borde ges efteråt. Stick och köp godis eller nåt.
    10. Var noga med att berätta att du älskar henne/honom och gör det så tryggt för h*n som möjligt.

    Hoppas att jag har gett ett annat perspektiv på det. Ska berätta att jag inte blev uppfostrad med smisk. Mina föräldrar (addopterad) blev bara vädligt kyliga mot mig. Detta har naturligtvis satt djupa spår. Skulle hellre ta smisk med kärlek än ta emot kylan. Känslan av att ens föräldrar tycker att man är luft är bland de värsta som finns.

  • RainMa­n1x7x
    Äldre 17 Apr 02:42
    #40

    Till Fanny b belöning är kanske inte det rätta ordet. Men jag vill inte att barnen ska vara rädda för oss. När smisket är över så är bestraffningen över. Sen efteråt ska det återgå till vanligt och då är det bra om man gör något med barnen som de gillar för att visa det. Så tycker vi iaf.

  • RainMa­n1x7x
    Äldre 20 Apr 14:50
    #49

    Att bli överkörd av en lastbil eller bli nermejad av pundare gör garanterat ondare en några daskar på baken kan jag lova. Den lilla smärtan som blir vid agan som är över på ett par sekunder gör en väldig nytta.

  • RainMa­n1x7x
    Äldre 20 Apr 20:22
    #51

    Till Maggis; Lättare för mig att smiska än att använda andra metoder? Nej, inte en chans. Men säkrare.

  • RainMa­n1x7x
    Äldre 21 Apr 11:39
    #54

    Maggis och Hästtjej78; jag och min fru samt mammorna och papporna som bor här omkring är övertygade om att det är bra mycket effektivare att använda något som verkligen biter på barnet. När jag använder andra metoder istället för smisk(som jag bara använder när det är som nödvändigast) så uppstår problemen att 1, det biter inte lika bra. 2, det tar längre tid och därför går mer tid åt att vara sura på varandra istället för att gå tillbaka till dotter/son och förälder. Här är det viktigt att inte låta barnen driva runt som de vill. Vi måste vara hårda för att hålla våra barn ifrån misären. Min fru som fick ordentligt med smisk som liten och tonåring säger sig inte har tagit skada av det. Tvärt om. Det har skyddat henne.

  • RainMa­n1x7x
    Äldre 21 Apr 18:15
    #56

    Du säger att "händer det igen så tar jag tag i det då". Här får det inte hända igen. Det får inte ens hända en gång. Dom är här utanför i området och skjuter varje natt. Inga vågar sig ut efter det är mörkt ute. Misshandel, rån prostitution och mord är vardag. För att inte tala om droger. Om du undrar vad det är som luktar i korridorerna så är det crack. Det finns ett gäng småbarn i kanske 12-14 års åldern som springer runt med automatvapen. Alla som är härifrån slutar som döda innan de fyllt 30. Andra sitter i fängelse. Jag måste skydda min familj mot detta till varje pris. Jag måste vara hård så de kam få utbildning så de kan lämna dessa områden. De var för fan och skjöt i säkert en kvart precis innan jag åkte på semester nu PRECIS utanför vårt hus.

  • RainMa­n1x7x
    Äldre 21 Apr 22:55
    #64

    För det första använder jag inte tillhyggen. För det andra är mina barn inte ett dugg våldsamma trots att de har fått lätt smisk 3-4 gånger under deras liv. Jag är säker på att de kommer tacka oss när de är vuxna och framgångsrika.

  • RainMa­n1x7x
    Äldre 22 Apr 11:44
    #66

    Mina barn är inte rädda för mig. De kaxar sig och busar de också. Det är inte för att de är rädda för mig de lyder. De är rädda för smisket, eller time-outerna eller indragen veckopeng. Jag har den basta möjliga relationen med mina barn.

  • RainMa­n1x7x
    Äldre 22 Apr 15:39
    #68

    Då älskar du inte dina barn lika mycket som jag älskar mina.

  • RainMa­n1x7x
    Äldre 22 Apr 17:21
    #73

    ^ bra sagt

  • RainMa­n1x7x
    Äldre 22 Apr 21:04
    #75

    Du får ursäkta men nu fattar jag ingenting. Kan du förklara på enklare svenska så svarar jag så gott jag kan.

  • RainMa­n1x7x
    Äldre 26 Apr 15:09
    #96

    Många frågor att svara på här; here goes.. 1, Jag jobbar svart. Jag är frilansare så skulle mina 'kollegor' göra fel så ja, jag skulle slå de också. Minst. 2, Jag tycker inte att jag slår mina barn. Det är snarare uppfostrande klappar. 3, Jag är frisk. Mitt beteende är friskt. 4, Min dotter blev inte förvirrad. Tror att hon hade blivit mer förvirrad om hennes cykel hade försvunnit helt plötsligt. 5, jag stod en bit bort med ryggen mot henne. Efter att jag sa till henne så trodde jag hon skulle stanna helt enkelt. Så det var därför jag inte stannade henne innan.

  • RainMa­n1x7x
    Äldre 26 Apr 15:53
    #97

    Everything I say or might say, are strictly fictional. On this site or on any other. Therefor nothing can be used against me in any way. I do not have full control over this account. This account or any other possible account are not personal and other people may acces them and use them in unlawful ways. By stating this, I am now pronounced completely protected in every way as an U.S Citizen.

  • RainMa­n1x7x
    Äldre 6 May 12:33

    ^Lite så menar jag också.

  • RainMa­n1x7x
    Äldre 11 May 01:27

    Kan berätta att min lilla pojk fick sig en omgång av sin mamma innan. Han har trotsat sig i skolan och bråkat med sin syster och hon tyckte att det fick räcka. De har suttit och pratat om det nu.


    A quitter never wins and a winner never quits
Svar på tråden ge barn smisk?